меню

Вредители и болести по описание на доматите със снимки и методи за лечение 1.03.2019

Как да се отървем от мравки на сайта

мравки

Мравките в крайградските зони играят положителна и отрицателна роля. От една страна те привличат птици, увеличават съдържанието на фосфор и калий в почвата и унищожават гъсениците на други вредители. От друга страна, те изяждат младите листа и плодовите яйчници, разпръскват листните въшки на телата си, проникват през летните къщи. Основната заплаха, която представляват за младите градини и зеленчуковите градини. Тези насекоми идват и строят своите "къщи" близо до новозасадените дървета, храсти и градински легла. За да се отървете от тях, трябва спешно да вземете ефективни мерки.

Защо се появяват

Простият отговор на този въпрос е, че им харесва в тази градина и тук има много храна. Причините за тяхното нахлуване са очевидни:

  1. Земята на мястото рядко копае и разхлабва. Мравките няма да строят домовете си, където непрекъснато ще се срутват по време на изкопаване.
  2. Почвата е лошо оплодена или в състава има висока киселинност. Насекомите не харесват "добре поддържаните" райони, но твърде тежката земя не е за тях.
  3. Растенията в градината и в градината не са били лекувани с листни въшки за дълго време. Това е специален "деликатес" за мравки и техните ларви.
  4. Малко птици летят в градината и няма опасност от унищожаване на мравките.

В такива случаи мравуняците растат с бързи темпове. Ако не се биете с техните обитатели, насекомите могат да унищожат много растения. Домакините ще загубят значителна част от реколтата.

Как да шофираш или да унищожиш

Дори и да елиминирате всички недостатъци, които привличат насекоми, те няма да напуснат веднага. Те ще преместят своите мравуняци от едно „опасно” място на друго, по-подходящо място за тях. Само един изход - да се прилагат ефективни начини за борба с вредителите.

Нежен метод

Изгонете, но не убивайте мравките, можете. За да направите това, използвайте една характеристика на насекоми. Тези вредители не понасят тежки миризми. Използването на народни средства и методи ще ги изплаши:

пари техниката
Сол + боровинка + мента Стари и листа от мента смачкани, смесени със сол. Сместа се разпръсква по пътеките на мравка и се поръсва с мравуняк
Сапун + карболова киселина + керосин На десет литра кофа с вода се 400 г сапун, 2 супени лъжици. лъжици карболова киселина и 10 лъжици керосин. Строителни смеси, къщички, пътеки и пътеки. Работете 3-4 пъти. Насекомите ще бъдат премахнати от такова място.
Риган + сяра, сажди Нарежете тревата, смесете със сяра (или заместител), за да наблюдавате съотношението 1: 2. За размазване на тревата близо до мравуняка и входовете към нея с сажди от пещта
Чесън, домати домати, магданоз, канела Растенията се засаждат на места, които са избрани насекоми. Сред ягодите, краставиците, сладките корени зеленчуци
керосин Намажете нарязаната дървесна кора в керосин. За да се смила почвата около ягодовите храсти с нея
карболов Подгответе предпазни колани от вълна или вълна. Накиснете ги в разтвора на карболовата киселина. Обвържете дъното на стволовете на възрастни дървета
негасена вар Разпръсква се по цялата повърхност на гнездото 2-3 пъти

Когато използват такива методи, мравките няма да страдат, но скоро ще напуснат родината си.

Внимание!

При обработката на градината и градината трябва да се знае, че миризмите плашат не само мравки, но и пчели.През лятото се опитват да пазят разтворите извън растенията.

Радикални мерки

На сайта има трудни ситуации. Градинарите са опитали много методи за борба, но броят на мравките не намалява. Необходимо е да се използват най-ефективните химически методи. Тяхната употреба убива основната част от колонията от насекоми. Останалите единици са спешно „евакуирани“ от мястото на работа.

В много форуми градинарите, които бяха принудени да прибегнат до спешни мерки, говорят добре за химикалите:

  • Велики воини - гелове в спринцовки;
  • Антиоператор - концентриран разтвор в ампули;
  • Delicia Ameisen-frei (произведено в Германия) - прах;
  • Expel - Proszek na mrówki 100 g - свободно течащ агент в кутия.

Оригиналното лекарство се счита за обикновена мая. Малко количество от тях (2-5 g) се изсипва върху мравуняк. Най-много насекоми загиват за една седмица.

Внимание!

Всички химикали имат инструкции за употреба. Не превишавайте концентрацията и дозата. То е опасно както за хората, така и за околната среда.

Грижата за чистотата и екологията на градинските парцели не трябва да води до смъртта на много насекоми. Дори най-ефективните мерки няма да помогнат за спасяването на градините от нахлуването им. Растенията и техните местообитания трябва да бъдат постоянно наблюдавани. Да осигури навременна грижа и превенция на заболявания. Не забравяйте за това.

 

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания