меню

Съвети 25.05.2019

Сортове краставици, идеални за ецване

огурци за сосолки

Отглеждане на краставици в лятната си къща, като се стреми да получи култура за съхранение на зимата. Не само спазването на рецептата прави зеленчуците вкусни и хрупкави, но и правилното подбиране на зеленчуци е важно.

Правила за подбор

Информацията "универсална" върху опаковката със семена от краставици не винаги гарантира, че в резултат културата ще бъде подходяща за ецване и консервиране. Можете да се уверите, че краставиците са подходящи за зимно съхранение, можете по външен вид и други знаци.

ogurcy v miske
  1. Обелете цвета. Цветът на зеленчуците се определя от вида и възрастта. За заготовки изберете зеленчуци тъмно зелен цвят. Не приемайте за такива цели краставици, които са узрели и имат жълтеникава кора. Тя е груба и много твърда.
  2. Бодли и натъртвания. Шиповете краставици имат черен или бял цвят. За заготовки се препоръчва да се използват краставици с тъмни тръни, те перфектно преминават саламурата. Но сортове с бели тръни са видове за салати. Ако те се използват за консервиране, те няма да бъдат свежи, защото дебелата кожа не абсорбира соления разтвор.
  3. Размерът на всяка краставица. Краставици с дължина над 10 см не се препоръчват за консервиране. Малките краставици са по-лесни за поставяне в банката, те изглеждат привлекателно.
  4. Качеството на кората. За заготовки, не приемайте зеленчуци с твърде тънка кожа, те няма да хрущят. Най-добре е да се използват краставици, кожата на които е трудно да се мушкам с нокът.
  5. Плътта. Тя трябва да е плътна, а семената - до 20%.
Съвет!

В продажба много сортове, предназначени за осоляване и консервиране. Има много универсални видове на пазара. И двата са подходящи за събиране и консумация в прясно състояние.

TOP-сортове за консервиране и ецване

За осоляване и. мариноване Можете да използвате различни хибриди и видове. Има редица популярни видове краставици, които най-често се използват за такива цели.

Свекърва F1

Ранният зрял клас, предназначен за консервация. Характеризира се с плодове с малък размер, кръгла форма, приятен тъмен цвят, черни тръни, туберкули със средни размери. Различни в отличен вкус, добър аромат, семена малки. Средната дължина на зеленчуците е 10-12 см с тегло 100-110 г.

Съвременните градинари ценят за добра издръжливост, устойчивост на температурни крайности, суши. Не губете добива на открито.

огърци теша f1

Ецване на барел F1

Хибриден тип корниш, опрашван от пчели. Различава се с отлични показатели за производителност. Сортът е устойчив на заболявания, особено антракноз. Реколтата е представена от малки зелени зеленчуци с бели ивици. Подутини по кората на голям размер с черни шипове.

Подходящ за студено ецване и всякакъв друг вид заготовки. На краставици вкус приятен, без горчивина, хрупкави. Дължината на всяка от тях е от 9 до 11 cm, средното тегло е 80-95 cm.

огърци бочковой f1

Далечен Изток

Разнообразие от средно стареене с високи добиви. Плодовете са светлозелени, средно големи туберкули с черни бодли. Пулпата е ароматна, приятна на вкус без признаци на горчивина.

Средната дължина на плодовете е 11-13 см с маса от 120-130 грама. Във всеки възел се образуват до 3 краставици.

ogurec dalnevostochnyj

Кран F1

Ранното зреене, което се изисква от пчелите. Плодовете са предназначени за прибиране на реколтата и прясна консумация. Можете спокойно да засадят на открито, под заслоните на филма.Плодовете имат широка цилиндрична или овална форма, в един възел могат да се образуват до 6 яйчници. Плодове с приблизително еднакъв размер (дължина - 10-12 см, 90-100 гр.).

Съвет!

Отличава се с добър имунитет, растенията от този сорт са устойчиви на антракноз, брашнеста мана, бактериоза и други заболявания.

ogurec zhuravlenok 1

Парижки костур

Разнообразие на средно узряване, което изисква опрашване от пчелите. Расте добре в оранжерии или на открито, има добри добиви. Устойчив на много общи заболявания: мозаечен вирус, зацапване, кладоспория и т.н.

Плодовете на корнишона са оцветени в тъмно зелено, имат големи туберкули, черни тръни. Дължината на плодовете достига 11 см при средно тегло 50-120 см. В един възел се формират 1-3 яйчника. Вкусът е добър без горчивина.

ogurets-parizhskij-kornishon

За да получите вкусни и хрупкави краставици от консервата през зимата, е важно не само да следвате рецептата. Необходимо е отговорно да се разгледа изборът на зеленчуци. Те трябва да са подходящи за консервиране, мариноване, студ мариноване.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
огурци за сосолкиогурци за сосолки

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания