меню

Съвети 13.06.2019

Как да се отървем от глухарчета на сайта завинаги: народни средства без химия

Наличието на място на голям брой глухарчета, принадлежащи към многогодишни растения, които запазват способността си да покълнат дори при екстремни условия, води до запушване на леглата. Ето защо въпросът за борбата с този многогодишен живот остава актуален и днес. Най-често срещаният начин да се отървете от тях на място е употребата на химикали, които влияят неблагоприятно на състоянието на зеленчуковите култури. Ето защо, народните методи за справяне с това растение без използването на химия стават все по-популярни сред градинарите.

Глухарче - ползите или вредата

Глухарчетата, растящи на сушата, оказват отрицателно въздействие върху:

  • култивирани растения, които са техните конкуренти и приемат хранителни вещества и влага;
  • добив на зеленчукови култури;
  • декоративно отглеждане до цветя;
  • човешкото тяло в периода на обилно цъфтеж, причиняващо алергии.

Въпреки това, тези представители на трайни насаждения все още правят повече от вредата:

  • привличане на насекоми към мястото за опрашване на полезни култури;
  • действат като сидерати, които допринасят за обогатяването на почвата с кислород и образуването на плодороден повърхностен слой;
  • подобряване на качеството на почвата чрез привличане на земни червеи;
  • отделят вещества, които влияят върху подобряването на микрофлората;
  • в парникови условия се отделят пари от етанол, като по този начин се ускорява процесът на зреене на семейството на кучетата.

Премахване на корените

Най-често срещаният начин за контрол на плевелите в леглата е тяхното механично отстраняване. За целта се използват хеликоптери, плоски фрези, култиватори, лопати със стеснен нож. Всички тези инструменти просто премахват земната част на цветето, а коренището остава в земята, което позволява на многогодишното растение отново да расте и не решава проблема.

За най-висококачествено унищожаване на растения с помощта на кореноразделители Gardena 03517, Grinda 8, Smart Fit Fiskars, с помощта на които ускорява процеса на борба с плевелите в градинските легла.

Таблица Оцет

Един от най-ефективните методи за контрол е пръскането на растения с оцет (9%). За да направите това, течността трябва да се загрее и да се свари за няколко минути. След това пръскането с горещ разтвор се извършва директно върху плантацията на плевелите.

Сода за печене

Не по-малко ефективен по отношение на сода от глухарчета. За процедурата с помощта на концентриран разтвор на сода в съотношение 2: 1, което се пръска области с най-голямото натрупване на многогодишно.

По-добре е това да се прави в спокойно време, така че решението да не пада върху културни образци.

Вряща вода

Изливането на зони с кипящи плевели се използва широко в градинарите. Преработката се извършва чрез изливане на кипяща вода директно върху изхода на инсталацията. Трябва да се има предвид, че такава процедура се провежда периодично, за да се предотврати разпространението на растението от плевелите по протежение на участъка.

царевично брашно

За безопасното и безвредно отстраняване на глухарчетата, те използват царевично брашно, което съдържа глутен в състава си, което е опасно за плевелите и е безвредно за домашни любимци и хора.

Традиционните методи за справяне с глухарчета не увреждат околната среда и са достатъчно ефективни за унищожаване на този вид плевели.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания