меню

Заготовки за краставици 10.11.2018

Салата от краставици с лук за зимата "Лиза пръсти", рецепта без стерилизация

Салата от краставици с лук

Колко не биха казали, че зимното събиране е реликва от миналото, но все пак. Когато видите буркани от консервирани краставици и домати, лигавене и искате да се насладите на техния вкус. Ето защо, без да се обръща внимание на разговора, ние подготвяме зеленчуци за зимата и вкусни храна нашите роднини.

Краставиците са най-добрият зеленчук за консервиране, така че ние ги търкаляме като цяло и под формата на салати. Днес ще приготвим салата от краставици за зимата „Оближете пръстите си” без стерилизация с лук. Ще ви разкажем подробно всички етапи и лесно ще можете да ги повторите. Вкусът на салата ще ви се стори познат, тъй като рецептата не е нова и със сигурност всички майки и баби го подготвяха в съветските времена.

Ние не знаем нищо по-вкусно от такова ястие, така че кой реши да си припомни старите дни, и ти беше изпълнен с носталгия. Добре дошли в нашата светлина. Готвене на салата с краставици и лук заедно, за да не пропуснете нищо.

съставки:

  • краставици - 1,5 кг;
  • копър - 1 китка;
  • лук - 500 грама;
  • сол - 1,5 десерта л.
  • захар - 1 десерт л.
  • оцет - 40 грама
  • растително масло - 100 грама.

Как да се готви салата от краставици с лук "Fingers оближе"

Моите краставици, нарязани на кръгчета, това е подходяща форма за днешната салата. По принцип, можете да използвате краставици от всякаква форма и размер. Салата ще бъде ароматна, а не като други заготовки. Ние използваме дори обрасли краставици, които имат богат вкус.

нарязани краставици

Почистваме лука от обвивката, изплакваме се със студена вода. Така че той ще притиска по-малко очи. Настържете луковиците на половин пръстени, по-тънки.

нарежете лука

Пресни ми зелени, изсушени на чиста кърпа или салфетки. Настържете зелените фино, отрежете дебелите клонки. Използваме копър, който предава силния си вкус на краставиците и реколтата ще се окаже с ненадминат летен акцент.

Нарежете зелените

В пота добавете готовите ни съставки: краставици, лук и копър.

сложи всичко в тигана

Облечете салата със сол и захар. Разбъркайте и оставете за 1 час да образуват сок. Зеленчуците ще бъдат сочни и салата ще бъде задушена в собствен сок.

сол и захар

Налейте оцет и растително масло в зеленчуците. Сгорехме да гасим, поставихме малка сила.

добавете масло

След 30 минути, зеленчуците ще бъдат меки, салата ще се окаже още по-сочна, но не забравяйте да се разбърква. Ние наблюдаваме. Нищо не изгаряше на дъното. В процеса на охлаждане тавата може да бъде покрита с капак.

Сварете салатата

Горещата салата се поставя в стерилни буркани, налива се заедно със сока и марината.

изложени на банките

Завъртаме клепачите, затопляме килима и го оставяме за през нощта. На сутринта пренареждаме салата на рафтовете на килера, където ще се съхранява през цялата зима.

ролки

Преди сервиране, поставете салатата napriu часовник в хладилника и сервира охладени до масата. Гарнитура за такава салата може да бъде всякаква: картофи, всякакви макаронени изделия или овесена каша. Добър апетит!

краставица салата за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Салата от краставици с лукСалата от краставици с лук

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания