меню

Заготовки за краставици 7.10.2018

Пюре с кисели краставички и ечемик, супер рецепта за зимата

Расолник за зимата

През зимата закупуването на висококачествени и нормални, а не невероятни цени домати и краставици не е лесна задача, затова е рядкост да се приготви туршия с перлен ечемик и кисели краставички.

Ето защо, аз предлагам за пестеливи домакини, които са в състояние да спестят своето време и пари, и не са запознати с такава прекрасна подготовка, тази рецепта със стъпка по стъпка снимки за зимата.

С такава бутилка - един гаечен ключ, туршия туршия може да се приготви в две сметки, като се добавя само вода или картофи бульон, всичко останало вече е в стъкления съд. Обърнете внимание и пригответе туршия и себе си на рафтовете в килера!

съставки:

  • краставици - 3 кг.,
  • домати - 1,5 кг.,
  • лук - 1 кг.,
  • морков - 1 кг.,
  • Ечемик - 1 кг.,
  • слънчогледово масло (без мирис) - 0.5 ст.,
  • Оцет за маса (9%) - 0.5 ст.,
  • доматено пюре - 3-4 супени лъжици. л.,
  • сол - 2 супени лъжици. л.,
  • захар - 4 супени лъжици. л.

продукти от туршия

Как да се готви туршия с ечемик за зимата

Доматите, краставиците и лукът се измиват с хладка, течаща вода, след това с нарязан на кубчета режим и три моркови на ренде (голям). Изпратете зеленчуците на тиган, добавете сол, захар, растително масло.

всички зеленчуци в тигана

Поставете тенджерата със зеленчуците на огъня, оставете да къкри 20 минути. Огънят трябва да е среден! Пърл ечемик се вари предварително и след 20 минути готвене зеленчуци, изпрати ечемик (не суров!) Към тигана.

добавете ечемик

Оставете да къкри още 10 минути. Сега добавете доматената паста, разбъркайте, ако течността дава малко повече за да ври.

добавете доматено пюре

В крайна сметка, ние добавяме трапезен оцет, вкусваме го, защото доматът е различен и вкусът не винаги съвпада, така че ако е необходимо, добавяме сол или захар, които няма да имате достатъчно за хармония и баланс на вкуса.

добавете оцет

Разглобяваме заготовката в буркани, покриваме с капаци, поставяме в контейнер с гореща вода, стерилизираме 10 минути след варенето. Ако се съмнявате, че банките ще стоят през цялата зима и не се влошават, добавете щипка лимонена киселина в бурканите. След като навием консервите с ключа за запазване. Ние проверяваме качеството на затварянето на кутиите, като ги обръщаме с главата надолу.

завийте буркани

Пожелавам ви приятно апетит и вкусно зимуване!

буркан с туршия за зимата вкусна подготовка за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Расолник за зиматаРасолник за зимата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания