меню

Заготовки за домати 28.07.2018

Вкусни солени домати в буркани без оцет

Солени домати

Леко осолени домати в буркани с чесън - доста популярна летна закуска, и това е обяснението. Това предястие е много бързо приготвено, съдържа малко количество сол и изобщо не съдържа оцет, от консерванти само сол и захар. Тъй като готовите домати ще бъдат в саламура, в буркан, те могат да се съхраняват доста дълго време. За осоляването можете да използвате почти всеки сорт.

Списък на съставките за леко осолени домати:

  • 1 л вода;
  • 1 кг домати;
  • 5 скилидки чесън;
  • 1 супена лъжица. захар;
  • 1 супена лъжица. сол;
  • 7-8 черен пипер;
  • пресни или сушени хрянови листа, копърни чадъри.

Готвене на осолени домати без оцет

Доматите трябва да са зрели, но силни, без увреждания и вдлъбнатини. Измийте ги старателно, отстранете опашките, ако има такива. Чистите домати трябва да се пробият с клечка за зъби на мястото, където е било прикрепено стъблото. Пункцията не трябва да бъде дълбока.

Измити домати

Чесън скилидки трябва да бъдат почистени, ако кисело веднага голямо количество домати и чесън много, можете да използвате специално устройство за почистване на чесън. Нарежете обелените парчета в чинии.

Карамфил с чесън

В чисти, сухи буркани поставяме чадъри от копър, чесън, листа от хрян. Ако искате да получите по-пикантна закуска, можете също да сложите цял пипер в буркан или парче от него.

Подправки в буркан

Поставете готовите домати здраво в буркани. Зелените могат да бъдат разделени на две части и положени на половина и половина нагоре. Можете също да добавите дафинов лист, магданоз, босилек, естрагон.

Доматите в банката

Направете солен разтвор, като добавите сол, гранулирана захар и подправки във водата. Когато кипи, се уверете, че солта и захарта се разтварят и се наливат доматите в бурканите. В тази форма оставете доматите за 10 часа, след това ги извадете на студено място. Ако трябва да получите солени домати в буркан бързо, дръжте ги на стайна температура за няколко дни.

Налейте саламура

Сервирайте тази закуска с всякакви ястия, месо или риба. Приятно апетит!

Готова закуска

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Солени доматиСолени домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания