меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.11.2017

Домат "Ямал": Характеристики и описание на сорта

Да поговорим днес за такъв сорт като „Ямал”. Тя е добре закупена вече опитен аргон в продължение на много години. Той е похвален и няма да изисква много време от вас, за да се грижи за него, защото сортът не се нуждае от доведено дете, прави подкрепа за него и го връзва. Често отнема толкова много време и усилия.

Характеристики и описание на сорта

  • Доматът от този клас е предназначен за отглеждане на открит терен.
  • Лятото обитава класа за своята непретенциозност, добра устойчивост на климатичните разлики. И това през последните години се превърна в характеристика на климата по целия свят.
  • Голямото предимство на сорта е неговата доходност. С един квадратен метър от Вашия обект можете да съберете 18 кг вкусни и ароматни домати.
  • Храсти са компактни, те не се нуждаят от такива селскостопански техники като жартиери, възли, образувания. Тяхната височина не достига повече от 40 см. Ето защо отговорът на въпроса дали сортът Ямал трябва да се разсадят - не.
  • Доматите се образуват рано - вече 85-90 дни след засяването.
  • Сортът е устойчив не само на лошото време, но и на пристъпите на болести.
  • Вкусът и ароматът на доматите са отлични.
  • Реколтата се използва универсално - може да се използва за приготвяне на зимни консерви, може да се използва за пресни салати, сокове и др.
  • Бушът е малък, но плодовете са доста големи. Те могат да достигнат до 190 грама. Но по-голямата част обикновено е 100 грама.
  • Очарованието на разнообразието е и възможността за отглеждането му у дома. На балкона, такъв домат изглежда много естетически, а културата у дома не се намалява.

Вижте също:Борна киселина за домати. пръскане

Агротехнологичен домат "Ямал"

Засяване семена, извършени в началото на март, действайки в съответствие с лунния календар. Преди засаждане опитни градинари препоръчват затопляне на семената на батерията. След това, той е кисели в калиев перманганат, а след това измити и засети на дълбочина от 1 см. След това почвата се овлажнява, контейнерите се прехвърлят на перваза на прозореца, предварително покрит с филм.

След появата на разсад, филмът се отстранява, първо се овлажняват от пръскачката. Когато се появи третият истински лист, разсадът се прехвърля в отделен контейнер. За почвата можете да използвате обичайния търговски микс. Или запазвате проста земя, тя се разрежда с пясък за по-добра пропускливост на въздуха, тук можете да добавите минерален тор. Можете просто да излее хумус. Този сорт отлично се отглежда на различни почви.

Преди разсадът да се транспортира до открита земя, той трябва да се втвърди с понижаване на температурата. Освен това разсадът се извършва на балкона или се отваря прозорец. Температурата през деня не трябва да бъде по-висока от 18 градуса, нощем не по-висока от 12 градуса. Така че дойде в момента на прехвърляне на разсад за открит терен. Прехвърлете разсад на улицата през май. Друго предимство на сорта е неговата бърза адаптация, способността да оцелее дори при ниски температури. След това културата трябва да се полива, да се хранят, да се разчистват. Образуването на домати "Ямал" не се извършва. Разсад обикновено не прераствам, но ако вашите разсад се простират малко, засадете го, накланяйки го настрани. Така че растението ще даде странични корени, а добивът ще бъде добър. В дупката можеш да излееш хумус. Поливането е по-добро в момента с топла вода.

Вижте също:Домат "Верлиока". Отзиви. Фото. продуктивност

Ако говорим за предшественици, сортът обича да расте на земята, където преди са отглеждани моркови, краставици и пъпеши.Също така, доматите ще оформят по-активно плодовете на слънчевата страна на парцела, където се напояват като суха земя и най-често по време на формирането на плодовете.

Заслужава да се отбележи, че този сорт често се препоръчва от опитни агрономи на тези, които все още нямат практика в отглеждането на градинарски култури. Това още веднъж подчертава непретенциозния нрав и висока ефективност на разнообразието от домати "Ямал".

Сортът "Ямал" е отличен вариант за всички региони на страната ни. В южните ширини може да се засажда директно в почвата със семена. Струва си да го погледнем.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания