меню

Заготовки за краставици 26.08.2018

Класическа марината за краставици

Готова марината

Краставиците могат да се консумират както пресни, така и мариновани. Удобно е да се приготвят различни рецепти за зимата, а краставиците са най-подходящи за това. Но как да ги преобърнем така, че рецептата да е универсална и да прилича на всички членове на вашето семейство? Днес ние ви предлагаме универсална марината за краставици, рецепта за 1 литър вода, която ще ви помогне да преобърнете краставиците в буркани за зимата.

Етерични продукти за марината:

  • 1 литър вода;
  • 50 грама захар;
  • 50 грама сол;
  • 5-6 броя грах пипер;
  • 1-2 бр дафинов лист;
  • 50 грама 9% маса за оцет.

съставки

Марината за готвене за краставици

Измерва се правилното количество вода, изсипва се в тенджера и се поставя да заври над огъня. Когато се появят първите мехурчета, добавете измерено количество сол и захар. Лъжица се разбърква от дъното, така че кристалите бързо да се стопят.

Налейте сол

След това поставяме подправки в марината: пипер и лаврови листа ще бъдат универсални. Останалите подправки могат да бъдат сгънати на дъното на буркана, като често се използват копърни чадъри, чесън или люти чушки.

Лаврови листа

Когато подправки са варени в продължение на 2-3 минути, завършете готвенето на марината, просто излейте в оцет 9% маса и веднага изключете огъня. Разбъркайте с лъжица и маринатата е готова. Закупуването на оцет в магазина се свежда до срока на годност. С остарял оцет няма да работи навивам краставици дългосрочно съхранение.

Добавете оцет

Тази марината може да излее краставици в буркани, да се стерилизира за 5-10 минути и да се навие. Просто и отлично марината е полезна за много хора, така че запишете или запомнете рецептата. С тази марината краставиците нямат много кисел вкус, с лек сладникав оттенък, който допълва пикантните подправки. Използвайте рецептата за здраве!

Вода в кутията

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Готова маринатаГотова марината

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания