меню

Отглеждане на домати 25.05.2019

Основната грешка при засаждане на семена

Засяване на семена

Засяването на семената изисква деликатно отношение, значително време и достатъчно знания. Такъв труден процес се състои от много тънкости, които трябва да бъдат взети под внимание в работата. Поливането на почвата преди и след засяването на семената е от първостепенно значение, така че е важно да се знаят всички детайли на този процес, за да се отглежда желаното растение.

Плюсове и минуси на поливане на семена и почва преди засаждане

Често, неопитен градинар не придава значение на това, което трябва да бъде правилното поливане. В този процес няма нищо трудно, най-важното е да го правите своевременно и да запомните някои важни моменти. Поливането трябва да бъде особено внимателно, за да не се унищожат всички трудове.

Честа грешка е да се овлажнява почвата със семена след засаждане. Тази технология е грешна. Това е много по-добре да се полива почвата преди кацане, а след това, попълнете необходимата площ с малко количество суха почва. Това ще максимизира броя на бъдещите издънки.

Ако почвата е прекалено суха и все още се нуждае от достатъчно влага, препоръчително е да се използва спрей и да се напръска внимателно водата.

Колко често и правилно се поливат семената след засаждане

След поставянето му в земята е строго забранено да се мокри семената с много вода. Такава стъпка може да има пагубни последици за бъдещето на централата. Голямо количество вода може да издърпа семената в земята. Това ще усложни (или дори ще направи невъзможно) по-нататъшния процес на поникване. Ако такъв разсад е слаб, тогава той ще продължи да боли и бавно ще умре.

Но ако необходимостта от допълнително поливане все още е необходима, тя може да се направи, но следвайки някои правила, така че кълновете да могат да растат нормално и да получават максимална полза от влагата:

  1. По-добре е да използвате леко топла вода или да достигнете до стайна температура, но не я изваждайте от хладилника, докоснете или добре.
  2. Препоръчително е почвата да се напръсква леко, за да не се нарани вредата и да не се нарани още слабото растение.
  3. Важно е да не се ангажирате и да произвеждате поливане стриктно, колкото е необходимо.

Преди гмуркане

Процедурата трябва да се извърши точно в момента, когато първите листа станат видими: трябва да има три или четири.

Последният път, преди да вземете поливане, трябва да се направи за два дни.

Тревожи се за факта, че почвата ще изсъхне, не си струва. По време на гмуркане земята ще остане доста влажна и хлабава.

След гмуркане

Трябва да се помни, че след процеса на бране почвата трябва да се навлажни само четири дни по-късно. Такава стъпка ще позволи на централата да остане силна, трайна и развита.

След това, след няколко дни, разсадът трябва да се постави в специален контейнер, под който трябва да има палет.По-нататъшното поливане трябва да се извършва стриктно по график - само веднъж на всеки десет дни.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Засяване на семенаЗасяване на семена

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания