меню

Съвети 15.06.2019

Моят удобен начин да се накисва и да се разбърква семената на пипер

Има много начини да се подготвят семена за засаждане. Днес ще говорим за поникване на пипер в гъби. Този процес е много интересен и завладяващ, но дава добри резултати.

 

Подбор и приготвяне на семена

Преди да започнете подготвителните процеси, трябва да сортирате материала. За да направите това, просто разпръснете семената на лист хартия и изберете малки и прекалено големи семена, оставяйки само средни.

Изберете кухо - накисване в солен разтвор ще помогне (30 г сол на литър вода). Поставете семената в контейнера и изчакайте около пет минути. Тези, които се появяват, са неподходящи за кацане. След селекцията семената трябва да се приготвят. Този процес се състои от два етапа:

  1. Дератизация. Пригответе слаб разтвор на калиев перманганат и го изпратете за четвърт час. След това изплакнете добре и изсушете.
  2. Ел. След дезинфекциращите мерки е необходимо да се наситят бъдещите разсад с микроелементи. Използвайте за това като търговски микс и гответе сами. Особено добра инфузия на дървесна пепел. За приготвянето му е необходимо да се смесят 20 g суровина с един литър вода и да се остави да престои един ден. Поставете семената в торбичка от плат и изпратете инфузията за 5 часа. След това изсъхне.

Стъпка по стъпка алгоритъм за покълване и втвърдяване на семена в гъби

И сега идва дългоочакваният момент на поникване. Всички предварителни подготвителни етапи са завършени, можете да продължите към този урок.

Следвайте инструкциите:

  1. Насищайте две гъби за миене на съдове с разтопена вода.
  2. На един разпръснете семената, а вторият - да покрие върха.
  3. Издърпайте гъбата с клечки и изпратете пакета. Преди плътно опаковане, трябва да дишате в торбата, така че да се появи въглероден диоксид, който е необходим за започване на поникването.
  4. Затегнете опаковката по-силно, скрийте се в хладилника за 12 часа. Това ще спомогне за бъдещите растения.
  5. Извадете гъбата и ги поставете на батерията за 12 часа.
  6. Алтернативна студена и топла около седмица.
  7. Засадете покълнали семена в разсадни кутии.

Предимства на метода и резултата

Този метод има много предимства. Особено важен е етапът на втвърдяване, на който семената претърпяват в кухнята неизползвани гъби. Той има голям ефект върху ранното пролетно приземяване в земята. Посадъчен материал, отглеждан по този начин, не се страхуват от замръзване. Те също са устойчиви на топлина.

И благодарение на първоначалната дезинфекция, разсадът е устойчив на голямо разнообразие от болести и дава отлични добиви.

Този метод на накисване и втвърдяване на семената е доста необичаен и необичаен. Въпреки това, както показва практиката, тя е ефективна и ефикасна. Така че не забравяйте да го вземете под внимание и да го използвате с удоволствие!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания