меню

Доматените сортове със снимки и описания 7.05.2018

Pudovik домат: много плодотворен сорт с вкусни плодове


Домат "Pudovik" ревюта, снимки, добив, който засадени може да потвърди - всичко добро.

Официална информация

За включване на сортоизпитване в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация, сортът постъпи през 2005 година. Жалбоподателите са частен предприемач от град Новосибирск Дедерко В.Н. и Postnikova OV

Тестът на сорта е продължил две години, а през 2007 г. сортът е вписан в регистъра на Руската федерация под номер 9463967. Сортът се препоръчва за отглеждане на открито и под навеси като салата.

Пълно описание с мнението на тези, които са засадени

Описание на формата на растението

"Pudovik" indeterminantny клас. Височината на възрастен храст лесно може да достигне 180-200 см. Бушът е мощен, широко разпространен лист, типичен доматен вид.

Засяване на семената в традиционното време няма да видите бързо плодните, това е по-скоро средата на сезона. За да се ускори малко удоволствието от вкусен домат, можете да сеете семената в последните дни на февруари.

Билковата форма изисква постоянна грижа. Писането е задължителна процедура, въпреки че Пудовик не е много мощен при образуването на доведени деца.

Доматите растат бързо, те са масивни и тежки. Без да обвързват камшик, те бързо се спускат под тежестта си, така че обвързването трябва да се извършва постоянно.

Описание на плодовете

Плодове домати "Pudovik" форми на прости съцветия, и стволови без артикулация.

За съжаление, пакетиращите семена подвеждат купувачите, като начертават гладки плодове върху етикета на торбичките за семена. Те изобразяват формата правилно, с форма на сърце, но плодът не показва гладкост - тя е оребрена.

Доматите са със средна плътност и не искат да лежат особено дълго време. Зеленчукопроизводителите, които са отглеждали сорта, го говорят за много вкусно, но не и за това, което може да лежи дълго време и да изчака консумацията му.

По време на зреенето доматите имат ярко зелен цвят. Зрели плодове - червено. При рязане се виждат четири гнезда. Всяка от тях е пълна с пулп и семена.

Често, градинари обърка сортове и "Pudovik", издадени за "сто лири." Въпреки това, тези сортове са напълно различни по форма и цвят на узрелите плодове. Освен това сортът „Puffik“ е много по-добър по вкус и много повече (почти два пъти) по-висок добив.

Отделно, трябва да се отбележи вкуса на доматите. Тези, които са отглеждали домати многократно твърдят, че „Пудовик” е най-вкусният домат от всички доматени жители на зеленчуковата градина. Дегустационната комисия при определянето на имотите я оцени като „отлична”. Доматът има изразен доматен аромат с отличен баланс на киселини и захари, както и приятен, нежен пулп.

Някои зеленчуци отбелязват "ликовото" и влакнестите плодове. Онези, които непрекъснато се занимават с подобряване на агротехническите параметри, отричат ​​такива данни и казват, че с добра грижа това никога не е било забелязано.

По тегло, доматите са големи. Средното тегло на плода варира в диапазона 280-320 г. Има данни, че доматите често превишават 400 g.

Вижте също: Домати "Ямал" и "Ямал 200": ранни и непретенциозни сортове

продуктивност

Доматите "Pudovik" много плодотворни. При регистрирането на даден сорт им е определен индикатор от 15,5 кгс на квадратен метър от доматите.

Тези зеленчуци, които вече са засадили домати, казват, че доматите са „кофи“ за този сорт, съвсем нормално.

Сортът отговаря много добре на хранителната стойност на почвата и храненето. Ако някои говорят за угояване, големите издънки винаги носят огромни плодове в големи количества.

уговорена среща

Сорт служи като салата. Отличните му вкусови качества не позволяват да се произвеждат чудесни плодове върху продуктите от домати.

С големи количества излишъкът винаги може да бъде реализиран на пазара.

Силни и слаби страни

Доматът се влюбва на пръв поглед и е оправдан. Той има:

 • голям вкус;
 • висок добив;
 • добра стокова продукция.

Сред недостатъците някои производители на зеленчуци посочват възможността за напукване, но това не се случва с оптималната селскостопанска технология.

Препоръчителни райони за отглеждане

Преминавайки тестовете на сортовете, доматът се е доказал в областите на всички региони на Руската федерация.

Болест и устойчивост на вредители

Комисията за регистрация не дава указания за устойчивостта на сорта към определен вид патоген.

След тази информация доматите се нуждаят от превантивно лечение. Тези, които вече са пораснали, не отделят особена чувствителност на Пудовик към патогени или вредители, но също така не отказват превенция.

Опитните зеленчукопроизводители извършват първата обработка един месец след засаждането, а след това на всеки 15-20 дни, в зависимост от метеорологичните условия.

За да се извърши лечението с най-голям ефект, се препоръчва фунгицидните препарати да се редуват не само от година на година, но и от обработката до обработката.

Характеристики на растящите сортове

За да ускорите потока на вкусни плодове на масата, трябва да се притеснявате за периода на разсад.

Растат силни разсад

По-добре е да сеят семена в края на февруари в хранителни, универсални почви.

Във фазата на двете истински листа, разсадът се разпръсква в отделни контейнери.

Разсадът се простира, така че най-доброто място за отглеждане ще бъде светъл, южен прозорец, а не висока температура.

Оптимално за нощта - 14-16 ° C, а следобед не по-високо от 18-20 ° C. Такива условия ще позволят на разсадът да бъде компактен.

Някои производители, които отглеждат високи сортове, използват различни технологии и техники за предотвратяване на растежа. Можете да използвате:

 1. Подстригване на корени;
 2. Понижаване на температурата и увеличаване на светлината;
 3. Лечение с лекарства, инхибиращи растежа.
При отворени почви доматите могат да бъдат трансплантирани, когато връщане на замръзване вече няма да бъде възможно. Възрастта на разсад по това време трябва да бъде 55-65 дни.

Вижте също: Домат "Петруша градинар": сорт, подходящ за всеки регион

Трансплантация в земята

Изборът на място за кацане не е труден, но сайтът трябва да отговаря на следните показатели:

 • мястото трябва да е слънчево;
 • без застояла влага;
 • защитени от преобладаващите ветрове;
 • предишната култура не трябва да бъде бульон;
 • почвите са по-добре да се избират леки и дишащи.

Ако разсадът се отглежда в отделни резервоари, трансплантацията не е трудна. След изваждане на чашките, разсадът се спуска в земята на най-истинските листа.

Ако разсадът се простира, което често е случаят с високи сортове, то може да бъде засадено в легнало положение или огъване на стъблото.

Преди засаждане, се препоръчва разсадът да не се полива, така че да е малко по-гъвкав, и веднъж в земята, той веднага ще започне да абсорбира вода и да отглежда кореновата система от издънките, които са били покрити с глинена смес.

грижа

Вземането на решение за отглеждане на домати "Pudovik" характеристика и описание на сорта предполага, че тя не изисква специални изисквания за грижа.

Ако ще отгледате много плодоносен и високопродуктивен сорт, трябва да се има предвид, че за да покаже целия потенциал на генетиката, той се нуждае от много плодородни почви и своевременни коренови превръзки.

Вижте също: Черно кафяв домат: обещаващо разнообразие

Поливането, за такъв домат също е много важно, тъй като растението не може да приема хранителни вещества от суха почва.

Видео: Как да растат добри домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания