меню

Съвети 22.06.2019

Тоалетна: оригинален дизайн и идеи за подреждане

Тоалетната е една от задължителните съоръжения на вилата. Обикновено тя има не много привлекателен външен вид и нестабилна структура, но това не означава, че тя не може да бъде направена красива и удобна за употреба. Напротив, като минимални усилия, можете не само да получите функционална структура, но също така и украсяват сайта.

Допустими видове селски тоалетни - законът и правилата на строителството

От съветските времена са построени стандартни конструкции на вилите, наподобяващи навеси, които не се различават по своя специален архитектурен дизайн и красота.

По време на строителството, малко хора смятат, че властите ще се интересуват от правилата за инсталиране на структура и дори издават глоби за нарушения на правилата. Тези правила включват:

  1. На територията на крайградската зона могат да се монтират онези модели, които са от типа "селска тоалетна". То може да бъде:
  • пристройка - стая над яма;
  • прах-гардероб - с обработката на съдържанието на специален разтвор;
  • килер - стая с вентилация и картер.
  1. Структурата трябва да бъде напълно изолирана от взаимодействието с подпочвените води и плодородните почвени слоеве. Освен това дълбочината на картера не трябва да надвишава три метра и трябва да се почиства на всеки шест месеца.
  1. Мястото на банята също е важно. Конструкцията може да стои на разстояние 12 метра или повече от жилищни сгради, 8 метра от кладенци и сондажи и един метър от оградата.

Според статистиката почти няма модерни тоалетни, които да отговарят напълно на всички закони. Независимо от това, Кодексът за административните нарушения съдържа член 8.6 - за увреждане на земята.

За нарушение на този член, административна глоба в размер на три до пет хиляди рубли.

Суха килера

Най-ефективният, но и най-скъпият тип гардероби - това е био-тоалетна. Често такова съоръжение се използва на места, където има много хора: в улични кафенета, паркове и т.н., но собствениците на дачните площи също започнаха да инсталират такива системи на тяхна територия.

Сега има по-компактни тоалетни, които са идеални за поставяне в страната. Принципът на работа на дизайна е прост. Достатъчно е да изпомпва химикал в специален контейнер, който ще помогне за почистването на всички примеси, но такива контейнери изискват постоянно почистване, така че трябва да похарчите много пари, за да поддържате тоалетната.

Шкаф за прах (торф)

Друг популярен тип, който се счита за най-лесният и най-бърз по отношение на монтаж. Тя може да бъде инсталирана навсякъде, и най-важното е, че под нея не е необходимо да копаете помийна яма. Достатъчно е да вземете обикновена кофа или друг дълбок резервоар, който след пълнене трябва да се напълни с торфена маса.

Тази опция е идеална за хора, които не могат да копаят дупка в парцелите поради нивото на подземните води. Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид при изграждането на шкаф за прах - вентилационната система.

Backlash-дрешници

Гъвкава и практична тоалетна за подаване - гардероб. Тя може да се инсталира дори ако канализационната система е напълно отсъстваща. Тази опция е донякъде подобна на стандартна тоалетна с помийна яма, само по-усъвършенствана версия.

Backlash-гардеробът изисква наличието на тоалетна чиния, под която е дупка или карам.Основното предимство на тази тоалетна е, че въпреки стандартния си вид, всички миризми са изолирани в резервоара.

С помийна яма

Класически крайградски зони е тоалетна с помийна яма. Това е най-популярният тип килер, който през годините хората са се опитвали да разнообразят с интересни декоративни елементи.

Има два вида такива тоалетни:

  1. Снежанка без носене. В този случай шахтата е изградена с бетонна основа и е снабдена с филтри, така че да не се нарушава екологичната система на територията.
  1. Снег с носене. Този тип се характеризира с факта, че след като една яма е напълнена, тя се изолира чрез консервиране (изпомпва се със специални вещества и се покрива с метал), а самата сграда се прехвърля на друго място.

Тоалетната не е просто сграда, където можете да облекчите нуждата, а важно място, без което не можете да се справите на място, където хората са. Но при избора на място за изграждането му трябва да се вземат предвид всички нюанси и правила.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания