меню

Съвети 13.06.2019

Как да "реанимираме" вътрешните цветя с аспирин?

Как да възстановим вътрешните аспирин цветя

Промени във външния вид на сигнала за проблеми в домакинството, които са възникнали във връзка с инфекции, вредители и липса на хранителни вещества. Анализът на промените ще помогне да се избере метод на лечение. Понякога е достатъчно да се подхранва и укрепва имунната система. Ацетилсалициловата киселина, лекарство, известно на всеки като "аспирин", може да помогне. Трябва да се прилага при спазване на дозата, за да се постигне полза, а не вреда.

Аспирин - ползи за растенията

Ефектът на аспирина се основава на компонентите, които го изграждат. В основата на лекарството е ацетилсалицилова киселина, която подобрява имунитета и насища растението с витамин С, което повишава устойчивостта към инфекции, вреди от вредители, насърчава бързото вкореняване на резниците, покълването на семената и стимулира цъфтежа.

В ситуация, в която растението е претърпяло стрес (трансплантация, промяна на място, лечение), то само по себе си освобождава ацетилсалицилова киселина в малки количества, което служи като защита в този период. Използването на изкуствена киселина възстановява баланса му в растителните тъкани.

Съвет!

Проучвания върху ефектите на аспирина върху растителните организми бяха проведени върху градински култури. Резултатите показват, че той може да се използва за стайни растения.

приложение

Използването на лекарството не винаги е оправдано - те трябва да се използват разумно и само след поставяне на "диагнозата". Понякога само аспирин е достатъчен за лечение, а в някои случаи (инфекции, вредители) е необходима комбинация с други лекарства.

Кога да кандидатствате

Не всички проблеми на вътрешното цвете могат да бъдат решени с аспирин - в сериозни ситуации е необходим интегриран подход. Ефектът се наблюдава в следните случаи:

 • при отпадане на листа;
 • не е достатъчно силен, за да постави пъпките;
 • има промени във външния вид (бледият цвят на цветята и листата, тънките стебла, светлооцветените петна по листната плоча);
 • след лечение на инфекция, с адаптация след трансплантация;
 • превенция на гъбични инфекции;
 • обработка на семена преди сеитба, резници - преди вкореняване;
 • подкрепа за имунитет по време на студения сезон;
 • удължава живота на цветята в разфасовката.

Как да кандидатствате

За да приготвите разтвора, се нуждаете от обикновени таблетки от аптека, разделени, филтрирани или преварена вода при стайна температура. Можете да добавите превръзка чрез пръскане (листна обработка) или поливане под корена. Пръскането се прави най-добре вечер или рано сутрин.

Важно е!

Използвайте лекарството често и не може да надвишава дозата - излишната киселина може да доведе до смърт на растението.

Методи на използване:

 • през вегетационния период, на всеки 20 дни, напръскайте въздушната част - мелете 1 таблетка + 1 л;
 • третиране на рязане (семена) преди засаждане - срязаният нарязан с дестилирана вода, където се разтваря киселината таблетка, се накисва за 20-30 минути за няколко минути;
 • една таблетка, разтворена във ваза с цветя, ще спомогне за запазване на декоративния им ефект по-дълго;
 • пръскане на по-висока концентрация на разтвора (2 таблетки + 1 л) спомага за възстановяване на почвата след наводняване, замразяване на листата през зимата, третиране с фунгициди, инсектициди, стимулира образуването на пъпки;
 • Екстра кореновата (базална) маска (1 таблетка + 0,5 л) веднъж месечно ще подобри цвета на листата, ще удължи периода на цъфтеж.

Максималната полза за растителния аспирин ще донесе само с подходяща подготовка и време за хранене. Предозирането и честата употреба водят до обратен резултат.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Как да възстановим вътрешните аспирин цветяКак да възстановим вътрешните аспирин цветя

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания