10 най-красиви и непретенциозни цветя на закрито

29.08.2019 цветя

Проблемът с увяхналите цветя в саксия е познат на всички любители на красотата. Причината за подобни неприятности не винаги е бавността на собствениците. Постоянните командировки или други неприятности не позволяват навременното внимание на "цветното легло" на перваза на прозореца. Неопитни градинари и тези, на които често се налага да се прибират от работа вкъщи, трябва да получат непретенциозни цветя на закрито.

драконово дърво

Доста непретенциозно цвете, принадлежащо към семейство Аспержи. Оцветяване на листата монофонично зелено или петнисто. Не е необходимо монохромните храсти да бъдат допълнително подчертавани, те растат добре в засенчване и пъстра нужда да осигуряват светлина.

Овлажнявайте го на всеки 3-4 дни. Но може да оцелее в сух климат и без напояване до 10 дни. Драцената се отглежда заради своите декоративни листа. Човек трябва само да осигури на растението дифузна светлина и съответния температурен режим и това ще зарадва домакините за дълго време. Няма нужда от чести трансплантации.

Съвет!
Единственият отрицателен е остър аромат, с който не всеки може да се справи. Поради това се случва саксията за цветя да бъде изложена на чист въздух. Оптималната температура на съдържанието е от 10 до 27 ° C.

вид индийска смокиня

Екзотично високо цвете. Няма специални изисквания за лична грижа, но има някои трудности при отглеждането му. В естествената среда можете да намерите видове джуджета, чиято височина не надвишава 15-20 см, има и доста високи видове, израстващи до 3 м височина.

Най-често фикусът се отглежда у дома за пречистване на въздуха, както и за листата с декоративен вид. Малките цветя не са особено ценни, но листната маса се използва за лечение на кожни заболявания.

Важно!
Овлажнявайте на всеки 3-4 дни. През зимата напояването се извършва още по-рядко, тъй като горната почва изсъхва. Периодично изтривайте листата от прах.

Виждат се някои трудности в грижата за това растение, но те са на рамото за неопитен градинар. Всеки тип фикус на закрито изисква определени условия.

Алое вера

Известен с лечебните си свойства, така че може да се намери в почти всеки дом. Както при другите тревисти сукуленти, в мощните листа се задържа голямо количество влага.

Може да се интересувате от:
Предимствата на растението включват неговата непретенциозност и факта, че често не е необходимо да се овлажнява и пръска алое. Чувства се отлично в сухо, горещо време.

През летните месеци растението се "полива" всяка седмица, през зимата - 1 път на месец. Почвата в саксията се сменя на всеки 3 години.

Растението може да се държи навсякъде в помещението, а не непременно само на перваза на прозореца. Температура на поддръжка: през зимата най-малко 10 ° C, през лятото - до 27 ° C. Струва си да се има предвид, че листата на алое не понасят пряка слънчева светлина.

интересното
Алое вера е единственият сорт, който се използва в народната медицина.

Crassula

Доста често срещано цвете сред любителите на стайните растения.Хората го наричат ​​дървото на парите. Принадлежи към семейството Crassulaceae, затова много хора знаят като Crassulaceae. Той е пригоден за отглеждане на перваза на прозореца, не се страхува от пряка слънчева светлина. Той расте доста бавно и затова се трансплантира само когато стане твърде претъпкан в саксия за цветя.

Цветя с малък размер, бял нюанс. Crassula се храни през лятото, веднъж месечно е достатъчно. Растението е непретенциозно в грижите, няма нужда да го пръскате. Няма значение дали не е било възможно навлажняване на почвата навреме, влагата в листата ще продължи 3 седмици.

Важно!
Crassula не обича обилно поливане. За да се осигурят оптимални условия за растеж, е необходимо да се спазват изискванията за почвата. Почвата трябва да е дишаща, да има висока производителност.

Монстера

Многогодишно екзотично растение. Те се отличават по вида на цвета на листата, има обикновени и пъстри. Няма специални изисквания за грижа, тя трябва да бъде засенчена, за да не падат слънчевите лъчи. Зелената красавица расте бавно, поради което рядко се трансплантира - 1 път на 4 години. На листата, дължината на които достига 1 м, в средата има прорези.

Отглеждането у дома практически не цъфти. Малко е капризно, защото когато температурата спадне до +12 ° C, вегетативните процеси се забавят. Благоприятна температура за растеж + 20 ... + 22 ° С. Придирчив е при навлажняване: лошото напояване оказва лошо влияние върху растежа на монстерата, но също така понася лошо. В студения сезон тя се нуждае от 1 поливане седмично.

аспержи

Цветето е подходящо за отглеждане на начинаещи производители, не е необходимо да имате специални умения в грижата за него. Цветята на аспержите са с малки размери, непретенциозни. Съхранява се заради екзотични листа. Има доста видове и видове, които се различават значително един от друг. Поливането се извършва рядко, като се фокусира върху горния почвен слой.

Недостатъците включват необходимостта от ежегодно прехвърляне на растения. В горещия сезон обича пръскане. На пряка слънчева светлина се чувства зле, предпочита ярка, но разсеяна светлина. На тъмно място му е удобно.

Съвет!
През лятото торовете се прилагат всяка седмица, през зимата е достатъчен 1 път на месец.

семейно щастие

Невзрачно тревисто растение, обитател на оранжерии и офиси. Аспидистра, отглеждана у дома, не изхвърля цветя, те го отглеждат само заради цветно-елегантната зеленина.

Повишените изисквания за температура не показват. Стига стаята да не беше по-студена + 3 ... + 5 ° C. Поливането се извършва седмично. Пресажда се на всеки 3-5 години.

Височината на аспидистра нараства до 70 см. Някои сортове се развиват добре на сянка, но през лятото растението трябва да бъде засенчено. При спазване на правилата за напояване, собствениците ще останат доволни дълго време.

Нолина (странична лента)

Друго име, палмова бутилка, получена поради формата на короната. Има тесни, ланцетни листа. Лесно понася температурните промени и сухия климат. Но ако почвата изсъхне, краищата на листата също започват да избледняват. Следователно почвата трябва да бъде навлажнена през цялото време. В корена нолините се натрупват в достатъчни количества, за да осигурят здравословен растеж на влагата.

Директната слънчева светлина не вреди на растението, но не расте и в засенчване. Прехвърлянето се извършва не повече от 1 път на 4 години, а нолин се захранва систематично (два пъти месечно).

Съвет!
Недостатъците включват трудности по време на хидратация.

sansevieriya

Височината на растението е до 1 м, популярно се нарича щука опашка и език на свекърва. При прекомерно напояване е обречен на смърт. През лятото трябва да се ограничавате веднъж седмично, през зимата - веднъж на 3 седмици е достатъчно.

Когато коренът напълно запълни саксията, сансевиерията се трансплантира. Цветята са малки бели. Градинарите я обожават заради лентоподобните листа, чийто цвят е подобен на шарената кожа на змия. Средната температура на съдържанието е от 18 до 28 ° С, през зимата не е по-ниска от +13 ° С.

Сансевиерия е слабо растение: расте добре в засенчване и се чувства добре поносимо при пряка слънчева светлина. Хранят го веднъж месечно само през лятото.

Chlorophytum

Тревисто растение, за което е лесно да се грижите. В апартамента той се поставя в кухнята, тъй като има способността да пречиства въздуха. Разнообразните сортове хлорофитум се нуждаят от повече слънчева светлина от обикновените сортове.

Ако му липсва осветление, той ще сигнализира за това, като изхвърли листата. Овлажнявайте 1-2 пъти седмично, като се ръководите от изсушаването на горния почвен слой. Горната превръзка се прави месечно. Трансплантира се, когато коренът запълни цялата саксия. Тя има своите недостатъци: не понася течения и преовлажняване на почвата.

Публикувано от

офлайн 4 седмици
въплъщение 0
Логото на уебсайта Tomathouse.com. Съвети за градинари

Прочетете също

Градински инструменти