меню

Заготовки за домати 27.10.2018

Домати за зимата на вкус като пресни

Домати за зимата като пресни

Най-лесният начин да се подготви заготовка от домати за зимата - без използването на консерванти и различни подправки. Отнема само зеленчуци, вода и минимум време. Трябва да се отбележи, че това ястие може да се използва от деца от ранна възраст.

Доматите се приготвят като пресни на вид и вкус, така че да могат да се използват в салата с други пресни зеленчуци, разликата в вкуса няма да се усети. С помощта на една стъпка по стъпка рецепта с снимка, празна ще се окаже невероятно вкусна, ще оближе пръстите си.

Доматите трябва да бъдат подбрани с добро качество, без увреждане и развалени области с гъста кожа. Ако желаете, зеленчуците могат да се използват като цяло. Тъй като рецептата не е предназначена за използване на консерванти, правилно подготвените контейнери ще послужат като ключ към дългосрочното съхранение на храната.

Банките с подходящи капаци трябва да бъдат добре измити и обработени с пара или с вряща вода. Продължителността на стерилизацията на зеленчуците зависи от размера на контейнера. Половинлитровите буркани с чиния трябва да се варят около 15 минути, около 20 литрови буркани, за да не се разрушат бурканите поради температурни промени по време на стерилизацията, препоръчително е да се покрие дъното на тавата с кърпа, нагъната няколко пъти.

Време за готвене: 40 минути. Приблизително 1 литър или 2 половин литър буркани с консервирана храна излизат от определеното количество съставки

съставки:

  • пресни домати - 10 бр.
  • преварена вода - 3 чаши.

съставки за приготвяне

Как да готвя домати за зимата, пресни в очите и вкус

Измийте доматите, отстранете опашката и изсушете с хартиена кърпа или дебели салфетки. Разделете на 2 или 3 части, в зависимост от размера на плода. Препоръчително е да режете по стената така, че семената да останат вътре.

нарязани домати

Готовите зеленчуци се разлагат на стерилизирани буркани. Не е необходимо да ги натискате, за да се побере повече, това може да доведе до загуба на сок. Те трябва да бъдат свободни.

поставете доматите в буркан

Капацитет за запълване с охладена преварена вода до върха и покриване с капаци.

налейте вряла вода

В дълбока тенджера, донесе водата да заври и поставете контейнера с домати в него. Оставете да се стерилизира за около 15 минути, след това затегнете или затворете с вакуумна капачка.

стерилизация на детайла

Прибирането на пресен домат готов. Приятно апетит! Този препарат не изисква продължително охлаждане. Оставете банките да се охладят до стайна температура и да се съхраняват на тъмно, хладно място.

домати за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати за зимата като пресниДомати за зимата като пресни

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания