меню

Отглеждане на домати 1.08.2018

Какво е Доматено и как да го използвате, за да стимулирате образуването на плодове на доматите

доматен стимулатор

Опитните производители отдавна използват различни стимуланти за растеж, за да увеличат добивите и да подобрят качеството на плодовете. За да постигнете прилична реколта при отглеждане на домати, трябва да използвате препарати със специално предназначение, едното от които е Домат. Използва се в защитена земя и в открити легла.

Описание на лекарството

Доматът е предназначен да стимулира образуването на плодове на домати от различни сортове. От 2006 г. насам той е включен в списъка на пестицидите, препоръчан за употреба в земеделски предприятия и лични филиали.

Произвежда се на базата на естествени, естествени вещества за растеж, така че използването му не оказва неблагоприятно въздействие върху качеството на търговските плодове поради своята екологичност.

Важно е!

Активното вещество на стимуланта е ауксин, получен по синтетичен метод.

Как действа лекарството

Както знаете, при неблагоприятни метеорологични условия могат да възникнат различни негативни действия с доматите:

  • възможно падане на цветя и млади яйчници;
  • натоварването на плодовете не е много интензивно;
  • зреенето им се забавя.

Дефицитът на ауксин може да се попълни отвън, тъй като се съдържа в стимулатора на растежа „Томатон”. Растението, обработено от този стимулатор, преразпределя батериите, така че те се изпращат в правилното количество към цветята.

В резултат на това доматите са добре привързани и растежът на леторастите е леко потиснат. "Томатон" стимулира натоварването на плодовете и води до богата реколта, увеличавайки я с 30-40%.

Важно е!

Наред с това, лекарството значително увеличава степента на узряване на плодовете. Доматите узряват 7 дни по-бързо от обикновено.

Инструкции за употреба

Препоръчително е да се лекува с препарата само съцветия, като преди това се разтвори една ампула от агента в половин литър вода и се добавят няколко капки детергент там. Съцветията са желани за обработка в дъждовен период и сутрин.

Разтворът, затворен в опаковката на тъмно място, може да се съхранява за цял сезон, без да се губят полезните му свойства. Но е по-ефективно да се подготви работния разтвор за еднократна употреба.

Как да процедираме

Лечението на цялото това растение с този стимулатор не трябва да се извършва изцяло. Тя е предназначена само за съцветия. Четки за доматено растение могат да бъдат стимулирани по два начина:

  • спрей спрей;
  • натопи в разтвора на лекарството.

Ако имате малко количество работен разтвор, не го изливайте. Той е подходящ за следващата обработка. Разтворът се съхранява на тъмно и хладно място.

Мерки за сигурност

Тези хора грешат, които вярват, че стимулантът „Томатон“ изобщо не е опасен инструмент. Трябва да се използва и разумно.

Препоръчва се да се внимава при работа с разтвора, да се носят лични предпазни средства:

  • стари дрехи;
  • марлеви превръзки;
  • ръкавици;
  • защитни очила.
  • След работа трябва да вземете душ или поне да измиете лицето и ръцете си.
Внимание!

Ако разтворът на лекарството все още попадне в очите или върху кожата, незабавно изплакнете тези места с обилно количество вода и се консултирайте с лекар.

Разходи за стоки

Цената на лекарството зависи от броя на ампулите в опаковката и от начина на опаковане.Една опаковка може да съдържа от 1 до 10 ампули с обем 1 ml. Цената на една ампула е не повече от 130 рубли. Можете да закупите лекарството както в магазините за търговия на дребно, така и онлайн.

Отзиви

Виктория, Оренбург, 34 години.

- Вече една година използвам Tomatone. Пръскам го със спрей, който се завива на 1,5 литрови пластмасови бутилки. По-лесно е да влезеш в цветята. Преди това доматите израснаха много зле, дори не бяха достатъчни за салати. Сега има толкова много домати, което е достатъчно и за предене, и за други цели. Вкусът на доматите не се е променил. Ние не сме били отровени, следователно е абсолютно очевидно, че лекарството не е опасно. "

Лидия, Кострома, на 46 години.

- Миналото лято Томатън придоби, след като прочете за него в мрежата. Доколкото разбра, в него участва пестицид, което означава, че е същата химия. Но реших да експериментирам. От леглата от домати, където се извършваше лечението с този стимулант, впоследствие се събра обилна реколта. Доматите узряват по-бързо и имат същия вкус като непреработените. В резултат на това изядохме много салати и направихме завъртания. "

Олеся, Саратов, на 57 години.

„Въпреки че химията не е най-добрият вариант, но използването му е по-приемливо от това, което купува, доматите не са ясни. Аз го отглеждам сам, защото не мога да намеря вкусни домати на прилична цена. Съмнявам се, че това лекарство е вредно за здравето. Затова ще продължа да го използвам. "

Както може да се види от прегледите на хората, които са използвали "Томатон" върху доматите, стимулантът наистина помага да запълни по-големите плодове и ускорява тяхното узряване. Също така е важно лекарството да не нарушава качеството на доматите.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
доматен стимулатордоматен стимулатор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания