меню

Структури и съоръжения 24.05.2019

Как да защитите филма върху оранжерията

plenka na pernike

Не винаги местните климатични условия допринасят за доброто култивиране на културата. За това са измислени оранжерии. С тяхна помощ можете да удължите сезона или да получите реколта по-рано. Една от възможностите е парник на дъги и филми. Последният етап от строителството е закрепването на покриващия материал към рамката. Необходимо е да се фиксира така, че вятърът на всяка сила да не го счупи.

Методи за монтиране

Структури на дъгата просто в строителството, така че те са популярни и са по-чести от други оранжерии. Един от етапите на монтажа е монтирането на полиетилена към рамката.

parniki-ИЗ-вкопана

Това е един от най-трудните, но важни етапи. Това се прави по няколко начина:

  1. С помощта на специални скоби.
  2. С използването на канцеларски материали.
  3. Благодарение на самостоятелно изработени клипове от пластмасова тръба.
  4. Използване на мрежа или кабел.
  5. Използване на скоч.

Има и друг метод - накапване PE филм земята в основата. Въпреки това, той има някои недостатъци. Първо, филмът е замъглено, и второ - по-малко светлина се предава в оранжерията. По този начин тя може да бъде фиксирана от северната страна, тъй като покривният материал не се покачва по време на сезона. Вместо земя, все още можете да използвате тухли или камъни.

Специални скоби

Този метод на закрепване се използва за изграждане на PVC материал. Закопчалките приличат на скоби-ключалки, които са монтирани отгоре на филма и покриват част от дъгата. Благодарение на такива скоби, времето се спестява по време на изграждането на конструкцията, полиетиленът не се уврежда, а също така се закрепва здраво към рамката.

zazhim-для-krepleniya

Специални скоби могат да се използват многократно. Например, през есента, когато разглобявате рамката, те лесно се отделят, а през следващия сезон се използват повторно. Вместо такива скоби се използват също и тръбни скоби. Необходимо е само да изберете желания диаметър.

Хартия за канцеларски материали

Този монтаж се използва за армировъчни конструкции или малки пластмасови тръби. Най-добре е да използвате големи скоби. За да не нарушат целостта на покривния материал в случай на силен порив на вятъра, под всяка закопчалка трябва да се постави парче плат или гума.

Пластмасови скоби за тръби или маркучи

Ако дъгите са направени от пластмаса или армировка, скобите могат да бъдат направени самостоятелно. За малка оранжерия използвайте конвенционален маркуч, който се нарязва по дължината и се разделя на малки парчета.

За повече оранжерии такива крепежни елементи ще бъдат слаби. В този случай можете да използвате дъга от здрав материал, като пластмаса. Неговият диаметър трябва да бъде малко по-голям от този на рамката. Тръбата се нарязва на малки парчета (достатъчно 5 см), отрязва се от страната, така че да е удобно да се фиксира към дъгата. За да не се повреди покритието с остри ръбове, те трябва да се шлифоват с шкурка или разтопена.

зажим-из труби
Съвет!

Ако дъгата на оранжерията е изработена от метални тръби, тогава под всяка закопчалка трябва да се постави уплътнение. Те няма да позволят на филма да се прегрее и да се скъса.

Мрежа или шнур

За да фиксирате филма към рамката, можете да използвате специална мрежа. Тя е фиксирана към основата на оранжерията.Този метод обаче има своя недостатък - с течение на времето напрежението постепенно отслабва. Следователно, тя изисква периодично изтегляне. Вместо решетка се използва друг кабел, който се закрепва по подобен начин, не само в основата, но и по цялата повърхност на оранжерията.

Двустранна лента

Като скоба се използва проста двустранна лента. Първо, трябва да почистите добре рамката, така че ключалката да е добре прикрепена към нея. След това към тръбата е прикрепена самозалепваща лента и върху нея е прикрепен филм. Недостатъкът на този метод е, че няма да бъде възможно да се спаси покриващ материал при демонтаж на такава конструкция. Ето защо най-добре е да се използва евтино покритие. И тъй като в бъдеще е необходимо да се вентилира оранжерията, залепващата лента не трябва да се залепва на дъното.

Препоръки за оранжерии за подслон

Добър парник за висококачествено отглеждане на култура ще се окаже в случай, че се придържат към някои препоръки. Преди всичко е важно правилно да се изчисли дължината на покритието По правило се продава на рула. Ето защо е достатъчно да се знаят параметрите на оранжерията и ширината на ролката.

Ако оранжерията ще се използва за дълго време, от ранна пролет до късна есен, покритието трябва да бъде трайно и надеждно. Ако обаче по време на фиксирането му се използва методът за заковаване, тогава един подходящ за това е евтин материал. И когато го купувате, е по-добре да вземете малко повече, за да поправите щетите, които могат да възникнат по време на работа. Покритието се нанася само след като дъгата е здраво и сигурно изкопана и фиксирана в земята.

Съвет!

Най-доброто време за изграждане е топло време без вятър.

Sborka-teplicy

заключение

Монтажът играе важна роля в конструкцията на оранжерията. Те идват от различни материали, в зависимост от вида на конструкцията. Закопчалките, които използват дупките, се използват повече за рамката, изработени от полимерно покритие. Всеки държач има своите предимства и недостатъци. Следователно, какъв метод да се използва градинарът избира самостоятелно.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
plenka na pernikeplenka na pernike

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания