меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.06.2017

Домат "Червена шапчица"

Характеристика на червената шапка от домати и описание на сорта

Във всеки случай е по-добре да се разгледат по-подробно един или друг вид, възможни проблеми, за да се елиминират всички рискове. За това пишем статии за вас, днес ще се запознаем с разнообразието на доматите “Червената шапчица”, защото прегледите за него са доста достойни. И както разбирате, тези домати са рано, но това не са всички предимства.

Общо описание

Това е нашето родно име за сорт, но не нашите развъдчици го донесоха, а германски. Това е много гъвкаво разнообразие, защото може да расте в оранжерия и в обикновена филмова оранжерия и на улицата. В умерен климат, показателите дават добро, в северните райони също ще дадат плодове, но е по-добре да засадят домати в затворена земя.

Вече казахме, че този домат има много предимства, включително и непретенциозност, тъй като не се налага да взимате редица селскостопански техники с него, това е вкусно и дори може да расте на балкона или в саксиите за цветя, което може да бъде допълнителна украса за обекта. Да поговорим сега по-подробно за доматите, да обсъдим култивирането малко по-късно.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Домат "Червената шапчица". Характеристики и описание на сорта

 • Има ранно узряване. В зависимост от района, реколтата може да бъде събрана за около 80-100 дни.
 • Бушът е компактен, те не растат повече от 70 см, защото не се нуждаят от опора, което спестява време.
 • Формирането на клас също не е необходимо.
 • Зелените на стъблата растат в умерени количества. В същото време, самите храсти са стабилни, клоните не се счупват, те са силни.
 • Културата се формира в пискюли, във всяка от тях може да има 3-5 плода.
 • Домати узряват доста компактни - до 100 грама, което е удобно за консервиране, но минус на сорта е, че понякога в едно цяло, в буркан, доматите могат да се спукат.
 • Кожата не е твърда. Цветът му е червен, има оранжев прилив.
 • Доматите "Червена шапчица" вкусни, имат приятен вкус на домати, твърда плът. Има леко киселост.
 • Друг плюс е дълъг срок на годност на културата. Вие разкъсвате зелените домати, а у дома те достигат за останалите, след което могат да се охладят дълго време без загуба на вкус и признаци на разваляне.
 • Съставът на доматите "Червената шапчица" е много балансиран и плодовете могат да се използват преди хранене на децата.
 • Доматите са кръгли, ребрата могат да бъдат незначителни.
 • Той може да издържи на температурни колебания, но само ако са краткотрайни.
 • Един храст дава 2-2,5 кг плодове. В оранжерията реколтата може да бъде много по-висока.
 • Перфектно толерират транспортирането на домати на дълги разстояния, така че можете да засадите сорт и да го продадете.
 • Тя е с универсална маса за маса - тя се прави от домати и сокове, и картофено пюре, и салати, и сосове, и кетчупи.
 • Има добра устойчивост към болести.

Мненията на жителите на лятото казват, че „Червената шапчица“ има някои предимства и няма никакви минуси за домат. Ако се интересувате, прочетете повече за отглеждането на домати.

Вижте също: Как да се хранят домати в периода на цъфтеж и плодове?

Аграрна техника. Сорт "Червената шапчица"

Най-добре е да се засаждат семената, които бяха събрани преди две години. За по-добро изкачване и добър имунитет, можете да ги накиснете преди засаждане. Можете да приложите народния метод, като използвате сок от алое, разтвор на манган, водороден пероксид, купувате лекарства в магазина. Сега има много. След накисване семената се измиват и сушат. Културите започват от средата на март до април.

Те засаждат сорт в почвата от смес от хумус и почва от парцела, а също така поставят суперфосфат и пепел, или сеят в почвата от магазина, и можете да го сложите в торфени таблетки. Културите се поливат, покриват с фолио и разсадът чака седмица. Когато на разсад се появят 3-4 листовки, те се подреждат внимателно в отделни чаши. След това, напоени като сушене, се обърнете към слънцето.

Съвет!

Вземете резервоара за бране от торф или от компресирана хартия, като тези чаши веднага поставите в земята. Температурата е, когато разсадът покълнат, по-добре е седмицата да се намали до 17 градуса, така че разсадът ще получи допълнителен имунитет.

Вижте също: Сортове домати по азбучен ред със снимки и описания

Една седмица преди преместването на постоянно място, което ще бъде в началото на юни или в оранжериите през май, разсадът се угасява във въздуха. Кладенците се изкопават по 4 на квадратен метър и се изсипва в тях лъжица минерален тор. Разсадът се засажда, не се поставят опори, те се поливат всеки път, когато земята се изсуши. Почвата след поливане се разхлабва от стагнация и плевели. По време на сезона, торове се прилага 3-4 пъти - за първи път е по-добре да се хранят, където има повече азот, така че храстите ще се увеличи зелената маса по-бързо, тогава е по-добре да се вземат торове с по-ниско съдържание. Можете да напоявате храстите на всеки 14-21 дни с пилешки тор или разтвор на оборски тор.

Съвет!

За да се предотврати заболяване, понякога се пръскат храстите със слаб разтвор на манган. Просто го правите рано сутрин или вечер, така че храстите да не се изгорят на слънце.

Това е вид „Червената шапчица“, която можете да отглеждате в къщата си и да ядете вкусни плодове по-рано от другите.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика на червената шапка от домати и описание на сортаХарактеристика на червената шапка от домати и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания