меню

Отглеждане на домати 13.07.2018

Как да се разграничат доведени деца на домати от флорални четки

Премахване на доведен син

Бушът от домати трябва да бъде забит. Произволният растеж на растенията ще доведе до по-ниски добиви. За извършване на прищипване вземете под внимание особеностите на формирането на избрания сорт доматено, разликите между стъпалата и цветните пискюли.

Премахването на пасинките се счита за задължителна процедура, тъй като зависи от това дали ще има достатъчно хранителни вещества за правилното развитие на доматите.

Защо трябва да pasynkovanie

pasynkovanieЛипсата на образуване на храсти ще доведе до липса на доматена реколта: от лоното на всеки лист ще се появи допълнително странично стъбло, храста ще расте силно и ще стане буйно цъфтеж. Яйчниците на цъфтящи необработени храсти се образуват върху отделни цветя, а силата на растението отива за развитието на цветя и плодовете са малки.

За образуването на храсти се изисква:

  • щипка, контролирайки процеса на растеж;
  • да провежда пасинкованите във времето, тъй като формираните пасинки забавят развитието на плода;
  • да поддържа правилното развитие на пълноценни флорални четки за получаване на допълнителни плодове.
Важно е!

Образуването на храстите се основава на разликите между стъпалата и цветните пискюли. Месарите имат малки листа и започват да растат от пазвата на листата. Първоначално цветните четки притежават само дръжки и цветя. Расте директно от стъблото на растението.

Характеристики на pasynkovaniya

Pasynka са странични издънки, които се образуват между стъблото и оста на листата. Gotting се извършва, като се вземат предвид характеристиките на растежа на доматите:

  1. Пъпките, които се образуват в аксилите на долните листа растат бързо. Те трябва да бъдат премахнати. За развитието на по-ниско необходимите хранителни вещества, така че доматите нямат хранителните компоненти. Препоръчително е да се премахнат малки прищевки (дължината трябва да бъде по-малка от 5 сантиметра). Навременното прищипване ускорява заздравяването на раните по стъблото, предпазва растението от стрес.
  2. Процедурата трябва да се повтори няколко пъти. За първи път пасиск след 1-1.5 седмици след засаждане, а след това - два пъти месечно. Когато се отглеждат високи сортове, през лятото са необходими процедури за контрол на размера на растенията и гарантиране усвояването на хранителни вещества.
  3. Пасинките трябва да бъдат отстранени навреме. Ако процедурата не е извършена своевременно, препоръчва се да се използва нож или остри ножици за рязане. Пъчката трябва да бъде по-малка от 1 сантиметър.
  4. Доматите се оформят в едностепенна форма, за да се получи добра реколта. При образуването на 2-3 стъбла се отбелязват оптимални показатели за добив, но узряването се забавя. С 2-стволови култури, остават главното стъбло и първата издънка, разположени под растението. При 3-стволови образувания, пасищата са оставени на самото дъно и още едно (най-силно). При високите сортове се допуска наличието на по-голям брой флорални четки и чифт стъпала.

Когато pasynkovaniya спазват следното правило: когато в четката плодовете са закрепени поотделно, а след това цели листа трябва да бъдат поставени над него за правилното растеж на домати. И когато всички плодове са се образували в четката, по-долу можете да отстраните напълно листата.

Важно е!

За да се предотврати стрес за растението, 1-2 листа се отстраняват едновременно, в противен случай зелената маса ще бъде активно възстановена и зреенето на плодовете ще се забави.

Характеристики на формирането на цветни четки

доматите цъфтятВ някои случаи, доведени деца растат на цветя пискюли на домат. Този процес се нарича свръхрастеж. Такива нарушения са причинени от особеностите на сорта, свръхпредлагането или влагата. За да се получи добра реколта, препоръчва се внимателно да се отреже стреля, стъбло или листа, като се използват специални градински ножици. В противен случай, пасичката на четката ще отнеме хранителните вещества от яйчниците на плода, влошавайки индексите на добива.

Правилното формиране на доводите и цветните четки в доматите е гаранция за добра реколта.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...
Премахване на доведен синПремахване на доведен син

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания