меню

Заготовки за краставици 22.08.2018

Бързо осолени краставици със зеленчуци и чесън

Солени краставици

Леко осолени краставици с чесън и незабавни зеленчуци - най-леката летна закуска, която всички харесват. Готвенето на такива краставици е истинско удоволствие, резултатът е винаги несравним, а времето и усилията са оскъдни. За рецептата, за предпочитане е да се избират малки краставици, от зелените предпочитам копър, добавяме и чесън, сол и захар. След 4-5 часа можете спокойно да вземете проба, краставиците са отлични.

Съставки за осолени краставици:

  • краставици - 300 г;
  • пресен копър - 8-10 клончета;
  • чесън - 2 скилидки;
  • сол - 1 ч.л .;
  • захар - 2 ч.л .;
  • смлян пипер, червен пипер - на вкус.

Процесът на готвене осолени краставици с чесън и зелени

Подгответе всички необходими съставки от списъка. Изберете краставици с малки размери, измийте ги добре, след това сложете в купа и изсипете студена вода. Оставете краставиците само за 2-3 часа, по това време е по-добре да смените водата няколко пъти.

краставици

След известно време сухите краставици леко, подстрижете опашките от двете страни.

Растение краставици

Изплакнете и изсушете пресния копър, нарязвайте копчето фино.

Копър

Разглобете чесъна в карамфил, след това почистете скилидките и изплакнете, изсушете. Настържете чесъна на фина ренде или прескочете върху пресата.

Нарязвай чесън

Пригответе чиста торба със запечатана закопчалка, поставете краставици в торба и добавете копър и чесън. Налейте сол, пипер, захар и червен пипер на вкус.

Краставици в опаковка

Разбъркайте всички компоненти, плътно затворете и поставете в хладилника. Оставете краставиците само 4-5 часа, след това извадете пробата, добавете подправки, ако желаете, и я оставете да се варят. Сервирайте краставици на масата с каквато и да било гарнитура или месо.

Солени краставици

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 3,00 от 5)
Зарежда се ...
Солени краставициСолени краставици

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания