меню

Доматените сортове със снимки и описания 21.06.2017

Подробно описание на доматения сорт „Агата“

И за да може процесът наистина да донесе не само реколтата, но и удоволствието от труда, трябва да изберете добри сортове. Тези, които не изискват много от вашите усилия, които са били тествани от години, тези, които имат добра възвръщаемост. И тук е доматът „Агата”, описанието на кои разновидности ще изучаваме. На снимката вече я виждате. Отзиви казват, че този сорт е непретенциозен, дава стабилна и добра реколта. Нека се запознаем.

Общо описание

Разбира се, в „Агат” има плюсове и минуси, но първата е многократно по-голяма. Ако веднага говорите за недостатъците, тогава те могат да бъдат приписани на рисковете, свързани с болестите. Тоест, доматите могат да навредят, но ако вземете предвид някои от тънкостите, които научите в селскостопанската технология, тогава този неприятен момент може лесно да бъде избегнат. Така че този домат е един от онези, които са проверявали времето, защото е било отглеждано преди 30 години в далечната 1987 година.

Удоволствие е да се отглежда „Агата“ - не е нужно да се грижите за опорите, да търсите много пространство, да приготвяте специална почва. В този случай сортът може да се отглежда в цялата страна, разбира се, на север, когато се използват оранжерии. Освен това, „Agatu” може да се отглежда дори и по метода без семена, като се засява директно в открит терен. Но този метод е подходящ за оранжерии или за топли райони.

Вижте също: Домат "Banana Orange" - характеристика и описание на сорта

Домат "Агата". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за домати с ранно узряване. Реколта получавате на 95-110 ден след сеитба, в зависимост от конкретните условия.
 • Нехибридни видове, така че можете да събирате семената на "Агата" и да ги сеете безопасно за следващата година.
 • Компактните храсти няма да отнемат място на обекта, тъй като височината им е само 35-45 см. Поддържащите елементи, разбира се, не се изискват.
 • Третира непретенциозни класове.
 • Тя има умерена устойчивост към болести, тъй като Агата може да бъде изложена на най-широко разпространената болест на бульоните - късната болест.
 • Разнообразието е от определящ тип, т.е. има крайна точка на растеж и не се нуждае от притискане.
 • Плодовете узряват в ръцете на 3-6 парчета.
 • Доматите имат лъскава, гладка, червена кожа. Формата е закръглена и леко сплескана.
 • Масата на доматите - 80-110 грама, много удобна за опазване.
 • Отличен вкус. В доматите, без киселини, ароматът им е наситен.
 • Много добре сортът се съхранява и транспортира, което може да се има предвид, ако искате да отглеждате реколта за продажба.
 • Производителността е добра - един храст може да даде до 5 кг гладки домати. Ако говорим за индустриален мащаб, таксите за домати могат да достигнат до 680 центнера на хектар.
 • Подходящ за отглеждане в различни климатични условия.
 • Кожата е дебела и не позволява на плодовете да се напукат по време на транспортиране и готвене.
 • Маскирането не е задължително, което е голям плюс и спестяване на време.
 • Образуването също не се изисква.

Това е толкова голям домат. За да го спасим от болести, ние ще ви дадем съвет, с тях можете да засадите без страх „Агата“ и няма да бъдете напълно разочаровани от резултата.

Вижте също: Сортове домати по азбучен ред със снимки и описания

Аграрна техника. Сортирай "Агата"

Засяването се извършва през третото десетилетие на март според датите на лунния календар. За да се запази реколтата в бъдеще, е наложително предсеитбеното третиране на семената с манганов разтвор. След което семената се измиват, сушат и след 10 дни се засаждат в плодородна почва. Почвата може да бъде закупена, може да се направи от трева земя, хумус, пясък в съотношение 1/1 / 0.5. Можете да сеете семената веднага в отделни саксии, след това няма да се гмуркат разсад.

След засяване, покрийте контейнера с филм, преди да се навлажни. Когато разсадът покълне, отстранете филма, напойте разсад, можете да направите минерална превръзка веднъж. Температурата в къщата трябва да бъде от 17 градуса за нормален растеж и развитие на разсад. На улицата трансферът ще бъде от средата на май до юни, в зависимост от климата. Преди това разсадът се втвърдява чрез извършване на улицата или на балкона. Отначало за 1-2 часа, след увеличаване на времето. Кладенците се приготвят предварително - те изкопават почвата, този сорт обича добре дренирана почва, където има хранителни вещества. В ямата, налива хумус и една супена лъжица суперфосфат. От есента можете също да нанесете тор на парцела, а през пролетта с тях да оре.

Разсадът се засажда по ред или ред, разстоянието между храстите е 50 см. През сезона се добавя още 2-3 пъти тор. Това може да бъде минерална храна, където повече фосфор и калий. Също така голяма пилешка тор и тор. Те се отглеждат съответно 1:20 и 1:12. За силен имунитет разсадът се нуждае от добра храна и пръскане за предотвратяване на болести. Защо да използвате разтвор на манган или такива популярни рецепти като пръскане на инфузия на лук и чесън, сапун за пране. Също така, тези методи ще отблъснат насекомите. Последното все още може да се води с помощта на пепел, „Конфидор”, тютюнев прах. В противен случай всичко е просто - поливане, разрохкване, отстраняване на плевелите и събиране на реколтата.

каталог: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Сега сте научили за сорта Агата и смятаме, че ще се съгласите, че това е много достойно домати. Той може да стане постоянен жител на леглата.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания