меню

Отглеждане на домати 26.10.2017

Относно времето за засаждане на домати в Централна Русия

Условия за засаждане на доматен разсад през 2018 г. в централна Русия

Времето за засаждане на домати за разсад през 2018 г. в централна Русия следва да се избира единствено въз основа на селскостопанската култура. Така че, знаейки, когато във вашия район възможността за връщане на студове е 0, пребройте 60 дни от тази дата и започнете сеитба.

Дати на засаждане

Разбира се, производителят се стреми, колкото е възможно по-рано да получи първата реколта, най-желаната и най-ценната. Но бързината не винаги води до желания резултат. Ако сеитбата се извършва много рано, и не е възможно досачиване на разсад от домати, растенията ще се разтегнат. Тези разсад трудно се транспортират до площадката за кацане, те надхвърлят загубата на хранителни вещества, освен това се прекъсват и все още изискват специално внимание.

Зарасналите разсад имат своите предимства. Като се има предвид. С корените на доматите, образувани от стъблото, след това поставянето на обрасли стебла в дупката, можете да го използвате, за да създадете мощна коренова система, която ще увеличи зоната на усвояване на хранителните вещества.

Датата и датата на засяване също се влияят от технологията на отглеждане на разсад, тя може да бъде:

  • с накисване;
  • засяване на сухи семена.

Ако семената се поставят предварително във влажна кърпа и се изпращат на топло място, след 2-3 дни е възможно да се сеят семената, които вече са сгънати. В този случай, разсадът ще се появи за 5-6 дни. Това обаче трябва да се прави само в случаите, когато семената не се третират с стимулатори на растежа и микроелементи.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Ако семената са закупени в магазина и обработени, както е видно от боята на повърхността им, тогава сеитбата трябва да се направи със сухи семена. В този случай, те поникват по-дълго.

Физиология на покълването

При избора на благоприятни дни за засаждане на доматен разсад през март е необходимо да се вземе предвид моментът, в който началото на процеса не е момент на докосване на почвата, а момент на докосване на влагата. Първоначално семето се нуждае от вода, за да набъбне семето и в него започват да се появяват биохимични реакции. Тези процеси отнемат от 3 до 6 дни, в зависимост от температурата на околната среда, поради което завиваме семената във влажна кърпа и я поставяме на топло място.

След това семето освобождава гръбначния стълб, казва, че е жив и готов за растеж и развитие.

Знаейки как се случва кълняемостта, трябва да се разбере, че началото на процеса трябва да съвпада с плодородните знаци на лунния календар и нарастващата луна.

Луна и сеитба

Използвайки лунния календар, за да започнете работа, трябва да изберете растящата луна. През март 2018 г. най-добрите дни за засаждане на домати през 2018 г. в Централна Русия падат до 20, 21,15,26. Тези дни е необходимо да се накиснете семената или да се сеят в земята и вода обилно.

Енергично, това са много силни дни. Нощната звезда активира всички течни фракции, ускорява процесите на ферментация и семето пониква бързо и активно.

Важно е да се наблюдават температурни индикатори, тъй като Луната може да подобри ситуацията само в оптимална среда. Температурата на поникване трябва да бъде между 23-25 ​​° C, а когато се появи една трета от всички издънки, тя трябва да се понижи до 22 ° C през деня и 18-20 ° C през нощта.

Гледайки на Луната, бъдете внимателни към агротехнологията на културата, температурата, светлината, влажността играят роля много по-важна от лунния цикъл.

Ако в средата на май във Вашия регион все още е възможно връщане на замръзване, преместете датата на засяването до април. По-добре е да вземете реколтата 1-2 седмици по-късно, отколкото да убиете целия разсад. Свръхекспонираните, издължени, изтощени разсадници също няма да се харесат на „бързите” плодове, следователно, културите могат да се извършват през април. Въпреки това, в този случай, е по-добре да се мокри семената всички еднакви, тогава определено спечели 7-10 дни.

Пренебрегвайки намаляващата луна през април, можете да направите култури в плодородния знак на Скорпион на 2-3 април, в този случай ще извадите на нарастващата Луна и всички ритми ще дойдат в съответствие с фазите на растението. Вземете в този случай, прекарват, когато разсад достигне два от тези листове, и да падне на 17-18 април.

Вижте също: Поликарбонатни парникови сортове домати

Неблагоприятни дни

Луната непрекъснато се движи от едно съзвездие на зодиака към друго. Във всяка, тя се забавя за 2-3 дни. Плодородните признаци се променят до по-малко плодородни или безплодни. На този етап, всяка растителна клетка замръзва, физиологичните процеси стават по-бавни и имунната система е по-слаба.

Избирайки плодородни и неплодородни признаци, трябва да се разбере, че без значение колко голямо е влиянието на Луната, то не може да бъде по-силно от слънчевата светлина, водонаситеността на почвата, топлинната енергия. Ето защо, ако не е възможно да се работи в тандем с лунни знаци, трябва да се даде предимство на точността и навременността на агротехническите мерки.

Значение на минути

Изгревът на Луната и преходът му към зодиакалния знак е най-лесно да се определи с помощта на календара. Тази информация е много добре отразена в флип календари. Ако, например, да се изчисли кога да се засадят домати за разсад през 2018 г. според лунния календар в московския регион не е трудно, тъй като в Москва е показано време, то за други региони е необходимо да се вземе предвид изменението.

Точността на издигането и настройката на осветителните тела се дава от минута за минута, но трябва да помислите за това, което е по-важно да се следва, светлините, или влажността и температурата на околната среда, в която расте растенията. Своевременното поливане, без преовлажняване и сушене на горния слой, ще осигури циркулацията на хранителни вещества, достатъчно ниво на осветление ще позволи процесите на фотосинтеза да синтезират хранителните вещества в листата и да ги прехвърлят в кореновата система, независимо от коя фаза е Луната.

Влиянието на сателита обаче не може да бъде напълно изхвърлено. Ако Луната се отрази на гравитацията, приливите и отливите, то най-вероятно живата клетка, която е 90% вода, е много чувствителна към влиянието на звездата.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Намирането на средата, координиране на процесите на сеитба, бране, засаждане с физиологични фази и фази на Луната може да расте много добри разсад и постигане на значителна реколта от домати. Като се има предвид, че Луната влияе не само на добива, но и на вкуса, запазването на качеството, търгуемостта на плодовете, трябва предварително да се запасите с лунния календар, след което културите, отглеждането и реколтата ще бъдат планирани и с високо качество.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Условия за засаждане на доматен разсад през 2018 г. в централна РусияУсловия за засаждане на доматен разсад през 2018 г. в централна Русия

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания