меню

рецепти 24.01.2019

Тайната на киселото зеле, за да стане хрупкава

Зелената каша за зимата е хрупкава

Днес ще научите как да правите кисело зеле за зимата в кутии, така че да е свеж. Наскоро започнах да правя кисело зеле в консерви по опростена рецепта. Знаеш ли, да опитате такова зеле, много ми харесва, защото винаги се оказва хрупкаво, сочно и вкусно. Същата рецепта е толкова опростена и не отнема много време, че ще ви хареса, дори не се съмнявам.

За приготвянето на тази растителна закуска, препоръчвам да се използва само бяло зеле. Вкусът е сочен и се използва за ферментация. Времето за мариновано зеле е есен или зима.

За да получите зеле по свой вкус, трябва ежедневно да го пъхате с дървена пръчка. Това ще осигури освобождаването на газове. За какво питате тази процедура? Факт е, че ако не правите тази процедура, зелеът ще добие горчив вкус. Затова този момент е най-важен за ферментацията на зеленчуците. Не ги пренебрегвайте и не забравяйте във всеки случай да правите това, което е написано по-горе.

съставки:

 • зеле - 1 глава;
 • сол - 1 ч.л .;
 • захар - 1 ч.л .;
 • моркови - 1 брой;
 • вода - толкова, колкото годни в буркан с зеле.

продукти

Как да си направим кисело зеле в кутии, така че да е свеж

Подгответе необходимите съставки от списъка. Сега не забравяйте да премахнете някои от най-горните листа от зелето. Ако има някакви развалени места, след това ги нарежете с нож. Измийте зеленчука под водата от чешмата. След това го нарежете на по-малки парчета. Нарежете зелето. Обелете морковите, настържете ги.

Нарежете зеле и моркови

Сега в буркан, редуване на зеленчуци (зеле, моркови) ги поставя плътно. След всеки слой натиснете зеленчуците. Повторете процедурата, докато банката е пълна.

поставете в буркан

Сега се изсипва захар и сол.

горна сол

Воден филтър. Поливайте зелето с моркови.

налейте вода

Оставя се на стайна температура, покрита с марля или капак с отвори (за да се отцеди врящата вода). Вече на втория ден водата в зелето ще промени цвета си и ще трябва да започне да я пробива ежедневно с дървен шиш или пръчка.

натъпквам

Заквасено зеле за най-малко 3-5 дни, мушкайте я сутрин и вечер с пръчка.

Зелената каша за зимата е хрупкава хрупкаво кисело зеле за зимата в банките

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 оценки, средно: 2,40 от 5)
Зарежда се ...
Зелената каша за зимата е хрупкаваЗелената каша за зимата е хрупкава
Коментари по статията: 2
 1. яхт клуб

  Не разбрах: налейте вода (на снимката явно не е от чайника) - означава ли това да се излее вряща вода? Защо тогава се пише за "вряща вода слива"? Неточност в началото (излейте вода вместо вряща вода) или печатна грешка (вряща вода вместо саламура) в средата?

  отговор
 2. яхт клуб

  Благодаря за рецептата! Много ми харесва с простотата си и със сигурност ще го направя, само чакам отговор на въпроса за водата и кипящата вода.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания