меню

Заготовки за домати 10.10.2018

Мариновани домати с стафиди, вкусни и оригинални

Домати с стафиди

Доматите са добри както в прясна, така и в консервирана форма. За преобръщане на домати за зимата е просто въпрос, но вкусът на готовите домати през зимата не винаги е щастлив. Че доматите са прекалено кисели, после сладки, после меки, после много нюанси. Като цяло, трябва да потърсите рецептата, която ви харесва и която ще ви хареса.

Съществуват класически рецепти за навиване на домати за зимата в банките, но има и такива, за които отивате за дълго време. Не се страхувайте да експериментирате. Днес ви предлагаме рецепта, която първо ще ви изненада, но е просто прекрасна и си заслужава. Без съмнение запишете рецептата и гответе с нас.

Днес ще приготвим домати за зимата със стафиди, рецептата е не само оригинална, запомняща се, но и много вкусна. Стъпковите снимки ще ви помогнат в подготовката. Доматите придобиват нов вкус и вкусът им става по-наситен и леко сладък. Тези домати ще изглеждат чудесно на масата като семейна вечеря и за празнична вечеря.

Когато гостите дойдат, предястието е винаги добре дошло, така че доматите с стафиди са най-добрият избор сред разнообразие от опции. Те ще бъдат украсата на масата и най-добрата закуска през зимата. Ако ви е омръзнало от домати с копър и чесън, тогава днешната рецепта веднага ще отиде във вашата банка за прасенце и ще се върнете към нея повече от веднъж.

съставки:

  • домати - 2,5 кг;
  • стафиди - 50 г;
  • вода - 2.5 л;
  • Оцетна есенция 70% - 0.5 таблици. л.
  • Сол - 3.5 таблици. л.
  • гранулирана захар - 200 г

Как да готвя мариновани домати с стафиди

Измиваме доматите, премахваме всички опашки и клонки, които могат да се появят. Ние избираме такива домати, които лесно ще се впишат в банките. Прекалено големите домати се отделят за други рецепти. Измийте стафидите в студена вода. Доматите се пълнят с вряща вода в продължение на 10 минути, те стават малко по-меки и стафидите ще се изпарят.

Когато времето изтече, ще излеем вода в мивката, няма да я използваме повече. Защо се изсушава, защото стафидите могат да съдържат някои немити частици, а след горещата вода се измиват перфектно.

приготвяне на домати

В банките изложи доматите, поръсвайки ги със стафиди. Тара (стъклени буркани) се стерилизира предварително, така че да е готова за зашиване. Стерилизираме двата буркана и покривните покрития, като просто ги изсипваме.

г. в буркана

Пригответе марината: сварете чиста вода, добавете сол и захар. Разбъркайте, налейте оцетната есенция и веднага изключете огъня. Маринада е готова.

марината за готвене

Гореща марината се налива с домати с стафиди в буркани.

изсипва буркани

Сгънете стерилните капаци и готови.

ролки

Както обикновено, ние даваме на банките да се охладят под одеялото и да ги поставят на склад в килера, така че да е хладно и тъмно. Добър апетит!

кисели домати с стафиди

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати с стафидиДомати с стафиди

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания