меню

Съвети 22.06.2019

Подрязване на касис през лятото - тайната на обилната реколта

Коринт от различни видове се отглеждат от много градинари, защото лесно се адаптира към климата и дава вкусни плодове. Бушът не изисква внимателна поддръжка, но за да получите изобилна реколта, не трябва да забравяте за лятната резитба и правилата за нейното прилагане.

Какво е необходимо подрязване касис

В допълнение към поливането и торенето, подрязването е важна част от грижите за гъсти растения. Градинарите разграничават три вида: санитарни, формиращи и подмладяващи. Всеки вид тапицерия има своя собствена цел и носи определен резултат.

Санитарните мерки са за почистване на болничните листове и клоновете. Това предпазва останалата част от растението от болести или вредители. Името на формиращата тапицера казва за себе си: целта му е да придаде на храста красива, правилна форма и да не му позволи да заеме твърде много място.

За добивите най-важно е подмладяването на касиса. Необходимо е ежегодно да се премахват твърде стари издънки, които с течение на времето губят плодотворните си качества. Също така ще позволи на младите стъбла да растат по-добре и да произвеждат по-вкусни плодове. Ако редовно взимате някои части от касиса, храстите ще бъдат добре поддържани, здрави и ще ви дадат изобилна реколта в продължение на много години.

Време на прибиране на реколтата

Различни видове такова лечение се извършват в различно време на годината: през пролетта, лятото и есента. Точният час зависи от климата и етапа на вегетативното развитие на растението. Например през лятото тази процедура трябва да се извърши веднага след прибирането на реколтата. Не трябва да чакате завода да започне да се подготвя за зимата.

Събирането на последните плодове, трябва незабавно да вземете secateur за премахване на допълнителни клонове. На първо място, трябва да се обърне внимание на издънки, които прикриват останалата част от касиса. Не бива да се отвличате твърде много, защото появата на нови стъбла ще бъде реакция на резитба, а храстите трябва да харчат енергия само за сгъстяване на кората за зимата.

Ако се фокусирате върху месеците, тогава реколтата и премахването на допълнителните клони са необходими преди началото на август. Времето обаче трябва да се регулира в съответствие с метеорологичните условия.

Стъпка по стъпка резитба храст

Важно е всички действия да се извършват внимателно и внимателно, за да не се повредят здравите части на растението.

  1. Подгответе необходимите инструменти: градински ножици, нож и нож. Всички остриета трябва да бъдат заточени и избърсани с лек разтвор на калиев перманганат или алкохол. Това ще поддържа режещите инструменти чисти и няма да разпространява болестта в градината.
  2. Внимателно инспектирайте храста и идентифицирайте клоните с такива признаци: кора с кафява или сива патина, петна по листата, изсушени части, липсата на годишен растеж отгоре, слаб или сух ствол.
  3. Премахване на всички повредени и болни издънки, което прави разрез над пъпката под ъгъл от 45-50 градуса. Изберете точното място, съсредоточено върху схемата.
  4. Да обработва големи участъци от градината и да напръскате короната със специален инструмент: Fitoverm, Fufanon или Skor. Това ще предпази растението от паразити и болести.
  5. Поръсете храстите с органичен тор. Компостът и вливането на лопен ще направят.

Заслужава да се отбележи, че различните видове касис се нуждаят от различна резитба.При червените и белите плодове тя може да бъде сведена до минимум, защото дори шестгодишните издънки дават плодове и яйчниците се появяват в старата част и близо до годишния прираст. Процедурата за касис е предпоставка за изобилна реколта. Клоновете често се нуждаят от подмладяване, скъсяване и отстраняване при най-малко увреждане.

С помощта на резитба може да удължи живота на касис храсти до 15 години. В този случай, издънките винаги ще изглеждат красиви и ще дадат вкусни плодове.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания