меню

Препарати и торове 2.10.2017

Разтвор на борна киселина за пръскане на домати

Но колкото и да искаме да отглеждаме добри зеленчуци, най-важното за много градинари е да получат богата реколта, която можете да се похвалите пред ближния си. И често в този момент хората правят грешка - започват да влизат в градината с различни закупени препарати. Най-често това е, разбира се, химия. Разбира се, тези методи дават резултати - културата се формира в големи количества, но има ли полза? Разбира се, че не!

Така че, един от най-популярните зеленчуци в нашите легла са доматите. Има и един метод, който включва пръскане на домат с борна киселина за яйчника, който е станал много популярен през последните години. Нека го опознаем по-добре.

Има ли вреда от разтвор на борна киселина за домати?

пръскане на домати борна киселина в яйчникаНе, няма да навреди на разсада и човешко здраве от бор. Този елемент е необходим за разсад за доброто му развитие и растеж, както и за изобилие и равномерно образуване на яйчниците. В същото време, борът често се използва специално за хранене извън корените. Тоест, за пръскане на надземните части. Това помага на доматите за кратко време да абсорбират и усвоят необходимия елемент.

Как да обработваме доматите борна киселина? Това трябва да се прави повече от веднъж на сезон. Така че, вие гарантирате резултат - по-добре оформени съцветия и съответно реколта.

Опитът показва също, че след преработката на доматите не само яйчниците започват да се формират по-бързо, но и вече образуваните не се разпадат, което често се случва в неблагоприятни сезони. Отбелязва се също, че самите плодове стават по-устойчиви на болести, те не се гние и се съхраняват по-дълго и вкусът и ароматът стават много по-добри. И най-важното е, че главният враг се оттегля - това е късната болест. Също така пулпата е по-плътна в доматите.

 

Съвет!

Ако често се сблъсквате на място с болест на културите, растенията ще трябва първо да бъдат третирани с разтвор на манган и след няколко дни да нанесат борна киселина на доматите. Пръскането ще определи резултата, а опитни градинари се съветват да използват йод за отработване.

 

Кога се използва борна киселина за домати?

  • Първият път, разбира се, трябва да podkomrit този разтвор разсад преди цъфтежа. Това ще помогне да се стимулира.
  • Освен това, когато доматите са набрали цвят, те също използват разтвор на борна киселина за пръскане на доматите.
  • Е, последният етап е обработката, когато храстите започват да формират активно културата и се засяват.

 

Важен момент!

Ако изведнъж след първото пръскане забележите, че фиданките са станали по-бавни, външният им вид се е влошил и растежът се е забавил, след това спрете пръскането и не ги харчи повече. Може също да сте напръскани в неподходящо време. Възможно е да се пръскат култури само вечер или рано сутрин, но не и в следобедните часове или в мъглата.

 

Между всички лечения трябва да спазвате интервала от 9-12 дни.

Как да разредите борна киселина за пръскане на домат

631_bigМного е просто. Първо трябва да направите разтвор на борна киселина в гореща вода, след това изчакайте инструмента да се охлади и след това продължете да използвате за пръскане. Разберете, че за един храст достатъчно решение, че е възможно от факта, че тя се омокря обилно, на листата равномерно разпределени капки.

За доматите яйчниците, борната киселина може да се разрежда по следната рецепта: 5-10 грама препарат за кофа с вода. че се отървете от болести и извършвайте работи по поддръжката, вземете една супена лъжица трапезна киселина и я комбинирайте с вода в количество от 10 литра. След това разбъркайте добре, разбъркайте в пръскачката и отидете в градината. Без да забравяме за времевата рамка. Също така, никога не пръскайте култури, ако скоро видите дъжд. Вие губите времето и парите си. Ако напръскате доматите и не само започнете да поливате след това, или ако започне да вали, тогава няма да има никакъв ефект, или ще бъде минимален.

Можете да използвате друга рецепта - тя е да се вземе лекарството в размер на 10 грама, да се разрежда в контейнери с малко количество вода. Разбъркайте добре, след това свържете в контейнер с останалата част от водата, така че общият брой да е не по-малко от 10 литра.

Средно се препоръчва да се пръска около 1 литър оборудване на 10 метра площадни площадки на площадката. Тя е много икономична и икономична, а една кофа ви е достатъчна за много храсти.

Съгласен съм, много проста рецепта, която съзнателно придоби такава популярност. Толкова е лесно и бюджетно, че не само можете да увеличите реколтата, но и да предпазите любимите си култури от болести.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания