меню

Съвети 30.05.2019

Лукът добива 2 пъти повече: стария труден начин

Той отдавна е в крайградския град Верея, отглеждан от лук. Въпреки теоретичната вероятност за изчерпване на земята, от същия парцел са получени отлични добиви от много години. Тайната на успеха се крие в специален метод за отглеждане на тази градинска култура.

Какво е "Verey" метод за засаждане на лук

За да се осигури добра реколта, почвата за тази технология се подготвя предварително. След събирането на следващата реколта парцелът се опложда, като се добави 2-10 кг хумус на един квадратен метър в земята. През пролетта, след като снежната покривка изчезна, градината беше разорана 2-3 пъти. Преди засаждането бяха образувани легла с широчина около половин метър и височина 20-30 см. Между леглата оставаше разстояние, което съответстваше на тяхната ширина. Земята е подредена с рейк.

Посадъчният материал се приготвя по определен начин, отрязвайки горната част на всяка луковица. Едно легло е засадено по технология: три реда лук, между които сееха репички, цвекло и моркови. Широки пътеки, пълни с картофи и зеле.

Този метод има положителен ефект върху добива на реколтата. Освен това тази близост на растенията осигурява ефективна защита срещу вредители.

Правила за кацане и принцип на действие

Преди слизане, върхът е леко отрязан от материала за кацане. За да получите добра реколта, трябва да извършите конкретни стъпки, следвайки специфичен алгоритъм:

  1. За засаждане на лък е необходимо в шахматна дъска модел на стъпки от приблизително 20 cm.
  2. Всяка крушка трябва да бъде поставена в земята на дълбочина 2-3 cm и в никакъв случай не трябва да се полива след това.
  3. В следващата стъпка изравнете почвата с гърба на рейка.
  4. Между редовете на разсад, за да се сеят семената на кореноплодни култури.

В процеса на узряване се изисква трикратно плевене на растението. В този случай, по време на втората процедура, се използва технологията на "изваждане на лука", която се състои в изчистване на луковицата от земята от горната страна. Това допринася за по-доброто узряване на самата луковица. Отглежданите лукови стрелци трябва да бъдат оскубани. Лукът се прибира през двадесетте години на август и се изсушава в градината за около 20 дни.

Плюсове и минуси

Когато се отглежда с помощта на тази технология, се получава отличен добив по отношение на качеството и количеството. Важно предимство на този метод е рационалното използване на земята. Не е нужно да се притеснявате за осигуряване на сеитбообръщение.

Редовно хранене на почвата след прибиране на реколтата, оране на градината през пролетта, можете да получите висококачествени зеленчуци за дълго време, година след година.

Друго предимство на това земеползване е разнообразието на зеленчукови култури в ограничена област. Това има положителен ефект върху крайния резултат. Въпреки видимите предимства, този метод на отглеждане на лук е доста време.

За ефективното отглеждане на градински култури трябва да се съсредоточи не само върху съвременните технологии, но и да не се забравя традиционните методи, тествани от десетилетия.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания