меню

Заготовки за домати, рецепти 18.07.2018

Леко осолени домати в опаковка за 5 минути

Леко осолени домати за 5 минути

Знам няколко рецепти за солени домати в пакет, но най-любимата и бърза рецепта е за 5 минути. Винаги ме привличаха рецептите за бързо хранене, а когато научих, че можете да мариновете домати по този начин, аз дори не бях изчакал и веднага исках да готвя. Оттогава често маринованите домати по този начин са бързи, лесни и достъпни.

Вече не ходя до магазина за кисели краставички, защото готвя всичко вкъщи. През лятото и есента, когато ме измъчва жаждата за солени, осолени зеленчуци, ме спаси. Първо, не е необходимо да се отварят мариновани кутии, които чакат крилата си преди зимата, и второ, леко осолени зеленчуци, които се отличават от стандартните солени зеленчуци. Ако киселите домати са винаги меки, то леко осолени екземпляри могат леко да се смекчат, но все още ще се усеща свеж аромат.

Струва си да се отбележи, че леко осолени домати могат да имат различни вкусове: след няколко дни на ецване, имат слаб солен вкус, но след седмица придобиват богат вкус на ецване с вкус на лека ферментация. Обичам всички видове домати, така че винаги ги приготвям по различни начини за зимата, включително и леко осолени.

Бързи домати в пакет

Баба ми кисели домати в бъчви и ги пазеше до Нова година. Можете да направите същото, но просто сложете закуската в хладилника, където в идеалния случай ще стои и няма да покаже никакви признаци на разваляне. Отидох по-нататък - готвя светло осолени домати точно в опаковката, рецептата е толкова основна, че всеки може да се справи. Основното предимство на днешната рецепта е, че се приготвя за 5 минути, остава само да се чака за доматите да се туршия.

Необходими продукти:

  • 700 грама домат,
  • 2 скилидки чесън,
  • 1/3 куп зеленчуци (копър и магданоз)
  • 1 непълна Чин. л. сол.

съставки за леко осолени домати

Как да си направите солени домати в пакет за 5 минути

Веднага напълнете пластмасовата торбичка с доматите, измийте ги само с восъчни клечки. В тази форма маринатата бързо ще проникне в зеленчуците и ще се маринира по-бързо.

пробийте домат

Добавете солта в чантата с домати, тя ще ускори ецването и осоляването.

заспиваща сол

Изстискайте чесън за вкус, който ще направи доматите леко пикантни.

добавете чесън

Рязането на всички зеленчуци, добавянето му към доматите, свежият аромат ще направи най-популярната закуска на масата.

добавете Зелените

Обвържете опаковката и започнете да се разклаща, така че всички компоненти да се смесят с домати.

разклатете опаковката

След 3-4 часа, доматите ще бъдат вкусни и леко осолени, просто не забравяйте да ги разклащате периодично. Нека доматите лежат в стаята и мариновайте, а преди сервиране ги охладете в хладилника.

оставете да туршия

Ние изваждаме от пакета и излагаме на чиния.

сервиран на масата

Добър апетит!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Леко осолени домати за 5 минутиЛеко осолени домати за 5 минути
Коментари по статията: 1
  1. Олга

    cpociba с rezept ozen wkucnie poluzuluc ja uche porobowale mne ponrawelich malocolnie pomidori poprobuite ich етикет marinowat

    отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания