меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 15.02.2018

Серия „Домат праскова“: Предимства и недостатъци

Официална информация

Хибридът е получен от животновъдите от Агрофирма Гавриш, Москва, Русия. За четири години е извършено сортоизпитване във всички региони на страната, а през 2002 г. хибридът е вписан в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация под номер 9806105.

Доматът се препоръчва за отглеждане, като ранен, във всички райони на градински парцели и малки ферми на фермери под оранжерийни навеси и на открито.

Универсална цел за домати. Препоръчва се да се използва като салата, за пълно консервиране и преработка.

Описание на серията

В регистъра има само един вид „Праскова F1“, но предприемачите създадоха цяла поредица от неразбираеми сортове и хибриди. Към първата дума започна да се добавя цвят (розово, червено, оранжево, жълто).

Понякога объркване възниква поради типографски нюанси. Например, картината показва плод с ясно оранжев цвят, а плодовете, получени от семената, са с красив „прасковен“ цвят и напълно съответстват на хибрида.

Понякога, четейки описанието на поредицата, е възможно да се отговори на факта, че плодовете на доматите-праскови са предполагаеми рошави, тоест, кожата им не е гладка, но кадифена, както беше. Това обаче не е така. По време на изпитването на сортовете, комисиите за регистрация точно посочват тази характеристика в описанието, като например сорта „Шаги”, където е посочено, че повърхността е космат. в

"Праскова F1"

Характеристика и описание

Оригиналният, легитимиран, ранен хибрид, отгледан от животновъдите. След пълно поникване на семената, съзряването може да се види на ден 85-95.

Растението е определящо, стандартно, от тях се казва, че те растат сами. Височината на храста не надвишава 50 см. Куста не изисква прищипване и рядко се нуждае от жартиери и фиксиране на плодови клони.

Табелата е малка, тъмнозелена. Съцветията са прости, първите могат да се видят над 7-8 и след 1-2.

Формирането на плодове е кръгло, гладко. Незрели домати със светлозелен цвят. Започва да узрее зелените, а плодът става крем. Ако неговата страна удари слънчевата страна и не е покрита с листа, тогава той получава лек тен.

При рязане не се виждат много плътни камери за семена от домати. Официално те са 2-3, но те са пълни с пулп, а не с много семена.

Плодовете не са големи, в диапазона от 100-105 г, всички домати се изравняват по размер, форма и цвят. Доматите са идеално включени в гърлото на буркана и могат лесно да бъдат получени. Кожата на плода е тънка, но трайна. Плодовете не се напукват на леглото и перфектно издържат на топлинна обработка, оставайки непокътнати в банката.

Доматените продукти (сок и кетчуп) са много дебели, някои твърдят, че имат консистенция на гелообразно картофено пюре.

Дегустаторите оцениха доматите "Праскова f1" до "добро". Тези зеленчуци, които вече са опитали плодовете, описват вкуса като нежен и балансиран.

Добивът на хибрида не е голям.В затворена земя, неговата стока вал не надвишава 8 кг на квадратен метър, а в открит терен не повече от 5 кг / м2.

Предимства:

 • ранно узряване на плодовете;
 • добър добив на продукт;
 • лекота на отглеждане;
 • няма нужда от pdvyazhka;
 • оригинално оцветяване.

Вижте също: Високопроизводително разнообразие от ароматни домати "Сто килограма"

недостатъци

Не много зеленчуци, които вече са отглеждали хибрид, имат желание да го преразпределят. Те се спират от тези фактори, които:

 1. В бурканче и на маса за хранене, маринован домат няма апетитен вид заради бледия си цвят;
 2. Доматените продукти са бледи и трябва да се добавят други сортове домати;
 3. Производителността е много малка в сравнение с други хибриди.

Болест и устойчивост на вредители

Хибридният оригинатор и комисията за регистрация не си направиха труда да предоставят данни за устойчивостта на сорта към определени болести.

Тези производители, които са израснали като хибрид, не посочват никакви особености на имунитета на доматите.

Засаждане на домати на открито място, за да се избегнат микроскопични гъби, е необходимо да се извършват превантивни лечения с фунгицидни препарати от момента на образуването на яйчника и с интервал от 15-20 дни.

Характеристики на растящите сортове

Оригиналният хибрид "Peach F1" определя и стандарт. Тъй като плодовете му не са големи, няма да се изисква допълнителна фиксация от производителя.

Хибридът също не изисква специална плодовитост, тъй като неговият добив не е висок, а отстраняването на хранителни вещества от вегетативната маса също е малко.

"Праскова розова"

Този домат се доставя на пазара от компанията "Руска градина".

Характеристики и описание

На снимката на торбичка със семена са изобразени ярки домати с малинов остър ръст. Това, което опаковчикът е видял в плода с праскова, не е ясно.

Описанието предполага, че доматите с тегло до 50 г, ръка, 20 броя на четка.

Препоръчителни домати "Праскова розово" за прясна консумация и преработка за продукти от домати.

Показанието, че плодът съдържа до 7,5% захар, е малко объркващо, тъй като такъв процент никога не е могъл да бъде определен от биохимици в доматите.

Производителят мълчи за периода на зреене, но индикацията, че те започват да сеят в началото на април, предполага, че е възможно хибридът да е ранен. Предназначен за култивиране на открито.

Силни и слаби страни

Тези зеленчуци, които вече са тествали семената на „Руската градина“, споделяйки своите впечатления, казват, че в четката има не повече от 6 домата и те са много редки. Храстът расте до два метра, но не бива да бързате с доведен син, защото няма много плодове.

Земеделските производители също не забелязват удивителния, сладък вкус и забелязаната киселинност, но видът плод от домати е красив, равномерен, нивелиран.

Болест и устойчивост на вредители

Земеделските производители описват, че доматите на този производител са доста устойчиви и не са били подложени на специална атака от гъбични и бактериални инфекции.

Този, който е представил хибрида на пазара, твърди, че доматите са устойчиви на атака на нематоди.

Характеристики на растящите сортове

Тъй като сортът е много висок, за разлика от оригиналния „Прасковен F1“, той трябва да бъде обвързан своевременно с коловете и подправен.

Провеждане на култура се препоръчва в 3-4 издънки, тъй като добивът на един изстрел не е много голям.

При отглеждане на домати трябва:

 • поливане;
 • плевене;
 • превръзка;
 • мулчиране;
 • формация;
 • обвързване;
 • профилактика срещу заболявания.

Вижте също: Методи за справяне с апикалната гниене на доматите

Праскова червена

Картината с червената праскова е интересна, защото две компании предлагат този домат на зеленчукопроизводителите:

 1. "Руска градина";
 2. "Седекия"

Характеристики и описание

За да опишете доматите "Праскова червено", трябва да работите усилено, защото фирмите предоставят напълно различна информация.

Доматът "Руската градина":

 • ръка (20 домати в четка);
 • тегло 35-40 g;
 • плодове с "нос";
 • ярко червено;
 • устойчив на нематоди.

Фирма "Седек"

 • ранна зрялост над узряване;
 • неопределен;
 • цвят розово червен;
 • тегло до 200 g;
 • Препоръчва се като салата и за преработка.

Трудно е да се намерят прегледи на зеленчукопроизводителите за отглеждането и на двете, следователно, купувайки семена, разчитайте на силните и възможните несъответствия.

"Праскова оранжево"

Доматът "Праскова портокал" може да се закупи в онлайн магазини, но няма препратки към автора на сорта, производителя или автора. Няма цветни опаковки със снимки.

Официална информация

Неофициалните източници описват сорта като резултат от случайно кръстосано опрашване на сортовете Mini Oran и Yellow Peach в полетата на James Weaver. Тъй като тези сортове са много стари и много сладки, доматът е с повишена доза захари и сухи вещества.

Характеристики и описание

Плодовете не са големи, размерът им се сравнява с топка за голф.

Описанието на вкуса и текстурата подсказва, че оценката на дегустацията е „отлична“, но трябва да станете собственик на тези оригинални семена.

Особеност на плода е тяхната необичайна кожа. Тя е покрита с тънки влакна, които приличат на кадифената повърхност на праскова.

Силни и слаби страни

Сред предимствата на този сорт производители са:

 • невероятен вкус;
 • прекрасен аромат;
 • необичаен изглед на домати.

Характеристики на растящите сортове

Тъй като описанието не показва, че вегетативната форма принадлежи на който и да е вид, по-добре е да започнем да отглеждаме внимателно и внимателно да наблюдаваме силата на растежа.

Ако първата четка не бърза да лежи, тогава най-вероятно доматът е неопределен. Също така е невъзможно да се бърза с пасика. Тъй като плодовете не са големи, и те могат да бъдат вързани малко, премахване на доведени деца, ние можем значително да намали добивите.

Но храненето и поенето трябва да се извършва редовно и своевременно, защото не знаем потенциала и можем просто да не позволим на растението да го покаже със спокойствието си. Необходимо е да започне началото на преобличане 2 седмици след засаждане в открит терен, а след това редовно на всеки 14-16 дни редуващи се минерални и органични торове.

"Жълта праскова"

Домат "Праскова жълто" изобщо не съществува. Понякога производителите рисуват жълти домати и опаковат всичко, което искат. Е, ако дистрибуцията получи хибрид "Праскова F1", и ако нещо друго. Във всеки случай, знаейки предварително, че няма такъв вид, трябва да разберете, че това, което купувате, не е ясно какво.

Понякога фирмата пакетира хибрид "Праскова F1", но на снимката плодовете са жълти, а при отглеждане всичко става на място и сметановите домати с красив тен.

Вижте също:Засаждането на домати в оранжерията изисква компетентен подход

Дори и да имате късмет и да отглеждате домати с вкусни плодове, не е факт, че сортовите характеристики ще бъдат предадени на следващото поколение. При избора на семена, отдавайте предпочитание на тези сортове и хибриди, които са преминали през изпитване на сортове и се препоръчват за отглеждане конкретно във вашия район. В този случай със сигурност ще получите:

 • добиви;
 • устойчивост на заболявания;
 • устойчивост на климатични особености.

Имате ли нужда от "праскова"?

Правейки анализ на сортове и хибриди на прасковени домати, прегледи на тези, които вече са се наслаждавали на "прасковите", неволно формираха мнението, че тази серия има редица недостатъци и основният е силен курорт. В резултат на това е трудно:

 • определя времето на засяване;
 • условията и необходимостта от пробождане;
 • място за кацане;
 • количеството семена;
 • нужда от култивиране.

Вероятно някога животновъдите ще развият един вид прасковен домат и той ще бъде също толкова желателен, колкото и неговият костен плод със същото име. Докато това се случи, отдайте предпочитание на сортовите, легализирани домати, които ще гарантират вкусна и богата реколта с техните генетични потенциали.

Видео преглед на сорта праскова на доматените Шехерезада

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания