меню

рецепти 20.12.2018

Свинско, пържено с чушки, много вкусно!

Свинско с чушка

Свинско с чушки е класическа комбинация от продукти, които се използват за готвене по целия свят. Месото, пържено със зеленчуци, е не само вкусно, но и полезно. Много диетолози съветват да се допълнят месните продукти със зеленчуци, което оказва голямо въздействие върху общото здраве. Зеленчуци в диетата - това е само плюс. Ето защо днес ще изпържваме свинско с чушка в тиган - ястието е просто и неусложнено, но резултатът ще зарадва всички, а някои дори ще изненадат тези, които не са го сготвили преди.

Свинско за рецептата, можете да използвате всякакви, т.е. различни части. Можете да си купите лопатка, филе, филе или шия. Свинско месо може да бъде с малко мазнини, всичко зависи от това, което ви харесва. Вратната част е най-дебелата, но има хора, които винаги купуват тази част. Благодарение на мазнината, която се топи в процеса на пържене, месото е сочно и нежно. Също така нашият съвет е, че свинското месо не трябва да бъде сухо, нарязано на парчета със среден размер. Много малък, няма нужда да се реже, месото може да се подсуши.

Стъпковите снимки ви помагат да разберете визуално процеса на готвене. За яркост, използвайте червен пипер, но ако не получите един такъв, а след това използвайте всяка сянка, докато пиперът е сладък и сочен. Пипер ще даде на ястието не само елегантен външен вид, но и допълва месото с невероятен аромат. Комбинацията от свинско и сладък пипер е просто шедьовър. Месото излиза толкова вкусно, че е невъзможно да се откъсне.

съставки:

  • свинска каша - 400 грама;
  • Сладък български пипер - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • растително масло - 30 грама;
  • сол, черен пипер - на вкус.

Как да готвя свинско с чушка

За рецептата се нуждаем от лук и сладък български пипер. Обелете и нарязвайте зеленчуците: лукът се нарязва на половин пръстени, а пиперът се разбива на произволни средни резени.

нарязани зеленчуци

Измийте свинската каша, избършете със салфетки, за да отстраните излишната вода. Нарежете месото на средни парчета.

нарязано свинско

Изсипете маслото в тенджерата, топло за известно време на средна топлина и сложете парчетата свинско в него. Месото трябва веднага да започне да съска и да започне да се пече. В този случай се образува червена златна кора. Не покривайте тигана с капак.

запържете месото

Разбърквайте месото периодично, за да го направи златен от всички страни. Добавете подправки: сол и пипер на вкус. Изпрати лука половин пръстени в тигана, запържете с месо за 2-3 минути, докато сокът се образува. Лукът трябва да е мек и прозрачен.

запържете месото с лук

Изсипете чушките и изпържете всички заедно за още 3-4 минути. Свинско ще бъде сочно, ароматно и толкова вкусно. Месото вътре ще остане нежно и се топи в устата ви.

добавете пипер

Приготвено свинско с горещ български пипер. Това ястие може да бъде гарнирано с всякаква каша, картофи или макаронени изделия. Въпреки това, без гарнитура ще бъде вкусна. Насладете се на храната си!

пържено свинско с пипер

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Свинско с чушкаСвинско с чушка

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания