меню

Съвети 14.06.2019

Тайните на растежа и буйния цъфтеж на моето доларово дърво

Много от вярванията са свързани с екзотично цвете в помещението на производителите на цветя. Трудно ли е да се прецени дали съдържат някаква истина или цялата тази измислица? Имах луксозно доларово дърво на перваза на прозореца с декоративна цел и днес то напълно отговаря на очакванията ми.

Топ 5 тайни за успешния растеж на Замиокулкас

За разлика от други чуждестранни красавици, това цвете е непретенциозно към условията на задържане и е много лесно за поддържане. Но не се надявайте, че растението ще цъфти без човешка помощ.

За Zamioculkas важно:

  1. Разсеяна слънчева светлина. Идеалните дневни часове трябва да продължат поне 8 часа.
  2. Изобилно поливане, което трябва да се направи само след като земята в саксията е почти напълно суха. По всяко време на годината почвата трябва да се напоява не повече от веднъж седмично.
  3. Heat. Цветето ще се чувства много близо до батериите и на перваза на прозореца, където други сукуленти ще започнат да изсъхват от излишната слънчева светлина.
  4. Рохкост на почвата. Ако водата замръзне в саксията или тигана, това непременно ще доведе до смърт на кореновата система.
  5. Редки трансплантации. Опитните производители на цветя, чиято цел е да видят цъфтежа, знаят, че процесът трябва да бъде засаден веднага в просторен съд, а към класическата почвена смес трябва да се добави малко обикновен речен пясък.

Ако планирате сами да приготвите почвата, тогава най-добрият състав ще бъде торф, торф и фин пясък, взети в равни пропорции.

От време на време растенията Zamioculcas трябва да бъдат хранени. За да не се причинява вреда, е необходимо да се донесе доза хранителни препарати само през лятото и пролетта, и е препоръчително да се направи това не повече от веднъж месечно.

В допълнение към навременното и достатъчно поливане, е възможно да се постигне цъфтеж на Замиокулкас, спазвайки температурния режим. През топлия сезон екзотичното растение е достатъчно 22 градуса над нулата, а в есенно-зимния период - около 16 градуса.

Какво правя всеки ден

Гаранцията за дивия растеж и цъфтежа е правилното съдържание. Регионите, в които Замиокулкас расте в дивата природа, са топли страни със сух климат, поради което растението може да издържи краткотрайно изсушаване на почвената смес без увреждане на короната и кореновата система.

Експериментално, успях да открия, че най-доброто време за напояване на почвата е период, когато земята в саксия с растение изсъхва около половината. Проверявам го по прост начин:

  1. Взимам дървен шиш и внимателно го залепвам на земята на известно разстояние от главното стъбло.
  2. Внимателно отстранете и оценете нивото на сушене на земята.

 

Ако няма следа от влага, тогава цветето веднага се полива. В допълнение към това, когато въздухът е сух в стаята, аз избърсвам жилавите листа и стъбла с влажна кърпа.

Съветвам ви да извършвате всички действия с цвете в ръкавици, тъй като сокът от растението е отровен.

Тя може да причини изгаряния на деликатната кожа на ръцете или да предизвика алергична реакция към „млякото” на тропическите растения.

Най-добри стимулиращи растежа и план за хранене

Най-добрите торове, които имат всички необходими минерали, се считат за средство за хранене на кактуси.

Когато избирате хранителна добавка, трябва да обърнете внимание на съдържанието на азот тук.Колкото повече това вещество е, толкова по-подходящо е лекарството за дървото на долара.

Ако имате такава възможност, тогава вместо закупени торове, обогатете почвената смес с кравешки тор или птичи тор, а също така използвайте дървесна пепел.

Храням цветето, винаги веднъж на две-три седмици.

Периодът от началото на октомври до средата на март е времето на почивка, не е необходимо да се хранят растенията през този период.

Когато цветето трябва да бъде оставено на мира

Ако в процеса на грижа за растение забележите бурно образуване на издънки, тогава за известно време спрете поливането и не прилагайте тор. Прекомерното образуване на листа може да доведе до бързо изчерпване на кореновата система, последвано от увяхване и смърт на цветето. Вредителите могат лесно да стигнат до отслабено растение.

Като награда за правилната грижа, Zamioculcas ще позволи на грижовни собственици да се възхищават на цъфтежа. Казват, че такова растение носи финансово благополучие в къщата, а на неженените млади жени се обещава бърз и успешен брак. Така че защо да не извадим късмет за луксозна опашка на едно доларово дърво?

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания