меню

Съвети 17.06.2019

Ние унищожаваме плевелите без химия за дълго време!

Мнозина смятат, че най-ефективният начин да се отървете от плевелите - плевене. Въпреки това, без значение колко поли легла, плевели се появяват върху тях отново и отново. Но не е необходимо да се прибягва до използването на химикали. Има много доказани популярни методи за справяне с уморената трева. Едно от тях е използването на оцет.

Как се оцет от плевелите

Това е универсално средство, което ще помогне да се освободите от плевелите за дълго време. Привлекателността на този инструмент е и че е напълно безопасна и евтина. Освен това, продуктите с киселина и допълнителни съставки отстраняват не само излишната трева, но и някои насекоми вредители.

Но киселината може да навреди не само на плевелите, но и на засадените растения, така че тревата да се полива внимателно с този инструмент.

Трябва да обработите парцела според инструкциите. Важно е да се спазват пропорциите на приготвянето на лекарства. Най-често използваният воден разтвор на 40% оцет. Той трябва да се смеси с вода в равни количества и след това да се напръскат запушени места. Но можете да използвате по-малко концентрирани вещества. Например, разредете 2,5 супени лъжици. оцет в литър вода. Сместа е достатъчна за сто.

Според друга рецепта, оцетният концентрат се смесва с лимонов сок (3: 1) и се напръсква с макара.

Рецептата е супер-ефективен препарат със сол

Ако справянето с плевелите е трудно и нищо не помага, трябва да приготвите по-каустичен разтвор на оцет и сол. Този метод ще спести дори от многогодишни плевели. За да направите такова решение, пригответе съставките:

  • вода - 1 л;
  • оцет - 5 супени лъжици. л.
  • кухненска сол - 2 супени лъжици. л.

Сварете водата, след това добавете всички съставки, разбъркайте добре, за да разтворите солта, и третирайте мястото.

Продукт със сапун

Разтворът от сапун се оказва много разяждащ, така че преди обработка култивираните растения се покриват с хартия, така че да не падне нито една капка от тях. Специфичната ефективност на сместа се наблюдава в горещи слънчеви дни. За приготвянето на хербициден агент се смесват един литър бял оцет, 150 г обикновена сол и спринцовка с течен сапун. Разбърква се по-добре в пластмасова бутилка, разклаща се добре. След това се налива смес от плевели. В този случай трябва да се внимава разтворът да не изтече при другите растения. Колкото по-концентрирана е киселината, толкова по-смъртоносна е сместа. Обикновено се използва 15-20% разтвор.

Ефективността на такова унищожаване на плевелите

Основното предимство на описаните средства е, че нито оцетната киселина, нито други компоненти са опасни за хората и домашните животни. Тези инструменти са много ефективни и показват добри резултати. Киселината може да унищожи всички плевели, независимо от възрастта им. Както показва практиката, след лечението мравките също напускат. И резултатът ще бъде забележим незабавно!

Преди да използвате киселината, изследвайте всички характеристики на неговото приложение, тя ще помогне да се избегне увреждане на останалите растения.

Този метод е по-добър и по-безопасен от химикалите, той елиминира необходимостта от използване на други средства.

По този начин, освобождаването от плевелите, дори и този, който пониква в продължение на много години подред, сега е напълно лесно. Съставките, от които се приготвят ефективни разтвори, са винаги под ръка и са доста скъпи!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания