меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.10.2017

Домат “Дар Заволжие”: Характеристики и описание на сорта

И така, на дневен ред днес е доматът „Подаръци на Поволжието” и неговото описание на сорта, това е на снимката. Отзиви за това домати градинари кажа повече от десетина години. Смятаме, че мнозина сега си спомнят това име, дори и да не знаят нищо за селскостопанската техника. Просто домата беше и е много популярна, защото има своите предимства. Можете да го срещнете на пазарите под формата на разсад и вече готови култури. Ще посадите ли саждите от първите етапи или ще ги купите за засаждане на вашия сайт, ще ви бъде полезно да прочетете статията, за да намалите всички рискове, които толкова често затъмняват живота на градинарите.

Общо описание

Както казахме по-рано, този домат ни е известен още от далечните 90-те години. Отглеждани от Русия от животновъди, вписани в регистъра през 1992 година. Този сорт се отглежда за отглеждане на юг, в централната част на страната, в Черноземния регион и в Поволжието. Но това не означава, че северите не могат да поставят „подаръка на Трансволжския регион“, а просто трябва да използват оранжерия. И както разбирате, доматът може да расте както на открито, така и на закрито.

Има много положителни аспекти на доматите, сред които е относителна непретенциозност, липса на стандарт към много земеделски практики, приятелско завръщане на плодове и, разбира се, доходност. Не можем да кажем, че сортът не е болен, но можете да намалите рисковете сами, ние също ще разкажем за това по-долу.

Домат "Подарък на Транс-Волга". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за определящи видове.
 • Штамба не се оформя. Бушът е добре развит, има силна коренова система, средният брой на листата на клоните. Въпреки това, те нямат характерния пистолет.
 • Стъблото расте до максимум 70 см, обикновено не повече от половин метър. В оранжерията храстите могат да бъдат по-високи. Компактните втулки не се нуждаят от жартиера, което спестява време и усилия.
 • Отнася се за сортове със средно ранно узряване. Първите си вкусни домати ще получавате в зависимост от условията на отглеждане и климата за около 100-110 дни.
 • Подходящ за отглеждане в оранжерии от поликарбонат, под филм, на открито.
 • Доматите имат много равномерно връщане.
 • Производителността сортове добри. С един квадратен метър можете да получите до 7 кг плодове, но с правилна грижа, добрите храсти могат да произвеждат 5 кг домати на почва.
 • Теглото на плода е компактно - до 100-110 грама, което е много удобно за зимни завъртания.
 • Доматите се съхраняват идеално на тъмно, хладно място.
 • Лесно може да се транспортира на дълги разстояния, плодовете имат отлично представяне, което не се губи по време на транспортирането. Затова често виждаме на пазара „дарът на Транс-Волжския регион“.
 • Съществува известна устойчивост към най-често срещаните болести, но правилната селскостопанска технология също е важна.
 • Доматите имат червена кожа с оранжев оттенък. Те узряват приятелски, а всички са много симетрични.
 • Вкусовете са високи.
 • Месото е сочно, месесто, много приятно.
 • Формата на плода е кръгла, леко сплескана и има по-слабо изразени ребра.
 • Семената в доматите са средни, те са равномерно разпределени.
 • Нехибриден сорт, така че можете да използвате семена за следващата година.
 • Доматите не се напукват по време на зреенето и по време на топлинна обработка.

Вижте също: Как да се хранят домати в периода на цъфтеж и плодове?

 

За информация!

Ако не знаете кои са определящите сортове, те са с ограничен растеж. Те са нараснали до нейната дължина и това е всичко, няма да ви се налага да притискате храстите.

 

Отлично разнообразие, което е обичано от жителите на лятото за толкова много години, и то не е просто.Само добри домати издържат изпитанието на времето. С „Подаръка на Транс-Волжския регион“ няма да се налага да се притесняваш много, ще трябва да направиш някои селскостопански техники, като напр. Не е необходимо да се оформя стъблото, така че да дава повече култура, не прераства. С една дума, ние ви я препоръчваме. Освен това, ние ще ви кажем как да отглеждате домати, какво да търсите.

Аграрна техника. Домат "Подарък на Транс-Волга"

Семената на сеитбата започват да произвеждат от края на февруари и от третото десетилетие на март. Основното е да се ръководим от климата във вашия регион. Ако замразите в края на май, тогава реколтата ще бъде по-близо до третото десетилетие на пролетния месец. Ако по-рано, тогава културите ще бъдат по-ранни. Разбира се, винаги се консултирайте с лунния календар, всяка година, която ни дава точни дати за градинарски работи. Тези данни са много важни, не ги пренебрегвайте.

Така че, за да се намалят рисковете от болести, трябва да направите редица действия. И започнете с предсеитбена обработка на семена за 10-14 дни преди засаждане на манган в разтвора. След това изплакнете семената с топла вода и подсушете добре. Същото решение, и е по-добре, че е вряща вода, вие се изсипва и земята, независимо от това дали използвате покупката или да направите своя собствена. Разбира се, кипяща вода се излива предварително. Можете да използвате лекарството "Байкал" или меден сулфат.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

По отношение на почвата и контейнерите има много възможности. От година на година, градинари засадени семена в един контейнер, след гмуркане. Но начинаещите често се страхуват от този етап, защото разсадът е толкова малък и крехък. Можете да направите по-лесно - да засадите всяко семе в отделна чаша специална хартия, можете да си купите такива контейнери евтино и почти навсякъде през сезона. Пластмасовите опаковки също са нещо от миналото. Хартиени или торфени чаши не изискват бране от вас и ще разсадвате разсад с тях точно в дупките на парцела. Можете да използвате торфени таблетки, които имат оптимален балансиран състав. В общ контейнер семената се засяват на разстояние 2-3 cm и на дълбочина 1 cm.

Почвата може да бъде закупена в много магазини, тя е много достъпна. Ако решите да вземете земята от обекта, тогава не забравяйте да я мариновате, добавете минерален дресинг, хумус, пясък за дренаж. Отлично помага на земята от паразити и патогенна среда дървесна пепел. Предварително почвата се приготвя на улицата или в оранжерията. Те я ​​изкопават, разсипват го с вряща вода, нанасят тор. Можете да използвате суперфосфат - 50 грама, 20 грама нитрат и калиев хлорид. През есента, можете да донесете в компост, изгнила тор, хумус и да изкопаете всичко това през пролетта. Това е напълно достатъчно за добра реколта.

Така че, семената, които сте засявали, след това се излива от спрея, покрийте с фолио. Температурата в помещението за покълване и развитие на разсад не трябва да бъде под 23 градуса. Когато се появят издънки, те се овлажняват, докато изсъхват, те се обръщат към слънцето. Преди засаждане извън седмица, разсадът се угасява чрез понижаване на температурата.

Вижте също: Сортове домати със снимки и описания

Засаждане на постоянно място ще бъде в размер на 3-4 растения на метър, тъй като корените на сорта растат половин метър в почвата. Кладенците трябва да бъдат оплодени. Можете също да прахвате корените или дупката с пепел. Сега разсадът ви се нуждае от поливане, по-добре е водата да е топла, подслон в първите етапи, ако е ветровита, а температурата пада. В противен случай всичко е просто - поливане, разрохкване, плевене. Но така, че храстите не започват да боли, извършвате превантивно лечение - можете да използвате микробиологични препарати от общ спектър на действие, можете също да пръскате с меден сулфат. Последният се разрежда в размер на 10 грама на кофа. Такива мерки ще спестят фитофтора, а почвата ще се поръси с пепел, ще помогне от мозайка.

 

Съвет!

За да се увеличи добива, по време на цъфтежа, премахнете някои цветя, които са малки, изкривени.Това ще допълни описанието на доматения сорт „Подарък на Приволжския регион“ и ще ви помогне да получите по-добра и по-голяма реколта.

 

Както виждате, познаването на някои тънкости може да реши много проблеми. "Подарък на региона Волга" - добър домат, продуктивен, можете спокойно да го засадят в новия сезон.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания