меню

Вредители и болести по описание на доматите със снимки и методи за лечение 3.12.2018

Как да се лекува хавлиеното месо от домати

двойно цвете от домати

Летните жители се борят за качеството на семената, когато вместо сърцевидни или редовно плоско закръглени плодове на доматените храсти се появяват изроди. Те наричат ​​това явление федерация. Терминът означава деформация или деформация на част от растение. Има не само в доматите.

Симптоми на фасцията

Още по време на цъфтежа, можете да научите, че доматите са изроди домати. Те са оформени от двойни цветя, градинарите ги наричат ​​кралски. Те са по-големи от обикновено почти 2 пъти. Нормалните цветя имат правилна форма на звездите, образувани от пет венчелистчета и тичинки.

Фасцираните пъпки са асиметрични. Венчелистчетата, тичинките, чашелистките на деформирания образец повече от обикновено. Стъблото им е сплескано, два пъти по-широко от обикновено. Увеличението е типично за сортове с големи плодове. Според отговорите на жителите на лятото, махмурлукът се намира на домати:

 • Сърце на бик;
 • Marmande;
 • Pink Giant;
 • Ox сърце

Това не са всички разновидности, списъкът може да бъде продължен. На здрави растения, хавлиените цветя се появяват в 1-2 ръце.

Важно е!

Бушът е заразен с вирус, ако има много хавлиени пъпки, те са не само под, но и в горната част на растението.

След опрашване от кралските цветя се образуват много гнездови яйчници от странна форма.

Издигане (доливане на цветя от домати)

причини

Често грозните плодове се срещат сред летните жители, които обичат да използват лекарствата Bud, Ovary. Защо това се случва е трудно да се обясни. Този ефект на стимулантите не е напълно изяснен. Има предположение, че те причиняват хормонален дисбаланс, това става причина за фашизация.

Вижте също:

Трябва ли да давам домати?

Градинарят провежда нормиране на броя на доматените плодове на всеки храст, като се вземат предвид климатичните характеристики на района, ...

В оранжериите употребата на наркотици може да бъде сведена до минимум. Стимулиране на опрашването по други начини:

 • създават проекти в оранжерията;
 • сутрин леко разклатете цъфтящите клони;
 • по време на цъфтежа, храстите пръскат с разтвор на борна киселина (10 л кофа с вода 5 г прах).

Грешки в отглеждането на разсад могат да провокират деформация на растението: рядко поливане, резки колебания на температурата.

Вирусът е най-неприятната причина за деформация на плодовете. Грозните домати се образуват върху растения, засегнати от стачка (мозайка), бактериално петно. Няма смисъл да се късат деформирани съцветия, храстите, заразени с вирус, трябва да бъдат изкопани и унищожени.

Издигане (доливане на цветя от домати)

Да се ​​откъсне или да не се вземат махрови цветя от домати

По време на фазацията няколко цветя растат заедно. При опрашването плодовете им са оребрени, грозни. Може да има, но не може да се консервира. Външният вид не е естетичен. Салатите са направени от изроди, разрешени са да сок, кетчуп, сосове.

Мнения на градинари за махлени цветя:

 • някои предпочитат деформирани пъпки, за да се извадят;
 • второто, напротив, остават копия с отклонения, всички останали в тази четка се изтриват.

Първите са привърженици на стабилна реколта, втората са любители на гигантски плодове. Копията на Тери трябва да бъдат изтрити. Плодовете, определени от тях, забавят развитието на яйчниците в 2 ръце, узряват много по-късно. Те отнемат хранителни вещества от други яйчници, намаляват добива.

Превантивни мерки

За предотвратяване на вирусни заболявания, допринасящи за фасцията, семената се третират с разтвор на калиев перманганат преди сеитба, а засаждането на почвата се дезинфекцира. Нанесете сложни и минерални торове, хранят домати поне 3 пъти през лятото.

Съвет!

След прибирането на реколтата е необходимо да се сеят хребети със сидерати, ако на доматите има много храсти с симптоми на фасция. Това ще разчисти почвата на възможна инфекция.

Деформираните домати по-често страдат от деформация. Така че плодовете са равномерни, вкусни, те организират система за проветряване в оранжериите, поддържат оптимално ниво на влажност и премахват внезапни понижения на температурата.

Как да растат гигантски очаровани плодове

хавлиено цвете

Някои градинари, които искат да отгледат рекорден голям домат, оставят цвете махлен. В същото време в четката се отстраняват всички други яйчници. Всички хранителни вещества са насочени към образуването на гигант.

Осигурете пълна грижа за Буш:

 • на всеки две седмици се хранят с торове, редуващи се органично с минерали;
 • един ден след поливане почвата е на прах с пресята пепел и разхлабена;
 • за увеличаване на масата на кореновото стъбло.

Вижте също:

Как да се увеличи плодните домати? Съвети опитни градинари

Често, неопитни градинари са объркани от производството на изобилна доматена култура, защото успехът в отглеждането е възможно ...

заключение

Грозни гигантски домати вземат най-много хранителни вещества. Образуването на останалата част от доматите се забавя. Повечето градинари изваждат кралските цветя и грозните яйчници. Жътвата не страда от това. Няма гигантски екземпляри, но има висококачествени, подредени домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
двойно цвете от доматидвойно цвете от домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания