меню

Заготовки за домати 3.09.2018

Доматите наполовина с лук и масло за зимата

Половината домати

Пригответе доматите на половинки с лук и масло за зимата в нашата стъпка по стъпка рецепта със снимка. Това е много проста подготовка за универсална употреба. Всъщност, това е готов салата - през зимата, отворете буркан, сложете съдържанието в купа за салати, добавете прясна зеленина и можете да я сервирате. За всяка гарнитура, месо, и само като закуска, доматите са страхотни! Но те ще помогнат в други случаи. Например като супа за дресинг, основа за сос, добавки в борш и други първи ястия. Доматите трябва да котлет, и да добавите лук, както е - половин пръстени или нарязани на по-малки парчета.

Доматите за този препарат са подходящи само плътни, месести, изберете сортове, в които много пулп и малко сок. Сочните домати с тънка кожа след рязане и стерилизация ще загубят формата си и ще се поберат, освен за приготвянето на сосове и превръзки.

Съставки за домати с лук:

  • плътни зрели домати - 1 кг;
  • лук - 3 големи глави;
  • вода - 1 литър;
  • маса 9% оцет - 3 супени лъжици. л;
  • захар - 1,5 супени лъжици. л;
  • сол груби - 2 супени лъжици. л;
  • 2-3 чушки чушки бахар на банката;
  • растително масло - 2 супени лъжици. л.

Готвене на домати на половинки с лук и масло

По-удобно е да се съхраняват малки домати, зрели, без увреждане. Нарежете доматите наполовина, отрязвайки остатъците от стъблото. Лук нарязани не много тънки пера на височината на луковицата.

Домати и лук

Чисто измити, попарени с вряща вода, могат да запълнят до половината с нарязани домати. Поръсете с лукови сламки, хвърлете два или три граха от бахар с пържола във всеки половин литър буркан. В допълнение към пипер, можете да добавите lavrushka или горчица семена - ориентирайте се към вашия вкус. Докладваме от домати и лук, пълни буркана плътно до върха.

Лук в консерва

Готвене на марината. Налейте сол и захар в потапяне с преварена вода.

марината

Налейте масло, сложете силен огън. Сварете в продължение на две минути, след това налейте оцета и махнете марината от огъня.

Добавете маслото

Изсипете до върха маринованите домати, за да покрият както доматите, така и лука.

Налейте марината

За стерилизация, ние вземаме широка тенджера, поставяме кърпа със салфетка или кърпа на дъното. Изсипваме гореща вода толкова много, че остава 4-5 см от горната част на буркана, не завиваме капака, просто го поставяме отгоре, така че вътре във водата няма пръски. Стерилизирайте доматите на 10 минути от началото на кипящата вода.

Стерилизирайте буркана

Взимаме буркана, държим под дъното. Завийте капачката, обърнете. Оставя се да се охлади до стайна температура. Изваждаме охладените буркани с домати в килера или ги изваждаме на хладно мазе. Успешни за вас приготовления!

Готово запазване

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 оценки, средно: 3,25 от 5)
Зарежда се ...
Половината доматиПоловината домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания