меню

рецепти 24.03.2019

Рецептата за домашно, вкусно кисело зеле

кисело зеле

Кой може да се откаже от домашно кисело зеле? Ние сме подготвили за вас рецепта за много вкусно зеле, която е толкова лесна за приготвяне в домашни условия. Има няколко съвета за избор на зеле: зеленчукът трябва да е узрял, т.е. не е рано. Гъста бяла зеле е чудесна за закваска. В есенно-зимния период, когато се продават зрели сортове зеле, лесно се купува подходящ екземпляр. За киселото зеле ще са необходими минимален набор от продукти, както и подправки. В допълнение към главата на зелето, вземете сол, захар и сладки моркови, което ще направи апетита още по-вкусна и апетитна. Вижте стъпка по стъпка рецепта със снимки.

съставки:

  • бяло зеле - 500 грама;
  • сол, камък - 1 маса. л. без пързалки;
  • гранулирана захар - 0,5 таблици. л.
  • морков - 1 бр.

Как да готвя вкусно кисело зеле

Премахване на горните листа от зеле, така че кори от зеленчуци. Освен това можете да изплакнете с вода, но това не е задължително. Нарежете зелето: или с остър нож, или с ренде. Той трябва да произвежда фини чипове.

зеле

Обелете и изплакнете морков: настържете зеленчуците на груби ренде.

решетка от моркови

Смесете в купа, която е по-дълбока, всички зеленчуци - моркови и зеле. Внимателно разтривайте ръцете, месят, както трябва, за да образуват малко сок. Зелето ще бъде меко, а морковът ще придаде сладникав вкус.

разбъркайте в купа

Налейте сол със захар и продължете да месите с ръцете си. Важно е тази процедура да се извърши с ръце, така че зелето и морковът да бъдат напълно омекотени. Ако нещо може да носи кулинарни ръкавици.

добавете сол

Тампер капустата в буркани, можете веднага в няколко буркани, ако не и големи. Удобно е зелето да се съхранява в малък контейнер и да се яде на порции, без да се отварят други кутии. Оставете зелето на масата за един ден, покрити с марля. Пробийте зелето с дървен шиш, ще се освободи въглероден диоксид и също така отстранете образуваната пяна. След това пренареждайте банките в хладилника за два или три дни, затягайки обичайните капаци.

кисело зеле

Готовото кисело зеле може да се сервира на масата. Ако желаете, изсипете на ароматен пазар масло. Насладете се на храната си!

много вкусно кисело зеле

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
кисело зелекисело зеле

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания