меню

Отглеждане на домати 27.08.2018

Какво е ACCH и защо е за домати?

тор за домати

Газираният чай за компост (ACC) се нарича енергийна напитка за зеленчуци, въпреки че благотворният му ефект се простира не само върху растенията, но и към почвата. Чудотворният еликсир е полезен за увеличаване на добива на домати, повишавайки културата на имунитет към инфекции.

Какво е аериран чай за компост

Компостният чай, приготвен в процеса на аерация, е естествен органичен тор, който увеличава продуктивността на почвата. Само на плодородна, здрава почва с добре развита микрофлора можете да получите големи реколти. Основната функция на ACC е да насити почвата с анаеробни бактерии, като по този начин създава оптимални условия за развитието на нови много полезни микроорганизми.

Механизмът на действие на този чай е подобен на ЕМ лекарствата, които са придобили добра слава сред градинарите (като Байкал-М), но за разлика от тях, АКК има дългосрочен ефект. EM-препаратите се прилагат на определени интервали, тъй като растенията се нуждаят от постоянна стимулация, а микробното съдържание в тях е ограничено. В случая с компостния чай съставът е много по-богат, освен това се създават нови вериги на взаимодействие на бактерии, гъбички и други протозои в микрофлората, което допринася за подобряване и подобряване на почвата.

Спецификата на приготвянето на газирания компост

Основата на естествения тор е компост, но е подходящ за прегряване, зряло тегло. Най-добрият чай се получава от стари суровини, взети от компост или от купчина, обрасла с плевели, плевели. В такива "складове" се образуват цели системи от микроорганизми, но е необходимо те да се прехвърлят в полезно решение и да се увеличи броят им.

Следващият компонент е вода, за предпочитане изворна вода и в никакъв случай хлорирана. Дори и утаената вода за приготвянето на еликсира не е подходяща. Препоръчва се добре, река, взета от езерото, езерната вода, но не от чешмата.

За аериране с компресор. Аквариумните устройства са подходящи, но ако планират да приготвят голямо количество разтвор, те придобиват специален комплект.

Следващият компонент на чая е меласа, черна меласа, 60% въглехидрати. Оказва се, като страничен продукт при производството на захар, често се използва в техните превръзки от рибари. Меласата е хранителна среда за микроорганизми, може да се замени с конфитюр, малцов екстракт.

За да получите чай, не е нужно просто смес от компоненти, а задължителна връзка на аерация. Само в окислена водна среда аеробите са полезни и необходими за развитието на растенията и анаеробите заспиват или умират.

Съвет!

Готовата инфузия се използва в рамките на 3-4 часа след приготвянето. В горещите дни решението се осъществява в рамките на 1-2 часа.

За напояване на растения на сто квадратни метра прекарват два литра полезен еликсир.

Инструкции за готвене

Подгответе предварително всички изброени компоненти, включително трилитров стъклен буркан. В контейнера се наливат два литра чиста вода, добавя се супена лъжица меласа и се смесва.

След това те зареждат компресора, включват го и само след 2-3 минути изсипват чаша узрял компост.

Времето за приготвяне на чай е 1-1.5 дни (температурата на въздуха е + 20ºC… + 22 ºC), с по-високи стойности (+ 30ºC) ACC се приготвя по-бързо, за 18-20 часа.

За готовността ще се разпознае миризмата, напомняща за земята, с хляб или квас, но в никакъв случай няма да изгният. Когато се появят най-малки признаци на гнилостни процеси, инфузията не може да се използва. Причината - лошо качество компоненти, нарушение на технологията за готвене. Такава миризма сигнализира за наличието на анаеробни, гнилостни микроорганизми в чая, които нарушават нормалната микрофлора на почвата.

Разтворът не е вкус, също така е необходимо да се работи много внимателно със състава, опитвайки се да не вдишва парите.

Заявление за домати

Възможности за използване на газирания чай за компост за домати:

 1. Дезинфекция и стимулиране на семената преди сеитба. За да направите това, доматените семена в торбичката се потапят в продължение на 10-12 часа в кипящия чай.
 2. Поливане на почвата преди засаждане семена, разсад (един поливане е достатъчно), както и домати след гмуркане и засаждане в оранжерии или по хребети. Преди това съставът се разрежда с чиста вода (без хлор) 1: 5. За поливане ACh не се филтрира.
 3. Пръскане на домати (на всеки етап). Съставът се разрежда с вода 1:10, филтрува се, излива се в пръскачката. За да се подобри адхезията, добавете 1 ml от всяко растително масло. Напръскайте доматите върху листата. Ако след третирането е валяло, процедурата за обработка се повтаря за доматите в градината.
 4. Обработка на почвата през пролетта при подготовката на леглата за домати. Weave - два литра разтвор.

Предимствата и недостатъците на чая

Когато се използва аериран чай за компост, времето на узряване на плодовете се ускорява, доматите се отстраняват повече, а вкусът им се подобрява. Също така ACC допринася за:

 • активиране на активността в почвата на полезни микроорганизми;
 • подобряване на структурата на почвата;
 • разнообразието от групи бактерии и гъби, които формират ризосферата на почвата;
 • подобряване на почвата;
 • почистване на почвата от опасни токсини, които са се образували и натрупали през последните години;
 • подобряване на състоянието на растенията, укрепване на доматите;
 • защита на доматите от вредни инфекции, повишен имунитет.

Полезната за растенията биомаса се формира активно в почвата, натрупват се хумини, които увеличават плодородието на земята. Използването на аериран чай на изчерпани и изчерпани почви е особено важно. Правилното използване на органични торове допринася за подобряването и подобряването на биологичните компоненти на почвата, за получаването на изобилни култури и екологично чисти домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
тор за доматитор за домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания