меню

Заготовки за краставици 24.08.2018

Мариновани краставици с доматена паста - страхотна рецепта за зимата

Краставици в доматено пюре

Опитайте кисели краставици с доматено пюре за зимата, ще се насладите на тази страхотна рецепта. И стъпка по стъпка снимките ще помогнат в подготовката. По-добре е да се вземат плодове твърди, гъсти и млади, с малки семена.

В марината от доматено пюре, те излизат доста ароматни, вкусни, пикантни и хрупкави. Такъв детайл трябва да бъде стерилизиран, отнема малко време, но резултатът става страхотен.

кисели краставички

съставки:

  • краставици - 2000 г.,
  • вода - 1500 мл.,
  • доматено пюре - 200 г,
  • голяма кухненска сол - 1 супена лъжица. л.,
  • гранулирана захар - 1 чаша,
  • Настолен оцет - 200 мл.,
  • копър,
  • магданоз,
  • чесън.

продукти за мариноване

Готвене на кисели краставички в доматено пюре

Измиваме краставици, нарязваме опашки. Ако плодовете са големи, след това ги нарежете на блокове по 3-4 см. В случай, че краставиците са малки, можете да ги поставите в цели буркани.

нарязани краставици

С чесън свалете обвивката и поставете две карамфили на дъното на всеки стерилизиран буркан. Добавяме и магданоз и копър.

копър, чесън в буркан

В тиган или тенджера пригответе туршия: изсипва се част от чистата вода, добавя се фабрично произведената доматена паста, грубата сол и захар. След кипене се налива 200 мл оцет, чиято концентрация е 9%.

приготвяне на саламура

Краставиците се поставят по-плътно в стерилен буркан и се изсипват с кипяща саламура. Тя трябва да покрие напълно зеленчуците в буркана.

пълнене със саламура

Покриваме горната част със стерилна капачка, но не бързаме да се търкаляме, защото процесът на стерилизация е необходим. Слагаме кухненска кърпа в удобна тенджера, поставяме я в празната проба и изливаме вода преди огъването. Оставете да заври и стерилизирайте за 15 минути.

стерилизирайте буркана с детайла

След това внимателно извадете заготовките и запушете капачките. Обърнете се и поставете върху равна повърхност.

тест за течове

Можете да обгърнете консервирани краставици отгоре с доматено пюре с гъста маса. Когато уплътненията са хладни, можете да ги скриете на тъмно, хладно място.

предястие от краставици за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Краставици в доматено пюреКраставици в доматено пюре

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания