меню

Съвети 22.04.2019

Какви дървета не трябва да се засаждат в близост до къщата и защо?

дървета около къщата

Районът около къщата, напомнящ горски район. Романтика, която привлича граждани, които идват в селото си през лятото. Бяла бреза под прозореца ... Дъб със златна верига ... Вечнозелена смърч, облечена с фестони за Нова година. Но всичко това е идилична картина, подходяща за писалка на писателя. Биолог, градинар или сънародник разбира: когато засаждате дървета близо до сграда, си струва да разчитате на точни знания. Понякога е възможно да се проникне дълбоко в националните знаци, свързани с горските насаждения.

По-близо до реалността

Гората е наситена с уникална микрофлора. Но близо до дърветата на къщата може да бъде вредно. С цялата си красота те се превръщат в рай за насекоми. Развиват се върху всякакви части от акация, бреза и други дървета. Гъсеници пеперуди, листни въшки, червеи се крият вътре в израстъците, а след това лесно да мигрират към плодове. Не забравяйте кои дървета са най-добре да растат в горски пояс или поне извън оградата:

 • бяла акация;
 • бреза;
 • дъб;
 • ела:
 • върба (върба);
 • лиственица;
 • трепетлика;
 • топола;
 • Туя.

Само не в имота му

Бяла цъфти с ароматни гъсти съцветия. Расте бързо, създава естествена ограда и уютна атмосфера в градината. Акация все повече се избира от ландшафтни дизайнери. Вярно е, че забравят за основното качество на цъфтящото растение. Неговите падащи листа са комплекс от естествени хербициди. Ако оставите листата на парцела или, още по-лошо, да мулчирате градината си, нито плевелите, нито необходимите зеленчуци или трева ще растат.

Бреза, като елша, клен, пепел, е алергична. Любима снимка в фолклора, приказките и песните. Казват, че една жена, която е бреза. Да предположим същото силно. В края на краищата, светлото тънко дърво расте благодарение на мощната структура на корените, взимайки цялата влага от земята. Бреза е по-добре да засадят зад оградата.

Топола и орехи също нямат място в близост до приюта. Разработена здрава коренова система пониква под фундамента на сградата и я разрушава. В допълнение към досадното пух, вътрешността на топола е куха. Поради това може лесно да се счупи по време на буря. Последствията не са трудни за изчисляване.

Поради плитката коренна система, смърчовото дърво може да се срине по време на ураган. И ако тя вече е висока, тя расте близо до къщата, това ще повреди сградата. Минусът на вечнозелената красота е, че е запалим и бързо изгаря. Короната ще засенчи територията, иглите няма да дадат необходимия хумус. Поставянето на нещо наблизо е безполезно. Прозовите причини да не растат смърч, дървета, борове допълват мистичните факти: иглолистните дървета привличат неуспехи и водят собствениците на жилища до смърт.

Важно е!

Древните европейски народи смятат смърч за дърво на мъртвите. Със своите корени тя се връща в миналото, в мощния, родовия свят. Смърчови клони obkladyvali мъртъв, покрити етажа в стаята, където починали. Дори ходене само в смърч, тъмна горичка беше забранена.

Вековна мъдрост

С плачеща върба вие също трябва да се държите внимателно. Има убеждение: тези, които засаждат върба, ще умрат през същата година. Страхувам се - не проверявайте. Но знайте: два или три храста върба ще растат много бързо. След няколко години тя ще бъде непроходима гъсталака. Корените им ще изсушават почвата с диаметър няколко метра.

Хората чувстваха най-голямо уважение към дъба, уважаван, почитан.Свещен в много страни, той се счита за мъжко дърво, способно да даде сила, сила, здраве. Въпреки това, неговите предци не го засадили близо до къщата. Те вярвали, че старото дърво, което е на сто години, оцелява от собственика на къщата. Научни факти: силна коренова система. По време на гръмотевична буря дъбът привлича мълния. Защото го култивирам - да привличаме огън.

Хората от Аспен не се покланят. От Евангелието научаваме: Юда я избра, за да се обеси. В гърдите на вурдала бе вкаран осинов дял. В неговото съществуване също вярваха. Аспенс може да разруши биополето на възрастни и млади хора. До нея хората се чувстват апатия и умора. Биологичните характеристики сочат други причини: след 3-4 години трепетликата достига впечатляващи размери. Но тази твърда дървесина страда от основна гниене. А външно силният багажник може да се срине по време на лошо време. Биолозите отдавна са потвърдили стойността на трепетликата. Тя е необходима в националната икономика, в строителството, в третирането и в готвенето. Така че до толкова уникално полезно дърво да расте. В гората.

Дървета на вампири

Хората забелязват, че горските растения се разделят на дървета-донори и вампирски дървета. Светските наблюдения потвърждават учени. Лакомства за диви животни. Изважда лоша енергия и изпълва със здраве, активност. Класификацията не противоречи на принципите на засаждане.

За здраве - в гората

Обменът на енергия с гората с отделен индивид се осъществява по време на разходка или в близък контакт. По това време човек се лекува. Лекарите твърдят, че редовният туризъм в гората може да замени лекарствата.

Важно е!

Човек трябва да намери своето дърво. Същото нещо може да реагира на хората по различни начини. За някои това ще бъде донор, а за друг - вампир. Можете да определите неговите характеристики като използвате теста. Тънка ивица от фолио с дължина 10-12 mm, за да се донесе в багажника. Ако фолиото се отклонява от него, то тогава ще укрепи енергията ви.

"Гладни" вампирски дървета не са страшни. Те балансират електрическата мрежа. Облекчете агресията, възбудимостта, всяка болка, физическа или психическа. Те вземат всички отрицателни, връщат спокойствие. Основното е да слушате състоянието, което изпитвате до такъв енергиен потребител.

Глава

В естествената среда на растението основните помощници на човека. Дъбът ще даде сила и яснота на мисълта. Помага на всички, които искат да станат физически годни. Още мъже - моряци, политици, военни. Дубовите матрици са полезни за онези, които се занимават с интелектуален труд, който има болка в сърцето. Аспенът ще облекчи болката от ударите, ако сложите буца на възпалено място. Шишарки от ела в ръцете свободни от негативност в цялото тяло.

Бреза лекува кожата, лекува женски заболявания: мастопатия и миома. Акацията дава жизненост. Пайн благоприятства творческото мислене, спокойствието и дори духовното прозрение. Изравнява нарушеното човешко поле. С помощта на парчета трепетлика, смърч или дъб от отрицателната енергия може да се почисти стаята.

Правото на всеки да обръща внимание на знаците, свързани с дърветата, или да игнорира. Но си струва да се слуша. Популярните наблюдения често се подкрепят от научни изследвания. Оставете върбата да расте, за да срещнете под разпространяващите се храсти по бреговете на реки и резервоари. Близо до къщата се възхищавам на офика.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
дървета около къщатадървета около къщата
Коментари по статията: 1
 1. Надежда Середа

  Интересно .. ние засадихме хвойна и бор, близо до банята! Кой бихте открили в близост до градината? И ябълковите дървета растат отлично !! Крушата не се корени! Отстраниха сливата ... тя беше плодотворна между другото! Камъкът и семената ... заедно бяха !! И нищо не се казва за клената.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания