меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 15.05.2018

Домати "Пинк Клер Ф1": популярен сорт сред градинарите

Доматено Пинк Клер (домати Пинк Клер F1) има много положителни качества. Това са месести едри плодове с добър вкус, отлична устойчивост на тежки заболявания и добро запазване на плодовете. В тази статия ще намерите описание на сортовете от домати на Pink Cler F1, описание, ревюта, снимки на храсталак, добив и описание на отглеждането на селскостопанска техника.

Характеристики и описание

Пинк Клер Доматите са характеристика и описание на хибридния сорт от първо поколение (F1). По правило второто поколение хибриди не се култивира, защото има загуба на основни сортови качества (добив, големи плодове, устойчивост към болести и др.).

Сортовете, отглеждани от израелските развъдчици. Тя расте добре и се развива в топъл климат, така че в средната зона на страната ни е препоръчително да се използват филмови легла и оранжерии. Розовият домати се отнася за средносрочни сортове, период на зреене - 90-100 дни.

Описание на храста

Това е неопределен сорт, т.е. нейният растеж и развитие не са ограничени, а зависят от външни фактори. Бушът се образува разтегнат, средно богат, силен, висок повече от 2 метра. През лятото, pasynkovaniya и обвързване на растението с подкрепата. Коренната система е добре развита, осигурява добро хранене на растението. Листата са средно дълги, тъмнозелени. Той има просто и компактно съцветие от 5-6 яйчника.

Описание на плода

На външен вид, доматите са кръгли, леко сплескани, леко оребрени. Pink Cler има розови домати. Те имат малко семена, както във всички F1 хибриди. Плодовете са доста месести, сладки, имат добре балансиран, приятен вкус. Те имат повишено съдържание на витамини РР (никотинова киселина), витамини от група В, но по-малко, отколкото при червените и жълтите домати ликопен и бетакаротен.

Витамин РР участва в метаболитни процеси, има интоксикационни свойства. Витамини от група В (от В1 до В20) осигуряват нормалното функциониране на нервната и храносмилателната система и участват във всички клетъчни процеси.

Ликопенът има положителен ефект върху човешкото тяло, унищожава чревната патогенна микрофлора, спомага за нормализиране на обмяната на веществата (включително холестерол), укрепва стените на кръвоносните съдове. Бетакаротенът се преработва в организма във витамин А.

Производителност и качество

Всички плодове са почти еднакви размери и форма, тежащи около 100 грама, но с добра грижа, теглото достига 150-250 грама. По време на вегетацията плодовете не се свиват. Средният добив от 3-4 кг от един храст е 7 кг.

Вижте също: Изпълнител "Artist f1": сорт с дълъг период на връщане на културата

Според изследването на Федералната държавна бюджетна институция „Държавна комисия по търговия“, стоковата доходност възлиза на 340 c / ha на открито, продаваемост на плодове - 98.0%

Тънкият и издръжлив пилинг предотвратява напукването на доматите при преовлажняване на почвата, осигурява продължително съхранение и добра транспортируемост.

уговорена среща

Плодовете от този сорт имат малко семена и плътна плът. Подходящ за употреба в прясна форма, в салати, преработка в сок, доматено пюре и всички видове консерви.С добро качество този сорт може да се отглежда за зимно съхранение.

Силни и слаби страни

Както всички видове домати, доматът на Pink Cler има своите предимства и недостатъци.

Присъщите предимства на този сорт включват вродена устойчивост на неблагоприятни климатични фактори. Растението продължава да се развива и да се обвързва по време на топлина, липса на влага, в сух въздух и резки температурни промени. Притежавайки отличен вкус, плодовете на доматите Pink Cler F1 се съхраняват и транспортират добре. Доматът има имунитет към определени болести, а практически всякакъв вид почва е подходящ за отглеждане на този сорт.

Не много недостатъци. Някои неудобства в отглеждането на културата предизвикват необходимостта от своевременно образуване на храст, обвързването му с опората и премахването на доводите.

Преминаването ще бъде по-лесно, ако се извършва сутрин, преди да бъде изложен на пряка слънчева светлина. От вечерта е необходимо да се поливат доматите.

Характеристики на растящите сортове

Препоръчителен метод на отглеждане на разсад. Тъй като отнема 90-100 дни за узряване на първите плодове, е възможно да се изчисли времето за засаждане на семената. Това обикновено е началото и средата на март.

Преди продажба семената се лекуват за сериозни заболявания. Обикновено не се изисква допълнителна дезинфекция. Но можете да накиснете семената в стимулатор на растежа за 10-12 часа, не забравяйте да изсъхне преди сеитба.

Препоръчителни райони за отглеждане

Доматът на Pink Cler расте добре във всички климатични региони. Трябва да се има предвид, че в Централна Русия доматите няма да растат без допълнителен подслон. Използва се засаждане в оранжерии, филмови легла, оранжерии.

Вижте също: Домат "Polar precocious": впечатляващ със своите качества

Болест и устойчивост на вредители

Той има добър имунитет към вирусни мозайки, бич, вертикален и фузариум. За борба с другите патогени трябва да се извършва профилактично третиране на семена, почва, градински инструменти, оранжерии и самото растение.

Отглеждане на разсад

Почвата за разсад трябва да бъде слабо алкална или неутрална. Почвената смес се приготвя от торф или черна градинска почва и хумус в съотношение 1: 1. За дезинфекция можете да добавите дървесна пепел.

Посейте семената в браздите, вкопани в плитки (1,5-2 см). Температурата не трябва да е под +25 градуса. След появата на леторастите кутия се прехвърля в слънчевия прозорец, или под флуоресцентна лампа. Поливането е умерено, тъй като почвата изсъхва, водата трябва да се утаи.

Когато се появи първата двойка истински листа, е необходимо да се потопите. Това е лесно да се направи, докато пресаждането на младите кълнове в разсадни кутии. В същото време се извършва наторяване със сложни торове.

Трансплантация в земята

Засаждане на разсад в земята, произведени през втората половина на май, когато е преминала опасността от замръзване.

Преди засаждане, можете да проведете втори превръзка разтвор на лопен, пилешки изпражнения, оборски тор под корена.

Моделът на засаждане е както следва: 60 ​​см между разсад и 70 см между редовете. Растенията не трябва да се допират с листа, за да получат изобилие от плодове и да се избегне разпространението на инфекции.

грижа

Грижа за доматите Pink Cler не се различава от грижата за други сортове.

  • Навременното плевене. При силно сгъстяване влажността на въздуха се увеличава и това е благоприятна среда за разпространение на гъбични заболявания. Освен това, плевелите са източник на разпространението на вредители и насекоми от болести. Да не говорим за факта, че те поглъщат хранителни вещества и вода, предназначени за домат.
  • Умерено поливане. За получаване на вкусни захарни плодове не се препоръчва често да се поливат доматите. Ако е необходимо, получават за себе си влагата на кореновата система се задълбочава в почвата, расте. И мощните корени са гаранция за добра реколта.

Растенията се поливат в корена, опитвайки се да не оставят водни капчици по листата.В този случай те действат като лещи, събират и фокусират слънчевите лъчи. Растението получава слънчево изгаряне.

  • Торене. През целия вегетационен период се препоръчва да се хранят 3-4 пъти, не повече. Между оплождането трябва да отнеме поне две седмици.
  • Разхлабване. Лесно се комбинира с плевене. По време на разрохкване се възстановява достъпът на кислород до корените, разрушава се почвената кора, която се образува по време на напояването.
  • Gotting се извършва с растеж на странични издънки на всеки 10-14 дни.

Вижте също: Домати от развъждането на Волгоград: описание на сортовете от серията

Излишният азот в почвата увеличава чувствителността на растението към болести, намалява имунитета му към почти всички патогени. Това се отнася за всички култивирани култури от зеленчукови растения. Важно е да не се мисли твърде много за тора.

Като цяло, Pink Cler F1, чудесен сорт във всички сортове домати, е популярен сред градинарите. При всички условия на отглеждане на култури, можете да постигнете блестяща реколта.

Видео: Домати - от сеитба до прибиране на реколтата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания