меню

Съвети 22.06.2019

Вторият живот на стария маркуч: най-успешните идеи

В допълнение към плодовете и зеленчуците в страната можете да намерите много интересни неща. Например, старата радио, антични мебели и дупки. Да, последният елемент е от категорията, когато е жалко да го изхвърлите и не може да се използва по предназначение. Но това не означава, че старият маркуч трябва да събира прах и да заема място в килера. Дори и тя може да се превърне в полезно устройство или красив декор за градината.

Ние разпространяваме пистата

Близо до уютно езеро или зеленчукова градина с зеленина не е мястото на градските фабрични плочки. В този ъгъл искате да видите нещо по-интересно и необичайно, например пътека, направена от дървени разфасовки или пътека от градински ръкав. Многоцветни охлюви могат да бъдат направени с пластмасови държачи или тънък кабел. За да не се плъзгат, можете леко да задълбочите занаятите в земята или да ги затегнете заедно.

Тъкате кошница

Старият маркуч ще ви помогне да запазите инструментите или дребните предмети на едно място. За да направите това, можете да изградите от нея кошница с желания цвят и размер. Уверете се, че е доста лесно: трябва да започнете от дъното, да завъртите тръбата в спирала и да фиксирате рулоните с пластмасови връзки и след това да отидете до вертикалните стени. За удобство можете да построите дръжка от края на маркуча.

Този плавателен съд ще бъде отличен съд за улични или домашни цветя.

Облицовки

Ако често има деца в селска къща, е необходимо да се направи нещо забавно и креативно с маркуч. Например, засадете „чудовище“ в градината, „отгледайте“ цветя на стената или изпълнете огромна гъсеница между зеленчуците. Допълнителен материал в такова занаятчийство ще обслужва всеки наличен обект: кофа, пластмасова бутилка и дори зеле. Основното нещо тук - да покаже въображение, така че процесът е да се привлекат деца.

Лятна чаша за душ

Измиването с хладка вода в двора след тежък работен ден в градината е особено удоволствие. Но също така може да се увеличи, ако лежите под летен душ с ръчно изработен килим. Това също ще помогне на старите тръби за отпадъци, които трябва да бъдат навити в спирала с кръгла или овална форма. Килимът няма да се влоши от влага и ще бъде достатъчно висок, за да не почне краката в земята. Същият продукт може да се постави под входната врата или на верандата.

Мебели от плетена кожа

Ако в страната има стари, счупени мебели, трябва да го украсите и поправите с помощта на същата тръба за поливане. Този материал може да превърне една стара рамка в надежден стол за риболов или да обнови външния вид на износения скрин. Следвайки моделите на плетените мебели от магазина, истинските майстори могат да го направят сами. Човек трябва само да се опита да намери свободно време и да подготви фондацията.

Устройство за капково напояване

Маркучът е затворен? Не се притеснявайте. Необходимо е да се преструваме, че това е начина, по който трябва да бъде, добавяйки няколко дузини допълнителни дупки. По този прост начин можете да получите капково напояване за краставици, домати и други растения в градината.

В допълнение, този трик ще спести няколко стотин рубли за закупуване на напоителна система.

Калъф за градински инструмент

Особено практични градинари ще харесат следната идея. Плътният гумен маркуч трябва да бъде разделен на сегменти от 20-40 сантиметра и нарязани от едната страна. Така че ненужното нещо ще се превърне в удобно покривало за гребла, брадва, нож и други опасни инструменти. Тази предпазна мярка е необходима за летни къщи, където често играят децата, които могат да се режат с остър острие.

Тези идеи са само стимул за проявяване на собственото си въображение. Трябва да се помни, че в страната трябва да се отпуснете тялото и душата си, а ръкоделието от стари материали е идеално за това.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания