меню

Заготовки за домати 20.09.2018

Доматите с чесън отвътре - пикантен и ароматен

домати с чесън

Предлагаме ви един прост метод за осоляване на домати. Доматите с чесън отвътре за зимата според тази рецепта с поетапни снимки са идеални за всякакви ястия.

Време за приготвяне: 1 час. Порции: 3 кутии по 1 л.

Продукти за домати с чесън:

  • домати - 2 кг;
  • груба сол - 1 супена лъжица.
  • бял кристален пясък - 5 супени лъжици;
  • филтрирана преварена вода - 1 л.;
  • китка магданоз;
  • млад чесън - 2 глави;
  • черен пипер (грах) - 6 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • Таблица оцет в концентрация от 9% - 1 ч. Л. на всеки може.

съставки

Как да готвя домати с чесън вътре

Измихме доматите, нарязахме стъблата, поставихме малка филия чесън в ямата с остър връх. Не забравяйте да отрежете чесън на половина и след това диагонално. За аромат можете да сложите парче червен лют / джинджифил или хрян в буркан. Освен това, можете да поставите в буркан чаши моркови, пръстени лук.

чесън в домати

Предварително измихме и стерилизирахме бурканите, поставихме на дъното подправки, пресни зеленчуци и черен пипер.

Зелените в банката

Напълнени контейнери с пълнени домати до нивото на горната страна. Слагат доматите плътно един до друг, така че по-добре се вписват в буркана.

домати в буркан

Изсипва се вода в тенджера, сварява се, изсипва се домати, покрива се с капак, оставя се да се запари за 5 минути. След като се изсипва в тенджерата, се вари и отново се изсипва. При последния подход се измерва 1 литър вода, гранулирана захар и едрозърнеста сол. Съставките се смесват и солят солна луга до кипене в продължение на 10 минути. Консервите се пълнят до върха с кипящ солен разтвор, добавя се трапезна оцетна есенция. Табличният оцет може да бъде заменен с таблетка аспирин в размер на 1 таблетка на 1 литър вода.

налейте вода

Те затварят плътно съдовете, проверяват за правилно зашиване: соленият разтвор не трябва да се откроява под капака. Увита в юрган / хавлиена кърпа, обърната надолу и оставена да се охлади на масата за един ден.

буркан с домати

Съвет: За да направите шевовете по-добри и по-продължителни, трябва да измиете и стерилизирате бурканите. Извадете стъклените съдове от металния кръг, след като последната капка влага се изпари.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
домати с чесъндомати с чесън

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания