меню

Заготовки за домати 9.09.2018

Вкусен доматен сок в блендер за зимата

доматен сок в блендер

Това е бърза рецепта за витаминна напитка, която може да се приготви за зимата, дори и да нямате сокоизстисквачка на ръка. Такъв доматен сок се приготвя в блендер у дома и ще дойде да замени фабричното производство, което означава, че ще сте абсолютно сигурни в неговата безопасност и полезни свойства. Този сок се оказва много вкусен и може да се използва в оригиналния му вид. Можете също да го добавите към първите курсове, като борш, или да направите невероятно вкусни коктейли.

съставки:

  • зрели домати - 1500 г,
  • сол груби на вкус
  • захар - на вкус

сокове

Как да направите доматен сок в блендер

Доматеният сок е добър, защото дори прекалено меките, зрели домати са подходящи за неговото приготвяне. Внимателно измийте плода. След това ги нарежете на произволни парчета, след като отстраните всички повреди.

домати

Сега на порции поставяме чашата на блендера и внимателно се смиламе.

се смила в блендер

Получената маса от домати се излива в подходящ съд. Да правиш същото с всички домати. За да съдържа сок, съдържащ по-малко пулп и семена, той се смила през метална цедка. Картофените пюре, които не са преминали през цедка, могат да се поставят в супа или в яхния от зеленчуци.

разтривайте през сито

След това, изцеден сок, изпратен на огъня и се вари в продължение на 10 минути.

да заври

Ние правим това, за да го поддържаме по-добре. Няколко минути преди готовността добавете сол и гранулирана захар на вкус.

да заври

Разбъркайте добре. Пяна, която се появи на повърхността, ние премахваме. В стерилизираните контейнери изсипваме горещия готов сок и корка с капаци на пара.

затворете кутията готов сок

Преди употреба се препоръчва да се охлади напитката и да се добави черен пипер на вкус.

чаша сок

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
доматен сок в блендердоматен сок в блендер

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания