меню

Заготовки за краставици 8.11.2018

Хрупкави кисели краставички за зимата без стерилизация

Мариновани краставици

Различни домашни заготовки винаги са щастливи, когато са в килера ви. През зимата можете да изберете буркана, който ви харесва. Можете да запазите различни зеленчуци за зимата. Най-традиционните и любими са краставиците. От тях се навиват салати, мариновани цели и дори на парчета.

Краставиците са традиционна закуска на празнични маси, така че използвайте рецептата, която ви харесва най-много. За вкус на краставици в кутии може да бъде сладко, кисело или умерено солено. Изберете тази опция, така че искате да ядете такива краставици отново и отново.

Има, разбира се, любителите на кисели барел оформени краставици, но с изключение на закуска, те нямат другаде да се прилагат. Но често салати (например домашно приготвени оливие) се добавят към кисели краставички и те трябва да бъдат умерено солени и хрупкави на вкус. Такива краставици ще се сгънем днес и рецептата за подбор вече е пред вас.

За да направят краставиците наистина хрупкави, не е необходимо да ги стерилизирате. Има и други тайни за това и ние ще ги споделим с вас. Краставици, ако те се купуват на пазара, най-добре е да се накисва във вода за 2-3 часа. Зеленчуците са наситени с течност и след шев се получават хрупкави и еластични. Домашно, само броени краставици, накисването не е необходимо.

Също така е важно да се използват специални сортове краставици за зашиване. Има салатни краставици, с гладка тънка кожа, а има и ецване сортове - с бодли, пъпки и твърда кожа. Такива краставици са подходящи за консервиране. Днес ние пренасят зимата хрупкави кисели краставици за зимата без стерилизация.

съставки:

  • краставици - 700 грама;
  • сол - 1 маса. л.
  • захар - 1 маса. л.
  • вода - 0.5 л;
  • Таблица с оцет, 9% - 1 маса. л.
  • чесън - 2 скилидки;
  • дафинов лист - 2 бр.
  • 3-4 чушки;
  • Зелените (магданоз, копър) - 2-3 стръка.

Как да се готви хрупкави кисели краставици

На дъното на буркана се поставят подправките: зеленчуци, чесън и подправки: пипер и лаврови листа. Ако харесвате краставици с нотка на подправки, сложете парче горчив пипер на дъното.

чесън, пипер и копър в буркан

Моите краставици (ако трябва да се накиснете предварително) и ги напълнете с банки. Опашките могат да се режат, а ние можем да си тръгнем, най-важното е да ги измием добре.

напълнете буркана с краставици

Напълнете краставиците с вряла вода и оставете да стоят 10-15 минути в тази форма.

Налейте вряща вода върху консервата

След това излейте водата от консервите в тавата. От тази течност ще приготвим марината. Сварете малко вода, добавете малко захар и сол. Смесете, наливайте оцет и веднага изключете огъня.

марината за готвене

Изсипете краставици с гореща марината и веднага навивайте капаците. Готовите охладени буркани се изпращат на рафтовете в тъмна и хладна килера. Поддържайте до зимата и лекувайте домашно приготвените кисели краставички!

налейте краставици и навийте

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Мариновани краставициМариновани краставици

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания