меню

Заготовки за краставици 12.09.2018

Хрупкави, леко осолени краставици

осолени краставици в кутия

Как да се готви осолени краставици у дома със студена кисела краставичка, така че те да са хрупкави всяка домакиня трябва да знае. В крайна сметка, нашите вкусови вкусове са се развили така, че осолени и мариновани зеленчуци са задължителна закуска при всякакви метеорологични условия и при никакви обстоятелства.

Няма значение дали е семейна вечеря или тържествено събитие, бурканче от кисели краставици трябва да се съхранява в резерв. През лятото, ние основно кисели зеленчуци за зимата, банките стоят почти до Нова година, и след това те отиват. Но какво да правя, когато през лятото исках да опитам осолени краставици, защото искаш. В този случай трябва да приготвите такива краставици сами, докато целият процес ще отнеме 1-2 дни. Такива краставици бързо се приготвят със студена туршия и се консумират още по-бързо. Преди това нашите баби подготвяха осолени краставици в кофи, но днес домакините вече не готвят в такива обеми, затова вземете обичайните стъклени буркани.

Посоляването на краставици в буркани ви дава вкусни зеленчуци, които ще бъдат хрупкави и леко осолени. Под варени картофи - това е, което ни трябва. Вашите усилия ще бъдат оценени от роднини, особено мъжката половина.

Рецептата за солени краставици е съвсем проста, особено след като се използва студена кисели краставички. За да придадете на вкус на краставиците, вземете подправките и подправките: чесън, копър и пипер. Това е класически комплект, но ако желаете, можете да го промените. Използвайте кориандър, мента, кориандър или семена от кимион. Полетът на въображението ви може да бъде неограничен, така че не се страхувайте да експериментирате.

Необходими продукти:

  • краставици - 1 кг;
  • сол - 1,5 супени лъжици. хижи;
  • чесън - 1-2 зъба;
  • вода - 3-ти;
  • копър - 1 чадър;
  • магданоз - 1-2 сухи;
  • листа от хрян - 1 бр.

съставки

Как да се готви хрупкави осолени краставици

Подготовка на саламура: в студена вода се изсипва сол и се разбърква, докато се разтвори.

готвене туршия

На дъното на добре измития буркан поставяме подправките: зелени и белени скилидки чесън. Зелените могат да бъдат отрязани за по-добро приспособяване.

пикантни билки за прибиране на реколтата

Измити краставици, изложени в буркани, зеленчуците трябва да бъдат пресни, ако е възможно, след това събрани сутрин от градината. Ако купувате краставици на пазара, те трябва да бъдат наситено зелени, с пъпки и еластични.

краставици в банката

Изсипете краставици със студена туршия, напълнете буркана на закачалката, тъй като течността ще се разхожда малко и ще се появи пяна. Оставяме краставиците, осолени в стаята, няколко дни, покрити с прост капак или марля.

маринована туршия

След 1-2 дни саламурата ще стане мътна, отстранете пяната, което означава, че краставиците са осолени.

завършен детайл

Сложете бурканчето с краставици в хладилника и го поднесете охладено.

хрупкави краставици

Добър апетит!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
осолени краставици в кутияосолени краставици в кутия

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания