меню

Заготовки за краставици 1.11.2018

Салата от краставици със зеленчуци и чесън "Под водката", вкусна и вкусна!

Салата от краставици

Подгответе се за зимната салата "Под водка" от краставици. Интересна и интригуваща салата ще бъде любимата ви, дори и да не консумирате силни напитки. Когато има избор какво да се навие за зимата, най-често домакинята избира сочни и пресни краставици. През лятото човек не би искал да яде консервирани салати, тъй като на масата винаги има свежа реколта от краставици. Но с настъпването на студа всеки ще започне да гледа в килера и да търси за какво е душата.

Необичайна салата "Под водка" ще бъде цар между другите рол-ин. През зимата той ще допълни всяка гарнитура и ще украси семейната вечеря. За днешната рецепта можете да използвате всякакви краставици, които могат да бъдат нарязани на 6-8 парчета. Това означава, че краставиците дори могат да бъдат обрасли и големи. Такива краставици, които не всяка домакиня обича да съхранява големи краставици, но за салата са точни.

Големите неформатирани краставици дори ще бъдат по-лесни за нарязване, така че запасете съставките и гответе с нас. В резултат на това ще получим както салата, така и лека закуска за празничната маса и за дневното меню. Съставките за салата са най-прости и сами можете сами да видите. Купете краставици и пресен магданоз. От подправките се нуждаем от чесън, сол и захар.

Ако харесвате пикантни закуски, добавете чили на вкус. Ако сте събрали голяма реколта от краставици на леглата си и не знаете какво да правите с тях, използвайте нашата рецепта. Вземете вкусна салата и оригинална закуска.

съставки:

  • краставици - 1 кг;
  • захар - 50 g;
  • сол - 0,5 маси. л.
  • чесън - 2 скилидки;
  • магданоз - 0.5 китка;
  • растително масло - 50 г;
  • вода - 50 g;
  • Оцет 9% - 3 маси. л.

Как да се готви салата от краставици "Под водка"

Измиваме краставиците, след това ги нарязваме на блокове с дължина 5-6 см. Най-лесният начин е да се отрежат краставиците на половинки, а след това отново на четвъртинки.

нарязани краставици

Нарежете магданоза, фино котлет с остър нож. Магданозът ще придаде на салата приятен аромат и послевкус.

нарязан магданоз

Изпрати краставици, магданоз и чесън чрез преса в тенджерата.

добавете чесън

Сол се добавя и се добавя захар. Налейте вода и масло. Разбърква се и се оставя да се маринова в продължение на 15-20 минути. Зеленчуците ще оставят сока и салата да бъдат приготвени. Задушете салата за 20 минути, така че да кипи леко. Накрая измерете правилното количество оцет и го добавете към салатата.

Сол и захар

Напълнете бурканите с гореща салата до върха.

поставяме в буркани

Завъртете капаците, завъртете докрай. Това е толкова лесно и без прекалено много караници, ние прекарахме една прекрасна салата за зимата.

запушват капачки

Добър апетит!

краставица салата за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Салата от краставици Салата от краставици

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания