меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.02.2019

Гостоприемни домати, ревюта градинари

червени домати в кошници

Доматено сортове Khlebosolny е отгледана в Новосибирск за отглеждане в региона на Сибир. През 2006 г. е вписан в Държавния регистър.

Сега той е популярен не само в Красноярска територия, Новосибирския регион и Алтай. Доматеното доматено се показва добре в различни климатични зони.

Описание на сорта

Домати Хлебните растения се отглеждат успешно в градината и в оранжериите. Мнения градинари се различават. Някои имат по-високи добиви на открито. Други смятат, че парникови домати са по-вкусни и по-големи.

Сортът по видове растения принадлежи към групата на детерминантите. В почвата, хлебосолният домат расте до 80 см, а в парникови условия расте до 1 м и повече. Необходима е подкрепа, защото храстите се разпространяват. Плодовете са големи, тежки.

Класически листа, домати. Размерът на плочите е среден, броят на листата в храстите е умерен. Доматен сорт Хляб е обявен за средно ранен. От поникване до бране на плодове, преминаване на 110-120 дни. Доматите са подправени. Добре оцелеят, ако са събрани във фазата на млечната зрялост.

Характерни за плодовете

В описанието сортът е обявен за едроплоден и тази характеристика се потвърждава от градинарите, които са отглеждали клебосолния домат. Плодовете на жителите на лятото достигат размери 600-1000 g, въпреки че средното тегло на производителя е 120-300 g.

Най-големите домати са първите. Те се образуват в долните съцветия. Плодът има тънка кора, така че те не се съхраняват дълго време. Когато узрее, то е ярко червено. Месото е сладко, много ароматно и сочно. Доматите са плоско-закръглени, леко оребрени в областта на стъблото. С излишък на влага в почвата може да се напука.

Добив на сорта и предназначение

Основната употреба на Домати е Клебосолна - летни салати. Сортовете за производителност са много високи. С добра грижа, един храст се отстранява от кофа с големи домати. В описанието се посочва добив от 4-9 кг / м². Не винаги е възможно да се ядат всички пресни плодове, така че домакините приготвят от тях сок, сосове и доматено пюре.

Предимства и различия на клас

Сорт Khlebosolny се адаптира добре към метеорологичните условия. Малки температурни капки, дори краткотрайни нощни студове толерират без последствия. Добивът не се намалява поради топлина, дъжд и къси паузи при напояване.

Предимствата на Домат Khlebosolny включват характеристики:

 • резистентност към инфекция;
 • висококачествени разсад;
 • толерантност на сянка;
 • размерът на плода;
 • продължителен плод.

Недостатъците включват зависимостта на реколтата от нивото на аграрната технология, състава и почвеното плодородие. Не всеки е възхитен от вкуса на плода. Някои градинари го считат за средностатистически, макар че най-много харесват.

Новосибирските развъдчици създадоха доматен розово. Той не е по-малък от гостоприемния, а в някои отношения дори го надминава. Доматите се съхраняват по-добре и по-вкусно. Снимката показва какви големи и красиви плодове има хлебната роза.

Как да растат разсад домати Гостоприемни

Пропагандирайте разнообразието rassadnom начин. В земята трансплантирани разсад 50-55 ден. За оранжерии, разсад се засяват през март (първото десетилетие), за почвата - през последното десетилетие на март или в началото на април. Използвайте различни варианти на почвената смес.

Разсад сортове Гостоприемно не опъната, ако засаждането почвата подготвени в следните пропорции:

 • дворна земя - част 1;
 • изгнили дървени стърготини - 1 част;
 • хумус - 1 част;
 • торф - 1 част;
 • пепел - 1.5 ст .;
 • суперфосфат - 3 супени лъжици. л.
 • урея - 1 супена лъжица. л;
 • калиев сулфат - 1 супена лъжица. л.

Торовете се основават на 1 кофа от готовата почва. 5 дни преди засаждане, земята трябва да се изхвърли с разтвор на фунгицид. Можете да използвате Baktofit, Fitosporin, Trichodermin. Ако няма лекарства, пригответе розов разтвор на калиев перманганат.

На доматените семена могат да бъдат патогени. Необходимо е да се засъхнат, за да не се изгуби реколтата поради късната болест, брашнеста мана и гниене. За тази цел са подходящи подходящи средства:

 • горчица на прах - притиснете 100 ml вода, накиснете семената за 6 часа, не изплаквайте;
 • водороден прекис - 2 ml на 100 ml топла вода (40 ° C), задържа се 7 минути, изплаква се;
 • калиев перманганат - 1 г на 1 литър вода, задържайте в продължение на 20 минути, изплакнете.

Семената се засяват в общ контейнер. Поръсете с хумус. Дебелината на слоя е 1 см. Преди появата се покрива с филм. При температура от 24-26 ° С се появяват кълнове за 5-10 дни. Във втората фаза на тези листовки те се гмуркат в отделни чаши от 500 ml.

Трансплантация в земята

Разсадът започва да се трансплантира в земята в края на май или началото на юни. В оранжерията доматеният домат е засаден по-рано - в края на април или началото на май. 3-4 m² на 1 m². Разсад, напоени след трансплантация, почвата се мулчира. Залогът за поддръжка се поставя незабавно.

Сортът е едроплоден, поради което се нуждае от редовни превръзки. За сезона, Khlebosolny домати трябва да се хранят най-малко 5 пъти корен. По време на цъфтежа, третирайте листата с разтвор на борна киселина (вода - 1 л, прах - 1 г).

ЗАБЕЛЕЖКА!

Семена от домати Khlebosolny запазват сортови характеристики, те могат да бъдат използвани за размножаване.

Храстите в почвата водят до 1-2 стъбла. В оранжерията се препоръчва да се съхраняват доматите за печене на домати в 3 стъбла. Всички нежелани доведеници избухват. Процедурата се повтаря на всеки 5-7 дни. Листата се отстраняват само на дъното на стеблото. Отрежете след изливането на първите плодове. През август пъпките се отрязват, за да могат всички плодове да узреят.

Водят домата с копеле 1 път в 5-7 дни. Повърхностното напояване отслабва кореновата система, така че почвата е напоена с 40 см. За да се намали изпарението на влагата, билото е покрито със слой мулч. Използвайте органични материали (слама, сушена тревна трева).

Защита от болести и вредители

При редуване на културите, правила за отглеждане на разсад, редовно хранене, гостоприемният домат не е болен. Необходим е обаче контрол на състоянието на храстите. Когато се появят насекоми, растенията се третират с инфузия от пепел и сапун, разтвор на фитоспорин или калиев перманганат.

За да се предотвратят болести, те извършват прости дейности:

 • почва след поливане разхлабена;
 • разкъсване на долните листа;
 • плевелите се отстраняват редовно;
 • използвайте мулч.

Отзиви за градинари за Tomat Khlebosolny

Надежда Олеговна, 36 години, Твер

В отговор на това разнообразие искам да добавя дума към всяка характеристика. Той е много плодотворен, много плодов и много вкусен. Днес засади семето на Хлебосолния в земята. Той започна да пее една от първите. Плодове, оскубани в зелено, бързо узрели. От всеки храст се изважда кофа за домати (10 л). Те не са имали време да ядат всичко, те се съхраняват лошо, така че те направиха сок за зимата. Някои плодове тежаха около 1 кг. Храстите бяха малко над 80 cm.

Ирина Михайловна, на 43 години, близо до Москва

Култивиран сорт в оранжерията. Вкусът е прекрасен. Средното тегло на доматите е 500 гр. От всеки храст се събират не повече от 10-12 плода. Използва се за заготовки. Тя обелени, нарязани на парчета, сварени и приготвени за пълнене с жълт крем. От подправките в моята рецепта беше само сол.През зимата тези домати в собствения си сок ядат първо.

Галина Василиевна, 61, Казан

Засадени в земята и в оранжерията. Подземните домати бяха по-продуктивни. Първият домат беше изяден на 25 юли. Разсад Хляб хареса. Силен, а не проблем. Съветвам всеки, който не е засадил, не забравяйте да отглеждате този сорт.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания