меню

Препарати и торове 21.05.2019

Ползите от водороден пероксид за орхидеи

Водороден оксид и орхидея

Водородният пероксид за растенията може да се използва за лечение и профилактика на заболявания. Този метод на поливане насища листата и корените с необходимото количество кислород. Употребата на торове трябва да започва на етапа на преработка на семена от орхидеи преди засаждане. Важно е да се вземе под внимание степента на концентрация на пероксида. Използването на лекарството има благоприятен ефект върху кореновата система на растението.

Каква е ползата

Пероксидът се използва в различни области: в медицината, индустрията за красота и др. При контакт с вода, той се разлага във вода и кислород. Такава химическа реакция е абсолютно безопасна за околната среда. Ето защо, при контакт с растението, водороден пероксид дава ефекта на "дъждовна вода".

Водороден пероксид за орхидеяЕфектът на пероксида върху растенията е подобен на естествените процеси, които връщат цветето в девствени условия. Благодарение на този тор декоративни орхидеи ускоряват растежа си и насищат почвата с кислород.

Обърнете внимание.

Пероксидът ще помогне при лечението на орхидеи и отстраняването на ненужни вредители. Разтворът на водороден пероксид подхранва субстрата и действа като фунгицид (химикал за борба с гъбични болести по растенията).

Водородният пероксид дезинфекцира растението, защото самото съединение има:

  • окисляване;
  • възстановителни свойства.

Торът действа като антисептик върху листата и кореновата система на орхидеята.

приложение

Започнете да използвате този тор с повишено внимание. в време за поливане внимателно наблюдавайте фаленопсиса, с изключение на всички други торове. Има обективни причини за това:

  1. Химичното съединение е OH-нежелан радикал, произтичащ от взаимодействието на H2O2 с медни и железни йони.
  2. Растението може да реагира на мощни торове по различни начини. За да се прекалява с водороден пероксид е доста просто, последствията няма да ви накара да чакате: имунитетът на растението ще бъде подкопан и няма да може да устои от различни микроорганизми.

За да накиснете семена от орхидеи, трябва да използвате разтвор на пероксид в следните пропорции: 25 капки от 3% водороден пероксид + вода (250 ml). След това накиснете семената в получения разтвор за половин час, след това изплакнете с течаща вода. За постоянна грижа за цветята използвайте течаща вода в продължение на няколко дни.

Водороден пероксид за орхидея

Съвети:

  1. При поливане на млада или възрастна растителност, в никакъв случай не трябва да се накисва или напълно да се залива с приготвения разтвор. Тук пръскането ще свърши работа.
  2. За да се създаде разтвор, се изисква 3% разтвор на пероксид. Препоръчва се пръскане от специални пръскачки, така че течността да се разпредели равномерно във всички части на инсталацията.
  3. Лечението изисква вегетативни части на цветето. Те включват стъбла, коренова система и листа. (но не и самите цветя!) След поливането е желателно температурата да се поддържа от 20 до 25 градуса над нулата, като се избягва пряката слънчева светлина.

Има и други начини за обработка - избърсване на листата на цветето.Заводът ще бъде излекуван от инфекции, ако памучна гъба, навлажнена в разтвор на водороден пероксид, да избърше листата. За да се предотврати появата на инфекции и заболявания, трябва да вземете памучен тампон, потопен в разтвор, който трябва внимателно и внимателно да се избърше от местата на възможните инфекции.

Обърнете внимание.

След приключване на поливането е необходимо да се провери цветето за наличието на влага в ядрото. Премахване на нежеланата течност може да бъде нормална кърпа.

Гърнето не позволява на растението напълно да напръска кореновата система. Препоръчва се внимателно да извадите орхидеята от саксията и да извършите същата процедура.

За да се подготви разтворът за лечение на орхидеи трябва да се лекува внимателно. Не използвайте неразреден разтвор на водороден прекис, необходимо е да го донесете до три процента. Заводът няма да почувства значителна вреда, но имунната му система ще отслабне. В зависимост от състоянието на културата е възможно да се намали или увеличи честотата на използване на водороден пероксид. Тя може да продължи няколко дни или да продължи до една или две седмици. Не е желателно лечението да се извършва по-често от веднъж на сезонен, отново за да се поддържа силна имунна система на орхидеята.

Водороден пероксид е подходящ като тор за орхидеи. Концентрацията трябва да се разглежда, не прекалявайте с внимание и количество. Както при лечението на рани по кожата, водородният пероксид помага преди всичко да се елиминира гнездото на инфекциите, но не и да ги излекува напълно. Не съществуват точни инструкции за използването на торове, тъй като всеки жив цвят изисква индивидуален подход.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Водороден оксид и орхидеяВодороден оксид и орхидея

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания