меню

Съвети 14.06.2019

Как да защитим сайта от змии? Прости и ефективни начини

В допълнение към различни вредители на лятото вилата често са заразени. Въпреки факта, че не всички видове са отровни, такъв квартал е силно нежелателен за хората. Има много начини за изкореняване на змии и предотвратяване на появата им в бъдеще.

Защо на мястото се зараждат змии и как са опасни?

Змиите най-често живеят в гората или малки площадки, както и в близост до вода. В резултат на обезлесяването или появата на външни стимули, те могат да напуснат своето местообитание и да се установят до човек. По правило в градината има много уединени места и има достатъчно храна.

Най-често срещаните влечуги в градината са змии, змии и усойници:

 1. Ужи са боядисани в черно, по-рядко с жълт оттенък. На главата са присъщи само жълти петна. В редки случаи този вид показва агресия и се опитва да не се среща с очите на човека.
 2. Жълтокоремната змия, напротив, е много агресивна. За местообитание той избира сухи места, например - сено.
 3. За един човек опасността е само гадюка. Нейната отрова може да бъде фатална. Viper е голяма опасност за децата. Също така, външният му вид може да доведе до силен страх. Змиите са черни на цвят и имат характерен сив модел само за този вид.

  Видът е много агресивен и смъртоносно отровен.

Най-добрите народни начини

Има много популярни инструменти, които ви позволяват бързо да се отървете от опасните квартали. Ето най-простите:

 1. Тъй като змиите не толерират тежки миризми, можете да кацнете по ръбовете на мястото на легло от чесън, тютюн или поръсете горчица на прах, с изчисляване на 1 кг горчица на 10 хектара място.
 2. Не е много удобно, но ефективен метод е да се изгори гума.
 3. Също така, змии не могат да издържат на миризмата на химикали като: нитрати, градински хербициди, нафталин, дизелово гориво и други. Достатъчно е да овлажните тъканните сегменти с тези средства и да ги разпространите в техните местообитания.
 4. Също така ефективни средства са устройствата, които създават шум. Те включват звънци, дрънкалки, грамофони.
 5. За предотвратяване на появата на люспест можете да изградите ограда с добре укрепена основа и да се третират със специални средства.
 6. Желателно е да се отървете от малките гризачи, които са храна за тях.
 7. Наличието на таралежи на мястото, кучетата, котките или използването на тяхната вълна също е възпиращо средство.

Евтини и ефективни покупки

Има много специални инструменти, които работят ефективно и бързо. Това могат да бъдат химикали или устройства за изплакване.

Сред популярните популярни устройства са:

 1. Weitech-WK677 Solar - това ултразвуково устройство ще ви спести и от малки гризачи. Устройството не прекарва електричеството, тъй като е оборудвано със слънчева батерия.
 2. Eco-Snipe LS-107 е захранван с батерии, компактен и ефективен на дълги разстояния.
 3. Ултразвуковото устройство HELP има впечатляващ радиус на удара, снабден със слънчева батерия, както и с малко фенерче.
 4. Репелерът Tornado работи в радиус от 1000 m2 и е подходящ за големи площи. Устройството работи с батерии. Вълновото действие се случва на интервали от 20 секунди.
 5. Не е скъпо, но ефективният репеллер е Uniel UDR-S20.Устройството работи със слънчева батерия.

  Предимството му е, че механизмът е устойчив на температурни крайности и е добре защитен от проникване на влага.

Освен това змиите могат да се изхвърлят с помощта на химически агенти, които са лесно достъпни в интернет или в специализирани магазини:

 1. Нафталин.
 2. Амониев нитрат.
 3. Амофос.
 4. Урагани.

Също така онлайн магазини предлагат много нови специализирани лекарства. Трудно е да се говори за тяхната ефективност, тъй като те са на пазара наскоро. Ето защо, преди да закупят, си струва да се проучат мненията на тези, които ги използват.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания