меню

Доматените сортове със снимки и описания 15.10.2017

Домат "Перцевидни". Характеристики и описание на сорта

характеристики на доматите и описание на сорта

Разнообразието от домати "Pertsevidny" вдъхновява летни жители за прегледи, а вече от снимката можете да разберете защо. Една необичайна форма за домати, виждате ли, изглежда, че гледаме храстите с чушки, ето защо селекционерите са избрали подходящото име. Много добро разнообразие, определено си заслужава вниманието.

Общо описание

Този хибриден сорт има много предимства, лесно се отглежда, познавайки някои нюанси. "Pertsevidny" обича влага, дава добри добиви, само семената, които трябва да купуват всяка година, като хибриди не дават реколтата от събраните семена. Също така трябва да се отбележи, че семената могат да струват повече, но резултатът си заслужава. Лятото обича много този домат заради неговия необичаен външен вид, чудесен вкус и декоративни черти.

Вижте също: Топ дресинг домат по време на цъфтежа и плодове

Домат "Перцевидни". Характеристики и описание на сорта

 • Доматът може да се нарече висок, тъй като височината му достига до 1,5 метра.
 • Необходима е поддръжка, пасинковане.
 • Добив - един метър квадратни засаждане може да ви донесе до 9-10 кг уникални домати.
 • Класът е с домати от жълт и оранжев цвят. Последните са много ценни и се считат за доста рядък вид.
 • Плодовете узряват в ръцете на 7-8 броя. Дължината на доматите е 15 cm.
 • Доматите имат малко семена, месести.
 • Вкусен и ароматен сорт. Подходящ за консервиране, декорация на ястия, за консумация на прясно.
 • Маса на домати до 80 грама, такава компактност дава възможност да се запази като цяло.
 • Отнася се за сортове със средно ранно узряване - ще събирате необичайни плодове около 110-115 дни след засяването.
 • Той е изключително устойчив на болести и насекоми.
 • Универсален домат - расте на улицата и в парникови условия.

Добър домат с много предимства не е необходимо да го отглеждате. Следват съвети, които описваме по-нататък, и ще получите голяма реколта.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Агрономия на домати "Перцевидни"

Кацането започва да се произвежда през март и използва информация от лунния календар, за да се избегнат негативни ситуации. Доматите предпочитат некиселинна почва. Почва, която можете да си купите в магазина, но можете да направите почвата по тази рецепта - хумус и копка земя 1 част, половин пясък, лъжица суперфосфат, три супени лъжици пепел и някои дървени стърготини. Всички смесени, се изсипват в контейнери и могат да бъдат засадени.

Предпосевното третиране не е необходимо, така че незабавно сеят културите на дълбочина 1,5 см на разстояние 2-3 см един от друг. Оптималната температура на къщата е 25 градуса. Овлажнете културите с топла вода, покрийте с фолио. Трансфер до оранжерията ще бъде в началото на май, на улицата - през юни. Необходимо е да се втвърди разсад.

Почвата на мястото се подготвя предварително, сортът не се засажда след картофите, расте добре на мястото, където е бил компоста, или се хранят. Земята може да се приготви на същия принцип като за разсад. Проверете дали почвата не е кисела. На един метър не насаждайте повече от 4 храсти, незабавно подгответе подпорите. Първият тор се прилага към кладенеца преди засаждането - това е суперфосфат. Хранете се за втори път след 20 дни, можете да използвате тор сега, тогава, когато сортът започне да дава плодове, направете трета храна - може да бъде сложна подготовка.

 

Съвет!

Когато доматите цъфтят, те могат да се хранят с пепел.Ако разсадът се развива слабо, те се дават торове с азот, а ако растат само зеленчуци, но не и плодове, тогава фосфорните суб-фуражи трябва да бъдат приоритетни.

 

Paceniks трябва да бъдат режени редовно, така че да не растат повече от 5 см, така че раната бързо ще се заздрави. Извършете процедурата сутрин или вечер на топъл ден. Водата, използвана за напояване, е топла, често се полива, но дава на почвата да изсъхне. По-добре е да се отрежат долните листа, за да имат добър добив, като например „Доматите от пипер“, както е на снимката.

 

Съвет!

Някои летни жители правят окопи близо до леглата и там се налива вода, така че доматите получават оптимална влага.

 

Всичко е просто и достъпно за всеки летен жител, дори и за начинаещ. Малко време и усилия, а вие имате на масата си вкусни и красиви домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
характеристики на доматите и описание на сортахарактеристики на доматите и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания